به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیاستهای کلی اولین نمایشگاه لباس عاشورایی در کارگروه کشوری مد و لباس اتحادیه پوشاک کشور بررسی شد. در این جلسه که با حضور آرش رئیس دانایی، دبیر جشنواره لباس عاشورایی، حمیدرضا یوسفیفر، دبیر کارگروه کشوری مد و لباس اتحادیه پوشاک، محمدرضا اشکذری عضو هیئت مدیره اتحادیه پوشاک، حمیدرضا نیک طبع، دبیر شورای راهبردی صنعت کارگروه مد و لباس و تنی چند از صاحبان نساجیهای بزرگ کشور و نمایندگان بنیاد ملی مد و لباس و کارگروه مدولباس اتحادیه پوشاک تشکیل شد، جزئیات برگزاری اولین نمایشگاه لباس عاشورایی بررسی شد.
دبیر جشنواره لباس عاشورایی با اشاره به این واقعیت که حداقل 80 درصد از مردم ایران در ماههای محرم و صفر درگیر مراسم عزاداری سیدالشهداء(ع) میشوند، گفت: این ایام فرصت خوبی است تا با هوشمندی و برنامهریزی و همچنین همدلی و همراهی طراحان، تولید کنندگان پوشاک و کارخانجات نساجی کشور، حرکت رو به جلویی در ارائه لباسهای تولید ملی با کیفیت، متناسب با ارزشهای اسلامی ایرانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر طراحان و تولید کنندگان بتوانند این جریان سازی فرهنگی را به تمام سال تسری دهند میتوانیم جهشی در فرهنگسازی، ارتقاء تولید ملی و خودکفایی اقتصاد ملی داشته باشیم.
رئیس دانایی با تاکید براینکه تمامی طرحها ارائه شده در نمایشگاه بایستی با تکیه بر فرهنگ اسلامی و براساس هویت و اصالت فرهنگ عاشورایی طراحی شوند، افزود: این جشنواره شامل سه بخش مسابقه، نمایشگاه و جنبی است و محورهای اصلی بخش مسابقه شامل طراحی لباس عزاداری اقوام استانها در ماه محرم و صفر، طراحی لباسهای آئینی در مراسم عزاداری در تکایا و هیئتها و استفاده در ایام محرم و طراحی لباس مراسم تعزیه خوانی واقعه روز عاشوراست.
پایهگذاری فرهنگ نذر لباس در کشور
حمیدرضا یوسفیفر، دبیر کارگروه کشوری مد و لباس اتحادیه پوشاک نیز هدف از برگزاری نخستین نمایشگاه لباس عاشورایی را استفاده از قابلیتهای طراحی و دوخت و تولید در عرصه لباسهای عاشورایی، هرچه بهتر برگزار کردن شعائر مذهبی و عاشورایی و تأثیر آن در شئونات مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه و کارکرد آن در سبک زندگی اسلامی و ایرانی، بیان کرد و افزود: بررسی نقش لباس و کاربرد آن در ایام محرم و شیوههای انتقال فرهنگ عاشورا، ارج نهادن به زحمات پیشکسوتان،چهرههای ماندگار و فعالان این عرصه، احیای فرهنگ غنی اسلامی و ترغیب و تشویق طراحان برای ارائه ایدهها و طرحهای لباس مذهبی، عزاداری و عاشورایی از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
یوسفیفر با اشاره به اینکه جشنواره لباس عاشورایی با همکاری بنیاد ملی مد و لباس ایرانی و کارگروه کشوری مد ولباس اتحادیه پوشاک در پایان ماه صفر برگزار میشود از طراحان و تولید کنندگان پوشاک دعوت کرد تا حداقل با ارائه یک اثر، در این نمایشگاه شرکت کنند.
اگر بتوانیم برای محرم الگوی مناسب ارائه کنیم برای کل سال میتوانیم
وی با تاکید بر این نکته که اگر بتوانیم برای ماه محرم و صفر الگوهای مناسب مد و لباس عاشورایی ارائه دهیم، خواهیم توانست برای 11 ماه دیگر سال نیز الگوهایی متناسب با سلیقه امروز مردم و باورهای ملی مذهبی ارائه دهیم. متاسفانه امروز کار به جایی رسیده که فرمانده نیروی انتظامی برای مبارزه با بدحجابی در جامعه، پیشنهاد جریمه خودروهایی را میدهد که سرنشینانش بدحجاب یا بیحجاباند، درحالیکه با یک همدلی و برنامه ریزی هوشمندانه توسط طراحان، تولید کنندگان و توزیع کنندگان پوشاک، بخشی از معضلات بدحجابی در جامعه کم خواهد شد.
دبیر کارگروه کشوری مد ولباس اتحادیه پوشاک همچنین خبر از اجرایی شدن طرحی با عنوان «نذر لباس» در محرم سال آینده داد و گفت: بایستی همانگونه که فرهنگ نذر غذا در ایام عزاداری در کشور مرسوم شده است، بتوانیم فرهنگ نذر لباس برای نیازمندان را نهادینه کنیم.