کد خبر: 3453839
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲
محمد سعیدی‌مهر در آیین افتتاحیه عنوان کرد:

همایش دانشجویی فلسفه در سال‌های بعد به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود/ برگزاری ۴ پنل تخصصی

گروه دانشگاه: مدیر همایش دانشجویی فلسفه در ایران در آیین افتتاحیه این همایش، با اشاره به برگزاری 4 پنل تخصصی، اظهار کرد: در پی این هستیم که در سال‌های بعدی این همایش را در سطح بین‌المللی برگزار کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دومین همایش ملی دانشجویان فلسفه به مناسبت روز جهانی فلسفه امروز 27 آبان ماه، در سالن علامه جعفری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. پس از قرائت قرآن، محمد سعیدی‌مهر، دبیر علمی این همایش با خیر مقدم به حاضران گفت: امسال دومین سال برگزاری این همایش دانشجویی است و با تجربه سال گذشته هم به نظر می‌رسد که امسال می‌توانیم این همایش را توفیق بیشتری برگزار کنیم.
وی افزود: برگزاری همایش، کنفرانس و غیره سنتی است که سال‌ها در مجامع علمی و در سطح کشورهای مختلف برگزار می‌شود. براساس فوائد متعددی که این نشست‌ها می‌تواند داشته باشد، بسیاری از مراکز در صدد برگزاری چنین نشست‌هایی هستند.
دبیر علمی این همایش با اشاره به سفر اخیر خود به کشور اسپانیا گفت: در کنفرانس متافیزیک و ماوراء‌الطبیعه و نسبت آن با علوم مختلف از جمله الهیات که در کشور اسپانیا برگزار شد، بیش از 30 کشور در آن کنفرانس حضور داشتند و محفل و گردهمایی خیلی مفید و موثری بود.
وی اظهار کرد: در کشور خودمان شاید در این جهت خیلی پیشرو نیستیم، اما مدتی است در مجامع داخلی چنین چیزی انجام می‌شود. البته در تاریخ می‌بینیم جلساتی از قرون گذشته برگزار می‌شده و بزرگان علمی جمع می‌شدند و در قالب مناظره بحث‌های علمی مطرح می‌شده است.

هدف همایش؛ ایجاد فرصت برای دانشجویان فلسفه
سعیدی مهر با بیان اینکه ویژگی خاص این همایش این است که دانشجویی است گفت: هدف از این همایش، قرار دادن فرصتی در اختیار خود دانشجویان است که مطالب و یافته‌های خود را عرضه کنند. در همایش‌ها معمولا نوبت دانشجویان کمتر می‌رسد. تلاشمان این بوده که فرصتی در اختیار خود دوستان دانشجو قرار دهیم. به جد دنبال این بودیم و هستیم که در جلساتی که حضور دارید، سعی کنید فعال شرکت کنید.
مدیر گروه فلسفه دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد: با توجه به صنعت ارتباطات، ارائه دیدگاه‌های شخصی کار سختی نیست و ممکن است این سوال پیش آید که همایش چه ضرورتی دارد. باید گفت بیشتر حواشی جلسات همایش اهمیت دارد به خصوص گفتگوها و پرسش و پاسخ‌ها. امیدواریم این اتفاق امروز بیفتد.

ارتقای همایش دانشجویی به سطح بین‌المللی در سال‌های آتی

وی گفت: در پی این هستیم که در سال‌های بعدی به این سمت برویم که همایش را در سطح بین‌المللی برگزار کنیم تا بتوانیم حضور دانشجویان فلسفه در خارج از کشور را نیز داشته باشیم.
سعیدی مهر اظهار کرد: از همه دانشجویان که مقاله دادند تشکر می‌کنم که ما را در برگزاری این همایش یاری دادند.از اعضاء علمی دانشگاه تربیت مدرس و اعضاء شورای علمی که از دانشگاه‌های شهید بهشتی، علامه و تهران بودند نیز تشکر می‌کنم. همچنین درخواست کوچکی از دوستانی دارم که به خصوص از دانشگاه‌های دیگر در این همایش شرکت کرده‌اند. درخواست دارم که سفیر این برنامه در دانشگاه‌ها خودشان باشند. تبلیغات ما خیلی وسیع نبوده است. اگر تک تک شما که از دانشگاه‌های دیگر شرکت کرده‌اند دوستان را ترغیب کنید که در این همایش شرکت کنند، بار علمی این همایش بالاتر خواهد رفت. اول و اساس و محور اصلی برنامه به خود شما به عنوان دانشجویان رشته فلسفه در دانشگاه‌های مختلف برمی‌گردد.

ادامه همایش با برگزاری 4 پنل تخصصی

بنا بر این گزارش، بخش نخست با عنوان «متافیزیک و معرفت‌شناسی» از ساعت 9:30 تا 12:20 در سالن علامه جعفری برگزار می‌شود. در این بخش مقالات «بازسازی مکان به واسط زمان؛ تنظیم انطباعات متمایز و مجاور استدلال اول مکان در ویرایش دوم حسیات استعلایی»، «نگاهی نقادانه به دیدگاه کانت در باب نومن و فنومن از منظر آراء فلسفی علامه طباطبایی»، «برهان جهان شناختی کلام کریگ و برهان حدوث غزالی و کندی»، «بررسی روایت «کان الله و لم یکن معه شی و الان کما کان» و نتایج فلسفی مترتب بر آن»، «دستیابی به کلیات از نظر ارسطو و ابن سینا»، «ریشه‌های اسپینوزایی نقد سوبژکتیویسم در دولوز»، «مقایسه استدلال پاتنم و دکارت در رد شکاکیت نسبت به جهان خارج»، «نوع و گستره نقش وجود در حمل‌های ماهوی از منظر علامه طباطبایی» ارائه می‌شود. همزمان با این نشست، نشست نشست زبان انگلیسی نیز در سالن استاد شکویی برگزار می‌شود.
در بخش دوم با عنوان «منطق، فلسفه زبان و فلسفه علم» مقالات «ارغنون (منطق ارسطو) در دنیای معاصر»، «مفهوم وجود از نظر ارسطو و ابن سینا»، «شروط کافی یک تبیین علمی نزد فیلسوفان مسلمان»، «ماهیت تبیینی تقسیم‌بندی برهان به إنّی و لمی»، «معنا از منظر مرحوم میرزامهدی اصفهانی» و «پارادوکس اسکولم» از ساعت 14 تا 16 در سالن علامه جعفری ارائه می‌شود.


در پنل موازی با عنوان «نشست فلسفه اخلاق و فلسفه دین» که در سالن استاد شکویی برگزار می‌شود، مقالات «ربط و نسبت خطاانگاری اخلاقی با نیهیلیسم اخلاقی»، «مسئولیت اخلاقی در پرتو روانشناسی رشد؛ تاثیرات رشد روانشناختی فرد بر مسئولیت اخلاقی وی»، «معناشناسی عمل اخلاقی در نظر فیلسوفان اسلامی بر اساس هستی شناسی فلسفی با بررسی موردی امام خمینی»، «نیازهای مادی روزانه افقی در پدیدارشناسی امانوئل لویناس برای گسترش مرزهای اخلاق دینی»، «مقایسه رهیافت ایمان‌گرایی ویتگنشتاینی با رهیافت غزالی در معرفت شناسی دینی» و «جایگاه دین در پسامدرن؛ با تکیه بر آراء ژان لوک ماریون و جان دی کپیوتو» ارائه می‌شود.
در بخش سوم با عنوان «فلسفه و ...» که از ساعت 16:30 تا 17:10 در سالن علامه جعفری برگزار می‌شود، ارائه مقالات «تحلیل مبانی خداشناختی اعلامیه جهانی حقوق بشر و نقد آن از منظر حکمت متعالیه»، «میل به یکسان اندیشی در فلسفه اسلامی» و «ویژگی‌های طالب فلسفه از منظر حکمای مسلمان» در دستور کار است.
در سالن استاد شکویی نیز از ساعت 16:30 تا 17:10 مقالات «نسبت تئوری حفاظت (مرمت) و فلسفه»، «واکاوی الگوی فلسفه ورزی با کودکان» و «تبیین و نقد تطبیقی یاددهی و یادگیری در دو مکتب فلسفی پراگماتیسم و اگزیستانسیالیسم» ارائه می‌شود.

captcha