به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، نشست خبری محمدباقر نوبخت امروز، سهشنبه 3 آذربرگزار شد.
سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری این هفته خود گزارش کوتاهی درباره بازدیدش از خوزستان ارائه کرد.
سخنگوی دولت درباره هیات نظارت بر برجام گفت: تشکیل این هیات در ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز آمده و در شورای عالی امنیت ملی درباره آیین نامه عملکرد و ترکیب آن تصمیم گرفته و در این خصوص، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اطلاع رسانی خواهد کرد. باید همه موضوعات برجام را به این هیئت واسپاری کنیم و این هیات نیز گزارش خود را به مقام معظم رهبری تقدیم می کند. این که از فردا هر کسی بگوید چیزی که اتفاق افتاده، مورد نظر نبوده، سنگ روی سنگ بند نمی شود.
وی در اداره با اشاره به اینکه یک نوع امتناع ساختاری در کشور وجود دارد گفت: متاسفانه برخی از ما مرز را به عنوان مبادی ورودی در نظر می گیریم نه مبادی صادراتی. باید نظام اداری اصلاح شود که به سرعت این کار در حال انجام است. ولی باید نگران این باشیم که پس فردا هر کسی بگوید این سرمایه گذار که می آید، نفوذی است! باید ثابت کنیم این سرمایه گذار نفوذی نیست. کافی است یکی دو اتفاق غیرمترقبه توسط برخی که آتش به اختیار هستند که خود فتوا می دهند و خودشان عمل می کنند، اتفاق بیفتد و ما نگران فرصتی هستیم که در اختیار کشور قرار گرفته است.
نوبخت به ادبیات مقام معظم رهبری در خصوص برجام اشاره کرد و گفت: اکراه ایشان در قبول برجام، مشخص بود، ولی این برجام به خاطر رفع تحریم ها بود. وقتی تحریمها رفع می شود، شرکتهای بزرگ به ایران می آیند. این که سهامداران این شرکتها چه کسانی هستند و سودش به کجا می رود و در کدام کشورها خرج می شود را دنبال کنیم و بعد ماجرا درست کنیم، این درست نیست. فرصت پساتحریم و پسابرجام فرصت بسیار خوبی است برای تقویت اقتصاد ایران و هیات نظارت بر برجام که تشکیل شده، قانونا مسئول اجرای این سند است. لذا نباید ما در کرسی قضاوت بنشینیم و حکم دهیم.
وی در ادامه گفت: ما در شرایط تحریم، فقط می توانستیم به یک کشور معامله کنیم، ولی الان با انبوه کشورها مواجهیم. هفته ای نیست که ما با سفرای کشورهای دیگر جلسه نگذاریم. سفرای کشورهای آلمان، ژاپن و سایر کشورها هفته گذشته با بنده جلسه داشتند و اکنون ما قادر به انتخاب شرکای تجاری خود هستیم. هر چند ساختار کشور برای صادرات مهیا نیست ولی باید در این باره تلاش شود و ما می توانیم سرمایه گذاری مستقیم، بازارهای صادراتی و تکنولوژی این کشورها را به دست بیاوریم.
سرنوشت غضنفر رکن آبادی بخش دیگری از سخنان نوبخت را تشکیل داد و گفت: اخبار از طریق مراجع ذی صلاح اطلاع رسانی می شود.
وی در خصوص سئوالی که درباره تغییر در کابینه شد نیز گفت: عزل آقای نعمت زاده صحت ندارد و ایشان از وزرای باتجربه ما هستند که کار خود را انجام می دهند.
وی درباره تابعیت مشکوک برخی از نامزدهای نمایندگی نیز گفت: وزیر کشور برای صحت انتخابات هر چیزی لازم باشد انجام می دهد. کما اینکه برای شفاف سازی هزینه های انتخاباتی، چه علامتی صریحتر از دادن لایحه دو فوریتی از سوی دولت به مجلس است؟
نوبخت درباره الکترونیکی شدن انتخابات نیز گفت: تاکنون همان قرارهای قبلی پابرجاست و این طرح، هزینه دارد. اعتبارات این طرح با همه محدودیتهای منابع مالی ما تامین شد تا هیچ بهانه ای نباشد. از دولت انتظار می رود انتخابات الکترونیک برگزار شود و برای حوزه های انتخابیه گفته شده، این کار انجام خواهد شد.
وی در خصوص لایحه شفافسازی منابع مالی نامزدهای مجلس نیز گفت: استنباط بنده نیز این است که در مجلس فعلی، این موضوع طرح نشود. البته اگر نمایندگان محترم وقت بگذارند، امکان تصویب این قانون در مجلس وجود دارد.
سخنگوی دولت درباره حادثه ورامین گفت: این حادثه، اولین نیست و قابل پیش بینی است که آخرین نیز نباشد. این تقابل دو سلیقه و نگاه است. یک نگاه اجازه می دهد همه افراد با رعایت قانون، نظرات خود را اعلام کنند که از برجام تا سایر مسایل پیگیری شود.
وی با اشاره به عملکرد رسانه ملی درباره اعلام نظر مخالفان دولت گفت: صدا و سیما در زمان ارائه خبر بسته اقتصادی دولت، خبر خود را قطع کرد و بلافاصله یک کارشناس مخالف دولت را آورد تا اظهار نظر کند. این نظر مخالف است که باید در بستر آزادی بیان گفته شود.
وی در ادامه با ذکر اینکه باید اجازه دهیم دولت در حد رعایت قوانین و مقررات، کار خود را انجام دهد، گفت: اگر به اصول پای بند هستیم، اصول می گوید در جمهوری اسلامی، قانون و شرع یکسان است. وقتی قانون اجازه داد کسی اجتماعی داشته باشد و سخنرانی کند، هر کسی این اجتماع را به هم بزند، خلاف قانون و خلاف شرع عمل کرده. نگاه دولت این است که باید به آنچه قانون مجاز می داند، احترام بگذاریم و نباید به خود اجازه دهیم جلوی آزادی بیان و نظر را بگیریم. اگر هم کسی سوءاستفاده از آزادی بیان کند، با او برخورد می شود. همه فرزندان انقلاب هستند و در چهارچوب اصولگرایی و اصلاح طلبی همه کسانی که در چارچوب قوانین کشور فعالیت می کنند، در بستر این انقلاب هستند. باید در همینجا از معاون اول رئیس قوه قضاییه تشکر کنم که وقتی تجمعات قانونی را عدهای بر هم می زنند، با آنها برخورد صورت میگیرد.
وی همچنین افزود: سفر آقای روحانی به اروپا به تعویق افتاده است و هنوز مشخص نیست چه زمانی این سفر انجام می شود.
نوبخت درباره روابط ایران و روسیه گفت: جناب آقای پوتین در نزد مقام معظم رهبری اشاره کردند که برخی کشورها از پشت خنجر می زنند و ما روسها اینگونه نیستیم. حتما اینطور است و با روابط راهبردی که بین ما و روسیه وجود دارد، روابط اقتصادی ما تناسب ندارد. به همین جهت تیمی در دولت تشکیل شد که از ظرفیت های این کشور در ارتباطات اقتصادی متقابل استفاده شود. این را نیز باید پذیرفت در ارتباط با روابطی که در کشورهای دوست داریم، برخی موارد پیش می آید که کشورها اختلاف دارند ولی امیدواریم در جهت منافع ملی دو ملت ایران و روسیه اقدامات مشترک صورت گیرد.
وی در خصوص اجلاس سران کشورهای گازی نیز گفت: می توانیم از ظرفیتی که بین کشورهای تولیدکننده و صادر کننده گاز وجود دارد استفاده کنیم تا به انسجام بازار کمک شود.
نوبخت درباره تحویل موشک های اس 300 روسیه نیز گفت: ما طبق قراردادهای خود، موضوع را پیش می بریم.
نوبخت درباره عدم حضور رئیس جمهور در مجمع تشخیص مصلحت گفت: دلیل این غیبتها، مشغله کاری است ولی ارتباط دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام، محکم است و هر زمان فرصت برای آقای رئیس جمهور پیش بیاید، در جلسات مجمع حضور خواهد یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ادامه گفت: از فرمانده محترم کل سپاه درباره طرحهای اقتصادی تشکر می کنیم و این طرحها در ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی مورد بررسی قرار می گیرد. همه طرحها مورد بحث قرار می گیرد و طرحهایی که قابل اجراست نیز اطلاع رسانی می شود.
نوبخت درباره ربوده شدن تعدادی از هموطنان توسط دزدان دریایی سومالی گفت: این موضوع باعث تاسف ما است. باید رشادت فرزندان غیور نیروی دریایی را پاس بداریم که اگر این امنیت نبود، از این دست حوادث، زیاد داشتیم. امنیت داخلی و خارجی برای کشور ما نعمتی است که آسان به دست نیامده. امنیت چیزی است که اگر نباشد، احساس می شود.
وی در خصوص خبری که یکی از نمایندگان مجلس در خصوص امحای 1700 تن سیب زمینی بیان کرده بود، گفت: این اقلام اصلا متعلق به دولت نیست. سازمان مدیریت و برنامه ریزی از طریق بانک توسعه صادرات این تعهد را دارد اگر بازار صادراتی برای این محصولات یافته شد، درباره صادرات این محصول، کمک کنیم. چه کسی می پذیرد سیب زمینی تولید و سپس امحاء شود؟
سخنگوی دولت درباره تجمیع بیمه ها نیز گفت: از جهت شفاف سازی، یکسان سازی منابع و توزیع دقیق این منابع، طرحی را سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه کرده و خدمت رئیس جمهور تقدیم کرده ایم که به وقت اطلاع رسانی می شود.