به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری گزارش عملکرد اعضای کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، امروز سهشنبه 17 مرداد ماه با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی و نمایندگاه سایر نهادهای عضو این کارگروه در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور مد و لباس را یکی از ارکان مورد توجه ذات بشری و زندگی روزمره برشمرد و گفت: مد و لباس سهم مهمی در سبک زندگی انسان دارد، پس باید به آن به صورت ویژه توجه شود.
در مقوله مد و لباس از عقبماندگی بیش از 150 ساله برخوردار هستیم
وی با اشاره به اینکه قانون مد و لباس کشور در سال 85 تصویب شد، گفت: در مقوله مد و لباس از عقبماندگی بیش از 150 ساله برخوردار هستیم و قبل از انقلاب در حوزه مد کاملاً وابسته بودیم و پس از انقلاب نیز این موضوع در صدر اولویتهای کشور قرار نداشت.
قبادی الگوسازی را یکی از مهمترین وظایف مطرح در قانون مد و لباس برشمرد و اضافه کرد: در همین راستا طی چهار سال اخیر 71 نمایشگاه شامل 23 نمایشگاه عفاف و حجاب، 19 نمایشگاه عمومی و 27 نمایشگاه استانی برگزار شده است.
تولید هفت میلیون و 100 هزار لباس ایرانی اسلامی طی دو سال
وی از راهاندازی کمیسیونهای مرتبط با حوزههای مختلف مد و لباس در این کارگروه خبر داد و به عنوان یک خبر مهم، اعلام کرد: نتایج ارائه الگوها و الگوسازی صورت گرفته نشان میدهد که در 200 مرکزی که طی این سالها با مجموعه مد و لباس همکاری داشتهاند، چهار هزار مدل طراحی و به تیراژ هفت میلیون و 100 هزار تولید شده است. (از سال 92 تا سال 94) برآورد ما این است که این تعداد توانسته است 15 تا 20 درصد نیاز جامعه را برآورده کند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در ادامه اعلام کرد: 914 مرکز عرضه پوشاک ایرانی ـ اسلامی در کشور شناسایی و در سایت ایران مد معرفی شده است که به زودی 60 مرکز دیگر نیز به این تعداد اضافه خواهدشد.
حضور 30 طراح ایرانی در نمایشگاه لباس ترکیه
وی از آغاز فعالیت بخش بینالمللی کارگروه ساماندهی مد و لباسش خبر داد و گفت: 10 طراح ما در نمایشگاه تاتارستان روسیه حضور داشته و موفق به کسب رتبه اول در بخش لباس مجلسی و لباس عروس اسلامی شدند. همچنین نیمه دی ماه سال جاری نیز 30 طراح کشورمان در نمایشگاه لباس در ترکیه حضور خواهند داشت.
بیشتر گرایش به الگوبرداری از طرحهای کشور ترکیه داریم
قبادی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا که پرسید، کشور ما در خصوص مد از کدام کشور بیشتر الگوبرداری میکند، گفت: شکل سنتی حاکم بر کشور ما این است که بیشتر گرایش به الگوبرداری از طرحهای کشور ترکیه دارد و بازتولید تولیدات ترکیه در ایران صورت میگیرد.
نیاز به یک سایزینگ ملی داریم
وی تصریح کرد: بسیاری از چالشهای اجتماعی ما به خاطر تفاوت ساختار آناتومی بدن ایرانیان و غیر ایرانیان است که لباسهایی به کشور وارد میشود که با ساختار آناتومی بدن ما متفاوت است و ما نیاز به یک سایزینگ ملی داریم.
قبادی در پایان سخنانش اعلام کرد: 12 هزار و 251 طرح درخواست دریافت نشان شیما(شناسه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی) را داشتند که از این تعداد 9 هزار و 100 اثر طی سه سال اخیر نشان شیما را دریافت کردهاند و هزار و 75 طرح نیز گواهی مالکیت معنوی دریافت کردهاند.
در ادامه این نشست خبری، گلنار نصرالهی، مدیر کل صنایع نساجی وزارت صنعت معدن و تجارت به فعالیتهای این صنعت در حوزه مد و لباس اشاره و اعلام کرد: در صنعت نساجی و پوشاک چیزی که اهمیت دارد استفاده از مد و طراحی است که با تصویب قانون مد و لباس تلاش کردیم از این قانون برای توسعه صنعت پوشاک استفاده کنیم.
استفاده از مد میتواند موجب پیشرفت صنعت شود نه صرفاً مصرفگرایی
وی با اشاره به اینکه برداشتهای ابتدایی در حوزه مد در کشور این بود که مد جامعه را به طرف مصرفگرایی سوق میدهد، عنوان کرد: با استفاده از این قانون ما این موضوع را مطرح کردیم که استفاده از مد و میتواند موجب پیشرفت صنعت شود و اگر ما از مد استفاده نکنیم این نیاز از طریق واردات برآمورده خواهد شد.
نصرالهی اعلام کرد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای صنایع نساجی از انجمن طراحان برای استخدام طراحانی که بتوانند بر اساس شئونات جامعه طراحی کنند، کمک گرفته است. و در قسمت تولید الیاف طبیعی از سال 92 تاکنون 50 هزار تن به ظرفیت تولید الیاف طبیعی ما اضافه شده و این تولید جزو اولویتهای ما است.
سفارش تدوین سند راهبردی پوشاک به دانشگاه امیر کبیر
وی از سفارش تدوین سند راهبردی پوشاک به دانشگاه امیر کبیر خبر داد و گفت: در قانون مد و لباس یکی از وظایف ما تولید چادر مشکی است که در همین راستا جلسات مختلفی با واحدهای تولیدی داشتیم تا آنها را به سرمایهگذاری در این خصوص تشویق کنیم. که یک واحد با ما موافقت کرد و دستگاههای تولید نیز ترخیص شده است و امیدواریم شاهد تولید چادر مشکی در کشور باشیم.
نصرالهی در ادامه با اشاره به اینکه در کشور نیاز به 450 هزار تن لباس
داریم، گفت: برآوردهای ما نشان میدهد تولید 300 هزار تن پارچه در کشور
امکانپذیر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیارد دلار واردات پوشاک به کشور است که 9
تا 10 میلیون دلار آن از طریق گمرکات است و بقیه به صورت قاچاق صورت
میگیرد و بخشی از آن نیز توسط مناطق آزاد است که پیشنهاد ما محدود کردن
واردات محصولات مصرفی در مناطق آزاد است.
واردات پوشاک درجه 2 و 3 تولید داخلی را دچار مشکل میکند
مدیر کل صنایع نساجی وزارت صنعت معدن و تجارت بیشترین واردات پوشاک ایران را از امارات و چین اعلام کرد و گفت: مشکل ما واردات محصولات درجه دو و سه است که تولید کنندگان ما را دچار مشکل کرده است.
مهدی علی اکبرزاده مدیر کل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش نیز در این نشست با تأکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش متناسب با طرح تحول بنیادین خود فعالیتها در حوزه مد و لباس را صورت خواهد داد، گفت: در سه حوزه فعالیتهای فوق برنامه دانشآموزان از جمله حضور آنها در نمایشگاههای مد و لباس، مطرح کردن پوشش در کتابهای درسی و تربیت دانشآموزان در هنرستانها در حوزه مد و لباس فعالیت داریم.
وی اعلام کرد: علاوه بر وجود رشته طراحی و دوخت در هنرستانها، 13 رشته کار و دانش با حضور 21 هزار هنرجو در کشور فعال است و یکی از برنامههای مهم ما در این حوزه نیز توجه به لباس بومی و سنتی است.
علی طاهری، معاون مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صنعت معدن و تجارت نیز در این نشست به بیان وظایف این معاونت در حوزه مد و لباس پرداخت و برندسازی و حمایت از برند اسلامی ـ ایرانی، حمایت از تولیدات داخلی، مدیریت برندهای خارجی وارد شده به کشور، ترویج طرحهای متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامی و حمایت از ایجاد و توسعه فروشگاههای زنجیرهای در حوزه پوشاک را از جمله این وظایف برشمرد.
وی اعلام کرد: بر اساس گزارشی که از استانهای کشور دریافت شده است شاهد روندی رو به رشد در حوزه تولید و مصرف پوشاک ایرانی ـ اسلامی هستیم.
طاهری در پایان سخنانش تصریح کرد: مردم هستند که تقاضا را تعیین میکنند و اصحاب رسانه میتوانند تقاضای مصرف را به سمتی هدایت کنند که با هنجارهای اسلامی و ملی ما مطابقت داشته باشد.
مهناز چترفیروزه نماینده اتاق اصناف کشور نیز طی سخنانی با اشاره به فعالیتهای اتاق اصناف در حوزه مد و لباس، گفت: اتاق اصناف به صورت تخصصی به حوزه طراحی ورود پیدا کرده است.
اهدای نشان ملی به تولید کنندگانی که 80 درصد تولیدات آنها داخلی است
وی اعلام کرد: در حوزه حمایت از تولید ملی نشان «ایرانی» را آماده کردهایم و به تولید کنندگانی که 80 درصد تولیدات آنها داخلی باشد این نشان اهدا خواهد شد.
چترفیروزه در ادامه گفت: در بحث اقتصاد هنر نیز ورود پیدا کرده و ساماندهی ویترین مغازهها، طراحی مانکن و جشنواره ویترین برتر را در دستور کار داریم
برگزاری جشنواره طراحی مانکن، حجمهای نمایشی و ویترین برتر
چترفیروزه اعلام کرد: برگزاری جشنواره طراحی مانکن، حجمهای نمایشی و ویترین برتر به صورت دو بخش جنبی جشنواره فجر در سال جاری برگزار خواهد شد.
انتخاب رنگ سال بر اساس ارزیابیها همه ساله داخلی
یوسفیفر، نماینده اتحادیه پوشاک نیز اعلام کرد: پیگیری و جریانسازی نذورات پارچه و لباس را در دستور کار داریم. همچنین تعیین رنگ پوشاک داخلی به صورت کارشناسی و ارزیابی همه ساله صورت خواهد گرفت.