کد خبر: 3456579
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۳

پیاده‌روی اربعین و نکاتی که در استفاده از مواد غذایی باید در نظر داشت

کانون خبرنگاران نبا: زائرین اربعین حسینی در ایام پیاده‌روی در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده، با جوشاندن ۲۰ دقیقه از مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کنید.

به گزارش کانون خبرنگاران نبا وابسته به خبرگزاری ایکنا، حسین عبدالعزیزی، در زمینه راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی گفت: غذاهای مسموم کننده ممکن است بو و یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند.

وی افزود: با وجودی که بیشتر مسمومیت های غذایی معمولا در مدت 24 ساعت برطرف می شوند؛ اما برخی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می تواند کشنده باشد.

این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده در هنگام سفر، با جوشاندن 20 دقیقه از مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری می شود.

عبدالعزیزی ادامه داد: هرگز غذاهای پخته شده را بیش از دو ساعت در دمای محیط رها نکنید و برای دوباره گرم کردن غذاهای باقی مانده، آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهای بیش از دو روز باقی مانده را مصرف نکنید.

کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: همیشه پیش از آماده کردن یا خوردن غذا، دست هایتان را با صابون بشوئید، چون نوعی اسهال میکروبی در طول سفر و به دلیل رعایت نکردن بهداشت، قابل انتقال است.

وی افزود: علائم و نشانه های برخی مسمومیت های غذایی با تاخیر ظاهر می شود و ممکن است 12 تا 24 ساعت پس از مصرف غذای آلوده در فرد مسموم بروز کند.

عبدالعزیزی گفت: سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال شدید، کم شدن آب بدن و ضعف و سردرد از جمله علائم مسمومیت است.

وی ادامه داد: در هنگام سفر از حمل گوشت و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه مدت خودداری شود چون به سرعت دچار فساد می شوند.

کارشناس موادغذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: اگر ماده غذایی دارای ظاهر یا بوی ناخوشایندی باشد به هیچ عنوان آن را نچشید.

captcha