کد خبر: 3453821
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
عباس رافعی:

«آوازهای سرزمین من» را به سردار شهید حسین همدانی تقدیم می‌‌کنم

گروه هنر: تهیه‌کننده فیلم سینمایی «آوازهای سرزمین من» گفت: این فیلم سینمایی را به سردار شهید حسین همدانی تقدیم می‌کنم؛ فیلمی که با محوریت داعش تولید شده است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری فیلم سینمایی «آوازهای سرزمین من» با حضور امیرحسین شریفی تهیه‌کننده، عباس رافعی کارگردان و صادقی مدیرعامل جبرئیل فیلم امروز 26 آبان‌ماه در دفتر آفاق فیلم برگزار شد. در ابتدای این جلسه شریفی با بیان این‌که برای ساخت این فیلم کسی به آنها کمک نکرد گفت: وقتی طرح «آوازهای سرزمین من» به دستم رسید متوجه شدم که کار پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک فیلم سینمایی را داراست برای همین فیلمنامه را به جاهایی مختلفی پیشنهاد دادیم، اما هیچ کس حاضر به سرمایه‌گذاری در این کار نشد، در صورتی که در حرف بسیاری از مسئولان ما دائماً شعار حمایت از کارهای ارزشی و انقلابی را سر می‌دهند. با تمام نامهربانی‌هایی که نسبت به فیلم شد بخش بین‌المللی سیما فیلمنامه را پسندید و برای آن سرمایه‌گذاری کرد برای همین لازم است که در این نشست از آنها تشکر کنم.

وی افزود: علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصاً به بنده گفته‌اند که فیلم را دو بار دیده‌‌اند در ضمن از کیفیت آن نیز اظهار رضایت کردند. اما باید دید که چه شده در جشنواره فجر «آوازهای سرزمین من» حتی اجازه حضور در بخش مسابقه را پیدا نمی‌کند. این کم‌توجهی در شرایطی است که فیلم مربوطه توانسته در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره مسکو به موفقیت دست پیدا کند.

تصویر اسلام رحمانی را به دنیا نشان دهیم

این تهیه کننده سینما اعلام کرد: فیلم «آوازهای سرزمین من» تصویرگر چهره واقعه‌ای داعشیان است. این خواسته نیز به شکلی آگاهانه و با تحقیقات کامل انجام شده تا کار ما رنگی از شعار به خود نگیرد. مطلب دیگری که می‌خواهم آن را اعلام کنم این است که فیلم به سردار شهید حسین همدانی و شهدای مدافع حرم تقدیم می‌شود. با این توصیف امیدوارم اکران خوبی برای این فیلم در نظر گرفته شود. خبر دیگری که می‌خواهم اعلام کنم این است که از طرف ریاست جمهوری چچن دعوت شده تا در دو کنفرانس «آوازهای سرزمین من» به نمایش درآید.

تهیه کننده فیلم «اشک سرما» در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: زمانی احساس مسئولیت ما این بود که در جبهه‌های جنگ فعالیت کنیم. بعد از جنگ، جبهه ما عرصه فرهنگ و هنر بود چون همان گونه که مقام معظم رهبری فرموده‌اند جنگ نرم به شدت جامعه ما را تهدید می‌کند و نباید نسبت به آن بی تفاوت باشیم. درباره «آوازهای سرزمین من» باید این نکته را اضافه کنم که بارها بعد از اکران این فیلم در رسانه ملی به نمایش درخواهد آمد، اما اگر از نمایش فیلم در سینما نیز حمایت شود هنرمندان با انگیزه بیشتری فیلم‌های با این محوریت تولید خواهند کرد.

حمایت‌ها از فیلم‌های ارزشی مناسب نیست

عباس رافعی، کارگردان فیلم نیز در این جلسه تصریح کرد: متاسفانه در چند دهه گذشته شاهد بوده‌ایم که همیشه جمهوری اسلامی ایران متهم به حمایت از تروریسم بوده است. این ادعاها نیز از طرف کسانی صورت می‌گیرد که امروزه خود حامی گروه‌هایی چون داعش هستند، هر چند که این گروه‌های انحرافی هم اکنون گریبان خود آنها را نیز گرفته است. ایران طی چند دهه گذشته بزرگترین قربانی تروریسم بوده و گواهش نیز شهدایی هستند که ما در این عرصه داده‌ایم. اما نکته مهم اینجاست که ما در عرصه فرهنگ و هنر کاری نکرده‌ایم تا نشان دهیم غرض‌ورزی‌ها نسبت به ایران اسلامی دروغ محض است، البته در حوزه دیپلماسی اقداماتی صورت گرفته ولی تاثیرگذاری که هنر به ویژه سینما می‌تواند داشته باشد مورد غفلت واقع شده است.

کارگردان فیلم «فصل فراموشی فریبا» گفت: تمام سعی ما در «آوازهای سرزمین من» این بوده که بگویم آنچه داعش مطرح می‌کند ربطی به اسلام واقعی ندارد اسلام دین رحمت و مهربانی است و جای جای زندگی بزرگان دین نشان می‌دهد که رفعت بهترین ابزار برای جذب است. همچنین در این فیلم نشان دادیم مهماتی که داعشیان در اختیارشان است از کجاها تامین می‌شود.

رافعی تاکید کرد: رسیدن به هدف مورد نظرمان به این معنا نیست که از زبان سینما غافل شده‌ایم برای همین کارمان یک اثر داستان‌گو است که از اهرم‌های جذابیت هنر هفتم بهره می‌برد. در این فیلم داستان دختر و پسری روایت می‌شود که در آستان ازدواج هستند اما روستایشان مورد هجوم داعش قرار می‌گیرد. این اتفاق ماجراهای به وجود می‌آورد که در نوع خود جذاب و دیدنی است. مطلب دیگر اینکه ما به داعش در این فیلم از درون نگاه کردیم یعنی سعی نکردیم که سیاه و سفید موضوع مورد نظرمان را بیان کنیم چون اعتقاد داریم این روش جواب لازم را نخواهد داد.

خطر داعش را جدی بگیریم

کارگردان فیلم «آوازهای سرزمین من» با بیان اینکه این فیلم هشداری به جهان است گفت: با این اثر می‌خواهیم به دنیا بگوییم که تروریست پشت هر دری در کمین است برای همین نسبت به آن بی تفاوت نباشیم و خود را ایمن فرض نکنیم چون همان گونه که چند روز پیش فرانسه با حمله داعشیان مواجه شد ممکن است هر کشوری با این تهدید مواجه شود پس بیاییم در نمایش این فیلم تمام تلاش خود را صرف کنیم تا هم در داخل و هم در خارج از کشور کار به نمایش درآید.

وی اضافه کرد: داستان این فیلم براساس واقعیت شکل گرفته، اما هیچ تصویر مستندی در فیلم نیست چون ساختار فیلم سینمایی است و یک اثر سینمایی باید به واسطه داستان و درام تماشگر را تحت تاثیر خود قرار دهد. درباره بخش فنی نیز باید بگویم که بازیگران تمام عرب هستند برای همین با مشکلات عدیده‌ای مواجه شدیم چون به واسطه ترسی که داعش در کشورهای عربی به وجود آورده هر بازیگری حاضر به بازی در این فیلم نبود حتی در زمان فیلمبرداری ما با تهدیدهای مختلفی مواجه می‌شدیم، ولی تمام این سختی‌ها را پشت سر گذاشتیم چون به کاری که می‌کردیم اعتقاد و ایمان داشتیم.

رافعی در پایان این نشست تصریح کرد: در چند سال اخیر هیچ حساسیتی پیرامون موضوعات ارزشی در سینما وجود ندارد و حاصل این سیاست‌ها فیلم‌های چون عصر یخبندان است این مطلب واقعا آزاردهنده است که چرا در کشور ما نسبت به فیلم‌هایی چون «آوازهای سرزمین من» رفتار خصمانه صورت می‌گیرد. سوالی که دوست دارم مسئولان سازمان سینمایی به آن پاسخ دهند.

captcha