کد خبر: 3459350
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
ضیاء هاشمی خبر داد:

میزبانی دانشگاه صنعتی شریف از رئیس جمهور در روز دانشجو

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست خبری گفت: براساس معیارهای از پیش اعلام شده، دانشگاه صنعتی شریف در روز دانشجو میزبان رئیس جمهور است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سید ضیاء هاشمی در نشست خبری عصر امروز با تسلیت اربعین حسینی و مناسبت‌های ماه صفر گفت: حماسه اربعین و پیاده روی عظیم اربعین، حماسه‌ای درخشان در تاریخ خاورمیانه و جهان است که باید آن را تبریک گفت.
وی در ادامه با گرامیداشت روز دانشجو گفت: همه روز‌ها روز دانشجو است و ۱۶ آذر نماد اثر گذاری دانشجویان و مشارکت و ایفای نقش سازنده آنان در کشور و انقلاب است. همه روز‌ها برای ما روز دانشجوست اما ۱۶ آذر نمادی است تا بواسطه آن از دانشجویان و دانشگاهیان تجلیل شود.
هاشمی افزود: دانشگاه هی سراسر کشور برنامه‌های مختلفی به مناسبت ۱۶ آذر برگزار می‌کنند که بیشتر این برنامه‌ها توسط تشکل‌ها و مجامع دانشجویی برگزار می‌شود و البته برنامه‌های، سیاسی، اجتماعی با مجوز هیئت نظارت بر فعالیت تشکل‌های دانشجویی برگزار خواهد شد. دانشجویان از هفته گذشته برنامه‌های خود را به هیئت نظارت دانشگاه‌ها برای بررسی ارائه دادند و بر اساس دستورالعملی که از دو ماه گذشته به دانشگاه‌ها ارسال کرده بودیم، خواسته بودیم که حداکثر همکاری را در تسهیل امور با دانشجویان داشته باشند و امیدواریم در این روز شاهد پویش و بالندی خوب دانشگاه‌های سراسر کشور باشیم.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: برای بزرگداشت مقام دانشجو شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی و علمی می‌ه‌مان دانشگاه‌ها مختلف‌اند و به این منظور هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های دست اندر کار و سایر نهاد‌ها مانند وزارت کشور صورت گرفته است تا این برنامه‌ها در ‌‌نهایت امنیت و آرامش برگزار شود.
هاشمی ادامه داد: در دانشگاه‌هایی مثل شهید بهشتی، تهران، امیرکبیر، صنعتی شریف، علامه طباطبائی، علم و صنعت و سایر دانشگاه‌های تهران و کشور، برنامه‌های متنوعی برای روز ۱۶ آذر و این هفته در نظر گرفته شده است و یک برنامه نمادین و سراسری نیز با حضور رئیس جمهور در دانشگاه شریف برگزار می‌شود.
وی افزود: دانشگاه‌های زیادی در سراسر کشور و تهران خواستار حضور رییس جمهور در روز دانشجو بودند که از این میان می‌توان به سه دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و صنعتی شریف اشاره کرد که هر کدام ویژگی‌ها منحصر به فردی را دارند؛ آنجا که مسئولان نهاد ریاست جمهوری تاکید داشتند که حضور رئیس جمهور در دانشگاه‌ها به صورت چرخشی باشد و با توجه به اینکه پیش‌تر برنامه‌هایی با حضور رئیس جمهور در دانشگاه‌های شهید بهشتی، علوم پزشکی ایران و دانشگاه تهران برگزار شده بود، قرار بر این شد که امسال این برنامه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شود. در این برنامه فرصت مناسبی برای اظهارنظر دانشجویان از گروه‌های مختلف دانشجویی در نظر گرفته شده است و امیدواریم وقت کافی فراهم باشد تا نمایندگان دانشجویان بتوانند، نقد‌ها، نظرات، تحلیل‌ها و پیشنهاداتشان را ارائه دهند و پذیرای پاسخ‌های شفاف رییس جمهور باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: طبعا محدودیت‌هایی برای حاضرین و سخنرانان وجود دارد و حاضرین و سخنرانان طیف‌های مختلف دانشجویی بر اساس شاخص‌های فرهنگی، دینی، علمی و اجتماعی انتخاب می‌شوند. به جهت محدودیت ظرفیت برای حاضران در جلسه کارت شرکت در جلسه تهیه شده است و درخواست ما این است دانشجویانی که کارت حضور ندارند، در جلسات دانشگاه خود شرکت کرده و یا از طریق رسانه این برنامه را پیگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: زمان این جلسه در اختیار دانشجویان و رییس جمهور است و مقام دیگری سخنرانی ندارد؛ با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی شریف میزبان این برنامه است ۳۰ درصد شرکت کنندگان را دانشجویان این دانشگاه تشکیل خواهند داد.


در ادامه این جلسه ضیاء هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه صدور مجوز برای سخنرانی و حضور اشخاص در دانشگاه‌ها برای روز ۱۶ آذر به چه صورت خواهد بود گفت: ما مکاتبات و جلسات توجیهی بسیاری را برای همکاران خود در این زمینه انجام داده‌ایم و به آن‌ها تاکید کرده‌ایم که با نگاه انبساطی با برنامه‌ها مواجه شوند و حداکثر تسهیلات را برای هر چه بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها در پیش گیرند همچنین باید این مساله را مورد تاکید قرار داد که دانشگاه‌ها محدودیت‌های خاص خودشان را دارند و به همین خاطر هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشجویی به برنامه‌های چالش برانگیز که در دانشگاه‌ها که باعث برهم زدن نظم آنجا می‌شوند مجوز نمی‌دهد. دانشگاه‌ها استقلال رای کافی خود را دارند و دلایل لغو برخی سخنرانی‌ها در مراسم روز دانشجو از سوی دانشگاه‌ها قرار است به صورت مکتوب به ما ارسال شود تا بررسی‌های لازم در این زمینه صورت پذیرد و اگر به این نتیجه برسیم که برخورد سلیقه‌ای در انتخاب سخنرانان لحاظ شده است با خاطیان برخورد می‌شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه در پاسخ به این سوال که یکی از تشکل‌های دانشگاه شریف اعلام کرده که بیشتر افرادی که در این برنامه حضور دارند از دانشجویان نیستند، گفت: بر اساس برنامه ریزی‌هایی که صورت گرفته ۳۰۰ نفر از دانشجویان شرکت کننده از دانشگاه شریف بوده و مابقی از سایر دانشگاه‌ها خواهند بود. در مجموع یک هزار و ۲۵۰ نفر در سالن اصلی برگزاری این مراسم شرکت خواهند کرد که ۱۵۰ نفر از آن‌ها اساتید، مسئولین دانشگاهی و کشوری خواهند بود و مابقی دانشجویان خواهند بود.

captcha