به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین مرتضی میرکتولی، امشب 26 آبان در اولین شب از گردهمایی مفسران و استادان تفسیر قرآن حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد گفت: حوزه علمیه توانمند است و می طلبد که معاونت قرآنی ایجاد شود زیرا با وجود کارهای صورت گرفته، نیاز بیشتری برای کار در عرصه تفسیر داریم.
وی اظهار کرد: از 15 سال قبل با اشاره حجت الاسلام قرائتی، دروس تفسیر در حوزه شروع شد و از سال 88 مجمع عالی تفسیر ایجاد و امروز شاهد برپایی 405 درس تفسیردر سطوح مختلف حوزه هستیم و امیدواریم این دروس در سال آینده به بیش از 500 تا 600 درس برسد.
میرکتولی عنوان کرد: استادان حوزه باید برخیزند و نهضتی قرآنی در حوزه ایجاد کنند زیرا در قیامت از آنان سؤال خواهد شد که آیا کتاب من شانش بیشتر از مکاسب و لمعه و ...که کتب بشری است نبود و همه باید پاسخگو باشیم که وقت کمتری برای قرآن گذاشته ایم بنابراین باید با نهضتی همگانی قرآن را از مهجوریت به درآوریم و خانواده ها و جامعه ما قرآنی شود.
دبیر مجمع عالی تفسیر از ارایه طرح جامع «درسنامه مطالعاتی تفسیر و علوم قرآنی» به مدیریت حوزه برای تصویب، خبر داد و گفت: ما معتقدیم تفسیر باید از پایه اول حوزه در قالب مقدماتی، میانی و اجتهادی جامع تدریس شود و شاهد انقلاب قرآنی در حوزه باشیم لذا از مدیر حوزه می خواهیم که این طرح را تصویب کنند.
وی تصریح کرد: آیت الله العظمی سیستانی در حوزه نجف پیشگام تدریس تفسیر بودند اما دستهایی نگذاشتند این کار انجام شود و علامه نیز در حوزه قم با وجود بی مهری ها و ناملایماتی ها همه را به جان خرید و المیزان را نوشت و امروز شاگردان ایشان نیز نورافشانی می کنند.
دبیر مجمع عالی تفسیر گفت: قرآن کریم مهمترین علم عالم هستی و مقدم بر همه علوم اسلامی و انسانی است و سایر علوم مقدمه فهم آن هستند و علم نیز مقدمه تزکیه و تزکیه سکوی ارتقاء به مراتب عالی تر معنوی است به همین دلیل مرجعیتی تام برای قرآن قایل شده اند و در برخی روایات بر لزوم عرضه همه روایات مرویه به قرآن و در برخی به روایات غیرقطعی تاکید شده است.
وی اظهار کرد: پیامبر روایات قطعی الصدور و سنت قطعی را در عرض قرآن قرار داد که نشان دهنده مرجعیت مطلق قرآن است زیرا قرآن بایدها و نبایدها و حکمت های لازم برای تکامل انسان و آنچه برای امروز و دیروز و آینده بشر است بازگو کرده است.
میرکتولی ادامه داد: قرآن در سوره مبارکه فرقان، واقعیت محقق الوقوع مهجوریت قرآن را بیان کرده و گزارش قرآن در این باره در روز قیامت مورد تصدیق است که آیا ما در راه رفع مهجوریت از قرآن گام برداشته ایم یا خدای نکرده قرآن را در هجران و فراموشی گذاشته ایم.