کد خبر: 3456637
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
مدیر اتحادیه تشکل‌های قرآنی:

بودجه‌های قرآنی از سوی نهادهای مربوطه شفاف‌سازی شود

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حسن محمدی اظهار کرد: جامعه قرآنی به‌عنوان جامعه الگو باید هزینه‌کرد بودجه‌هایش را به طور کامل شفاف‌سازی کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در نشست خبری هزینه‌کرد اعتبارات اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت سال 93 که با حضور حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور و جمعی از اصحاب رسانه در محل اتحادیه برگزار شد، گزارشی از سوی مدیر عامل اتحادیه ارائه شد.

محمدی طی سخنانی به ارائه گزارش هزینه‌کرد اعتبارات اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در سال 93 پرداخت و گفت: این نشست به منظور ارائه سنت حسنه شفاف‌سازی هزینه‌کرد همه دستگاه‌های قرآنی به‌عنوان الگوی جامعه قرآنی و برای آگاه‌سازی مردم برگزار شده است که اتحادیه تشکل‌های قرآنی وظیفه خود دانست تا این اقدام را انجام دهد.

وی در ادامه به فعالیت‌های قرآنی اجرا شده در اتحادیه اشاره کرد و افزود: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور به‌عنوان نماینده مؤسسات و تشکل‌های مردم‌نهاد کشور در حال فعالیت است و از تعداد بیش از یک هزار مؤسسه  ثبت شده و دارای مجوز، 600 عضو فعال هستند که از این تعداد بدون احتساب شعب مؤسسات مانند جامعةالقرآن و مکتب‌القرآن که شعبات مختلفی دارد، در حال اجرای برنامه‌های قرآنی هستند و مؤسسات مردمی و تشکل‌های قرآنی، بار اصلی زحمت ترویج فرهنگ ناب قرآنی را در کشور به دوش دارند.

محمدی ادامه داد: بودجه‌ای که در سال 93 پس از سال‌ها پیگیری به‌طور مستقیم به اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور واگذار شد، چیزی بیش از 2 میلیارد تومان برای کل فعالیت‌های قرآنی اتحادیه و تشکل‌های قرآنی و مؤسسات قرآنی اختصاص داده شد اما این مبلغ برای این مؤسسات و تشکل‌هایی که بار ترویج فرهنگ قرآن در نظر گرفته شده و به نماینده این مؤسسات واگذار شده است، ناچیز است و برابر با دست‌مزد یک سال یا دو فصل بازیکن فوتبال است که اولویت‌ها رعایت نمی‌شود و در اینجا باید گفت، در ساختار فرهنگی کشور اولویت‌سنجی  جدی صورت گیرد و اعتبارات به نوعی تخصیص داده شود که در راستای اهداف نظام مقدس اسلام باشد.

برپایی طرح حفظ قرآن کریم

وی اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری، مبنی بر تربیت حفاظ قرآن کریم، اتحادیه از مبلغ 2 میلیارد تومان، مبلغی را برای طرح ترویج فرهنگ حفظ به نام طرح حفظ شبانه‌روزی، که توسط مؤسسه بیت‌الاحزان صورت گرفت، در نظر گرفته است که در ادامه طرح «رحله» در تابستان برای تمامی نقاط کشور اجرا شد که تا حدودی به اهداف اتحادیه پاسخگو بود و در این طرح 2500 نفر از اقصی نقاط کشور در این طرح شرکت کردند که برای این طرح حدوداً 4 میلیارد و 793 میلیون تومان به‌طور مستقیم به چند مجری طرح واگذار شد.

وی به طرح دیگری به نام «تقرب» اشاره کرد و افزود: یکی از طرح‌های دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد طرح تقرب «آموزش مجازی تدبر در قرآن کریم» است که تعاملی با دستگاه‌های خوبی از نظر تبلیغاتی با صدا و سیما صورت گرفت و 17 هزار نفر در این طرح شرکت کردند که کمتر از 50 میلیون تومان برای این طرح هزینه صرف شد.

محمدی اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بر حفظ و تدبر قرآن کریم و کمبود مربی تدبر در قرآن، طرح الوالباب را با موضوع تربیت مربی تدبر در قرآن کریم راه‌اندازی کرده‌ایم که امیدواریم در سال آینده ادامه‌دار باشد.

وی افزود: یکی از دغدغه‌هایی که در فعالیت‌های قرآنی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور وجود داشت، نبود یک بانک اطلاعاتی از ظرفیت‌های رسانه‌ای اتحادیه در حوزه مجازی و مکتوب بود که در این راستا اولین جشنواره رسانه‌های مکتوب  و دیجیتال به نام «اتقان» برگزار شد و این جشنواره  در سال بعد بر اساس هزینه‌‌های سال 94،  با کیفیت و تقویت بالاتری ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در ادامه به طرح دیگری به نام طرح «پنجره‌ای  به آسمان»  که با محتوای حفظ 5 جزء قرآن کریم و به صورت نیمه شبانه‌روزی در استان فارس اجرا شد که حدود 50 میلیون تومان هزینه‌بر بود که امیدواریم این طرح را به صورت کشوری انجام دهیم.

محمدی ادامه داد: «طرح آموزش مدیریت فعالیت‌های قرآنی»، طرح دیگری است که از طریق اتحادیه‌های تشکل‌های قرآن استانی در حال اجرا است و بیش از 70 درصد در این طرح پیشرفت داشته‌ایم و استان‌ها بر اساس دروس سرفصل‌های آموزشی که برای آنان تعیین شده است در حال آموزش مدیران مؤسسات قرآنی هستند و هزینه‌کرد این طرح در حدود 150 میلیون تومان بود و به هر استانی 5 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که توفیقات خوبی داشته‌ایم.

وی افزود: طرح دیگری را به نام  «نهضت قرآن‌آموزی» در مناطق محروم است که طیف وسیعی را در مناطق محروم مشهد مقدس در نظر گرفت و این طرح با توجه به رویکرد جهادی که داشته است، راندمان بالایی داشته که امیدواریم در سطح ملی بتوان آن را ادامه داد و هزینه‌کرد این طرح 15 میلیون تومان بود.

راه‌اندازی نرم‌افزارهای اطلاعاتی مؤسسات

محدی اظهار کرد: با توجه به ورود حوزه‌های نوین مجازی به عرصه قرآن کریم و بهره‌برداری از ابزارهای رایانه‌ای، 3 اپلیکیشن را طراحی کرده که اولین این نرم‌افزارها «بانک اطلاعات مؤسسات مردمی و تشکل‌های قرآنی» بود، دومین نرم‌افزار در این حوزه « گنجینه نور»  با موضوع آیات کاربردی قرآن کریم به صورت اندروید و و یجت انجام شد و محتوای این نرم‌افزار تهیه شد و دیگر  اپلیکیشن، «منشور زندگی» است که با موضوع سبک زندگی اسلامی با رویکرد زندگی امام سجاد(ع) تهیه شده است که به زودی به طور رسمی رونمایی می‌شود که در کل   این طرح کمتر از 15 میلیون هزینه داشته‌اند.

وی ادامه داد: یکی از فعالیت‌های قرآنی که به صورت مستمر صورت گرفته است ارتباط  مستمر با ارگان‌ها به منظور شناساندن ظرفیت‌های بی‌بدیل مؤسسات قرآنی مردم نهاد در کشور و برنامه‌های بسیاری نیز در این راستا صورت گرفته است و یکی از این کارها تولید خبرنامه داخلی به صورت ماهانه و ویژه‌نامه است که حدود 20 میلیون به این امر اختصاص داده شده است.

محمدی با اشاره به دیگر فعالیت‌های قرآنی اتحادیه افزود: استفاده از ظرفیت‌های رسانه ملی در شناساندن ظرفیت‌های مؤسسات مردم نهاد است که در این راستا، سلسله مستندات تلویزیونی را  تهیه کرده‌ایم که بتوانیم مؤسسات قرآنی را به مردم و جامعه قرآنی بشناسانیم و در ادامه چند طرح دیگر که در حال انجام است را می‌توان نام برد مانند طرح تربیت مربی روستایی است که  به صورت پایلوت در استان همدان در حال  پیاده‌سازی هستیم و همچنین تربیت معلم  قران کریم را در آذربایجان غربی و ارومیه، طرح ایجاد دهکده نمونه قرآنی در انتخاب یک روستا است که در حال  اجرا است.

برپایی محافل قرآنی  با حضور قراء بین‌المللی

وی با اشاره به مناسبت اربعین حسینی افزود: به مناسبت اربعین دو طرح ویژه با برگزاری محافل انس با قرآن در 11 موکبی اصل با استفاده از  قراء ممتاز بین‌المللی و مبتهل‌خوانی و مراسم دیگری که به صورت سراسری صورت خواهد گرفت طرح «کهف‌الرقیم» با موضوعیت حفظ سوره فجر توسط زائرین پیاده برگزار می‌شود و برای شرکت در این مسابقه نیز باید عدد 40 را به سامانه 30008961 ارسال کنند و در این مراسم شرکت کنند.
محمدی اظهار کرد: تعیین اعتبارات برای مؤسسات قرآنی  باید در اولویت جدی و  بالاتری قرار گیرد که  بودجه‌های تعیین شده قطعاً در مقام و شأن قرآن نیست و بودجه قابل توجهی نیست و  دلیل شفاف‌سازی این هزینه‌کرد بر این است که جامعه قرآنی به‌عنوان جامعه الگو نوع صحیحی از هزینه‌کرد را داشته باشند و دستگاه‌های قرآنی دیگر نیز باید شفاف و شیشه‌ای همه دستگاه‌ها عملکرد  خود را ارائه کنند.

اختصاص  دو میلیون و 400 هزار تومان به هر مؤسسه

مشهور، معاون امور مؤسسات قرآنی اتحادیه تشکل‌های قرآنی ادامه داد: به تمام مؤسسات قرآنی به‌عنوان حمایت طرح‌های آموزشی 2 میلیون و 400 تومان اختصاص داده شد و همچنین به مؤسساتی که در حوادث طبیعی دچار آسیب شده‌اند مبلغی را برای تجهیز امکانات در نظر گرفتیم که به‌عنوان کمک هزینه بود.

وی در پایان درباره تفکیک هزینه‌های اختصاص یافته به مؤسسات قرآنی افزود: از ابتدای سال 94، طی نامه‌ای به کلیه مؤسسات ابلاغ شد که کلیه طرح‌های اجرایی را برای اتحادیه ارسال شد که  تاکنون 500 مؤسسه مبلغ 2 میلیون و 400 تومانی را دریافت کرده‌اند که 95 حمایت از 95 مؤسسه در برپایی دوره تربیت معلم، 240 مؤسسه حمایت از آموزش‌های عمومی اعم از روخوانی و روان‌خوانی، 160 مؤسسه حمایت از تجهیزات مؤسسات و 495 مؤسسه تاکنون بودجه تجهیزاتی را دریافت کرده‌اند که در این راستا مبلغی بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تومان، بیش از 50 درصد بودجه‌ای که در اختیار اتحادیه قرار گرفته بود در جهت برنامه‌های جاری مؤسسات قرار گرفت.

وی درپایان خاطرنشان کرد: فراخوان طرح‌های  فاخر مؤسسات قرآنی نیز از سوی مؤسسه مورد بررسی قرار گرفت که بیش از 200 طرح به اتحادیه ارسال شده است که مرحله ارزیابی  صورت گرفته است که  طرح‌های فاخر اجرایی خواهند شد.

captcha