کد خبر: 3454032
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸
آیت‎الله‌العظمی وحید خراسانی در جلسه تفسیر:

مهمترین وظیفه طلبه تفقه در دین و قرآن برای از بین بردن فقر علمی است

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم ضمن تبیین انفاق مالی و علمی تاکید کرد: مهمترین وظیفه طلاب تفقه در دین و قرآن برای از بین بردن فقر علمی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت الله العظمی  حسینوحید خراسانی صبح امروز 27 آبان در درس تفسیر سوره یاسین گفت: خداوند در آیه وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقَکُمْ اللَّهُ قَالَ الَّذِینَ کَفَرُوا لِلَّذِینَ آمَنُوا أَنُطْعِمُ مَن لَّوْ یَشَاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ إِنْ أَنتُمْ إِلَّا فِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ معارف عالی را بیان کرده است.

وی افزود: خداوند در این آیه امر به انفاق می کند؛ انفاقی که یکی از مهمترین معارف الهی در قرآن و در روایات است و اهل بیت(ع) ما نیز سفارشات اکیدی در این زمینه دارند.

این مرجع تقلید با اشاره به کارکردهای انفاق در جامعه بیان کرد: اینکه خداوند در این کتاب ما را به آن امر کرده است باید به درستی فهمیده شود واقسام آن استخراج شده و به آنها عمل شود.

وی گفت: نکته اول این است که انفاق، در قرآن در وجوه مختلفه، 70 بار به کار رفته است و این مسئله کاشف از عظمت این مطلب است.

این مرجع تقلید بیان کرد: حال باید دید که منظور خداوند از مما رزقناکم چیست؟ متاسفانه با این همه معارف، ما هنوز این دین را نشناخته ایم و اگر بشناسیم خواهیم دید که اسلام یک دین جامع و اجتماعی است.

وی در تبیین لزوم انفاق گفت: زندگی بشر یک زندگی اجتماعی است و به این مجتمع نیز برای خود حیاتی دارد و به همین خاطر، اعضای پیکر اجتماع به هم مربوط هستند.

این مرجع تقلید بیان کرد: امام صادق(ع) بیان می کنند که اهل ایمان مثل اعضای یک بدن هستند و مومنین از اعضاء پیکره این جامعه ایمانی هستند و باید این اصل با هم پیوند بخورند.

وی گفت: خداوند به ما امر کرده است که از آنچه که به شما رزق دادیم به مردم انفاق کنیم نه اینکه از مال خود انفاق کنیم؛ یعنی اینکه خداوند ما را به یک تکلیف بالاتر امر کرده است زیرا هر کسی رزقی دارد و ممکن است رزق یک نفر مال و رزق دیگر علم باشد.

این مرجع تقلید بیان کرد: رزق فقرای مادی باید از رزقی که خداوند به اغنیا داده است تامین شود و جهل جهال باید از علمی که خداوند رزق عالمان کرده است از بین برود.

وی گفت: پس نه تنها، فقرای اموال باید دردشان دوا شود بلکه فقرای اذهان و عقاید و اخلاق باید دردشان به انفاق علما مداوا شوند.

آیت الله وحید خراسانی عنوان کرد: با این روند آیا در امت فقیری باقی می ماند یا جاهلی باقی می ماند؟ این همه مردم تشنه عقاید و احکام هستند و به همین خاطر مسئولیت شما طلاب، انفاق به این طبقه است؛ طلابی که درس خوانده اند وظیفه انفاق علم دارند.

این مرجع تقلید بیان کرد: شما طلاب و مبلغان دین باید در ابتدا باید قرآن را بفهمید و در دین تفقه کنید و مردم فقیر را از نظر علم و قرآن با این دو نور آشنا کنید.

captcha