کد خبر: 3453670
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
لاریجانی عنوان کرد:

برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر باید سبک زندگی‌را اصلاح کرد/ 4 بیماری که ایرانیان را می‌کشد

گروه سلامت: معاون آموزشی وزارت بهداشت در همایش دست‌آوردهای علوم پزشکی کشور با اشاره به نقش بیماری‌های غیر واگیر در میزان مرگ و میر بر اصلاح سبک زندگی در کاهش این بیماری‌ها تأکیدکرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امروز سه‌شنبه 26 آبان ماه در کنگره دست‌آورد‌های پزشکی کشور با بیان اینکه سه چهارم مرگ و میر در کشور در اثر بیماری‌های غیر واگیر است، اظهار کرد: چهار بیماری قلبی، دیابت، بیماری‌های تنفسی و سرطان عوامل اصلی مرگ و میر در کشور است و باید سعی شود ریز فاکتورهای آنها را کاهش دهیم.

به گفته وی عواملی مانند سبک زندگی نامناسب، تغذیه بد، بی‌تحرکی، مصرف دخانیات، مواد مخدر و الکل می‌توانند در افزایش یا کاهش ریز فاکتورهای بیماری‌های غیر واگیر تأثیر داشته باشند.
لاریجانی بیان کرد: در مطالعه مصرف دخانیات متأسفانه آسیب‌هایی که به کودکان و و بزرگسالان بالای هفتاد سال وارد می‌شود دیده نمی‌شود که باید به فکر جبران آن و خود آسیب‌ها بود.

آمارها در رابطه با میزان مصرف الکل در کشور اشتباه است

وی ادامه داد: مصرف مواد مخدر و الکل دیگر عامل بروز بیماری‌هاست، آمارهایی که در رابطه با مصرف الکل در کشور گفته می‌شود اشتباه هستند و باید تأکید کنم الکل در کشور ما مصرف بالایی ندارد و بنابراین نمی‌تواند یکی از عوامل گسترش بیماری‌های غیر واگیر در کشور باشد اما با این وصف باید مسئولان به فکر کنترل آن باشند.

گشترش عدالت در سلامت کشور

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت در کشور به سوی عدالت محوری پیش‌می رود، اظهار کرد: خدمات نظام سلامت ما در کشور به تدریج در حال یکسان شدن برای تمامی مردم است ، البته باید اشاره کرد که کشور ما بزرگ بوده و هر ناحیه‌ای شرایط خاص خود را دارد و طبیعتا نمی‌توان هر نسخه‌ای را برای همه کشور ارائه کرد.

باید با آموزش میزان مصرف نمک را از 12 گرم در روز به 3 گرم کاهش دهیم

وی با اشاره به هدف‌گذاری وزارت بهداشت برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: در جهان این هدف‌گذاری وجود دارد که این بیماری‌ها به میزان 25 درصد کاهش پیدا کند در این راه ما باید یکسری کارها و سیاست گذاری‌هایی داشته باشیم مثلا باید با آموزش میزان مصرف نمک را از 12 گرم در روز به 3 گرم کاهش دهیم، افزایش دیابت را متوقف کرده و سعی کنیم در هدف گذاری خود ریزفاکتورهای آن را پایین بیاوریم.

شبکه‌های سلامت ایران در جهان عالی است

لاریجانی با اشاره به ظرفیت‌های خوب کشور، گفت: خوشبختانه شبکه‌های سلامت ایران در میان کشور‌های جهان عالی عمل می‌کند و نظام سلامت ما مورد توجه سیاست‌گذار‌های ما قرار گرفته‌است و این امید می‌رو که بتوانیم در کاهش عوامل بیماری‌زا نیز به موفقیت برسیم.

وی تأکید کرد با همکاری‌ سایر نهادها یک تحول بسیار جدی برای کنترل بیماری‌ها غیر واگیر در حال شکل گیری است و خوشبختانه این دگرگونی‌ها در حال رشد هستند.
لاریجانی با اشاره به وجود بیش از 60 دانشگاه علوم پزشکی در کشور عنوان کرد: از لحاظ رشد آموزشی و تربیت دانشجوی پزشکی رشد بسیار خوبی در کشور دیده می‌شود، در حال حاضر بیش از 500 مرکز پژوهشی با بیش از 60 هزار عضو هیئت علمی وجود دارند که در حال تولید دانش پزشکی هستند، از لحاظ تولید دانش پزشکی نیز در جهان ما دارای رتبه 17 هستیم اما باید گفت که رتبه ما بسیار پایین‌تر است.

توقف رشد پژوهش‌های پزشکی یکی از چالش‌های پیش روی کشور است

وی یکی از چالش‌های عمده پیش روی پژوهش‌های پزشکی را توقف رشد آنها دانست و اظهار کرد: با توجه به نگاه آمایشی به دانشگاه‌ها سعی داریم که دوباره در حوزه‌پژوهش‌های پزشکی رشد سریعی داشته باشیم.

لاریجانی همچنین با اعلام رونمایی از سند دیابت کشور درهفته آینده یادآور شد: کمیته‌ای تخصصی در رابطه با تغذیه و سبک زندگی  فعالیت می‌کند تا بتوان در سراسر کشور ریزفاکتورهای مربوط به بیماری‌های غیر واگیر را کنترل و کاهش دهیم.

captcha