کد خبر: 3453365
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان:

معجزه اسلام «کتاب» است/ انسان باید نسبت به کتاب احساس نیاز کند

گروه اجتماعی: فاضلی با بیان اینکه قرآن کریم ۲۵۵ بار به واژه «کتاب» اشاره کرده و معجزه اسلام نیز کتاب است، گفت: انسان باید نسبت به کتاب احساس نیاز کند و این احساس نیاز یک نوع ارزش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان امروز، 25 آبان در آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان، با اشاره به روایتی از امام علی(ع)، کتاب را مایه آرامش حقیقی دانست و اظهار کرد: آرامش در کتاب نهادینه شده و این آرامش در زندگی اهالی قلم تجلی می‌یابد.

وی مصون‌سازی جامعه را در گرو ترویج آرامش درونی کتاب دانست و افزود: امروز در عصر فناوری‌های جدید و فضاهای مجازی قرار داریم، اما هیچ چیزی جای کتاب را نمی‌گیرد. قرآن کریم 255 بار به واژه «کتاب» اشاره کرده و معجزه اسلام نیز کتاب است لذا انسان باید نسبت به کتاب احساس نیاز کند و این احساس نیاز یک نوع ارزش است.

فاضلی با اشاره به برگزاری یازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان، تصریح کرد: براساس آمار شش‌ماهه نخست امسال، تعداد 138 ناشر(35 ناشر فعال) داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال 93، 61 درصد افزایش یافته است. همچنین چاپ تعداد 387 عنوان کتاب، افزایش 55 درصدی را نشان می‌دهد که 109 عنوان آن را کتب کودکان و نوجوانان را تشکیل می‌دهد.

این مسئول فرهنگی با اشاره به رشد 51 درصدی مولفان، گفت: در نمایشگاه کتاب سال گذشته، بن‌کارت الکترونیکی خرید کتاب به ارزش 200 میلیون تومان توزیع شد، اما امسال این اعتبار به 450 میلیون تومان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه 654 ناشر کشوری داوطلب شرکت در نمایشگاه کتاب گیلان بودند، خاطرنشان کرد: ۳۴۵ ناشر از سراسر کشور در ۲۰۸ غرفه، ۳۴ هزار عنوان کتاب در عناوین مختلف را ارائه می‌کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تأکید بر اینکه می‌بایست برای فرهنگ هزینه کرد، افزود: «فرهنگ»، بودن است و «توسعه»، شدن؛ از این رو باید اول به بودن پرداخت تا شرایط شدن فراهم شود. متأسفانه با همه اقبالی که به حوزه نشر و کتاب شده، اما هنوز شرایط درخور فرهنگی ایجاد نشده است.

فاضلی با اشاره به این موضوع که گیلان جزو پنج استانی است که از آغاز تا پایان کار نشر را خود انجام می دهد، ادامه داد: غرفه گیلان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رتبه نخست را کسب کرد لذا توسعه حوزه نشر و کتاب، نیازمند تسهیلات است و گیلان در این راستا نگاهی ویژه می‌طلبد. 

وی با اشاره به برگزاری ١٩ برنامه جنبی در مدت هفت روز برپایی نمایشگاه، عنوان کرد: رونمایی کتاب، برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه جنگ نرم، فرهنگ، دفاع مقدس، فرق و مذاهب، خانواده و... از برنامه‌های جنبی نمایشگاه کتاب امسال است.

به گزارش ایکنا، یازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان از امروز، ٢٥ آبان تا یکم آذرماه ٩٤ در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان واقع در کیلومتر 5 جاده رشت به تهران دایر است.

captcha