کد خبر: 3460154
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۴
در جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع صورت گرفت:

ارائه طرح آمایش آموزش عالی/ توجه به مزیت نسبی مناطق برای دائر کردن رشته‌های دانشگاهی

گروه دانشگاه: جلسه ۷۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، سه شنبه ۱۷ آذرماه به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تشریح دستور هفتاد و یکمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع «آمایش آموزش عالی» که از مدت‌ها قبل در دستور کار قرار گرفته بود در این جلسه بررسی شد که به دلیل اهمیت و گستردگی این موضوع ادامه رسیدگی به این بحث به جلسه دیگر موکول شد.
وی افزود: در طرح ارائه شده توسط وزارت علوم که توسط معاونت آموزشی این وزارتخانه در جلسه ستادراهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تشریح شد؛ با استفاده از آمار و اطلاعات همه نهادهای کشور اعم از مرکز آمار ایران، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و... وضعیت موجود و روند ۱۰ ساله آموزش عالی کشور تبیین شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این طرح بر مبنای جدید‌ترین و دقیق‌ترین آمار، چهار میلیون و ۸۰۲ هزار نفردانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند، که ۴۶ درصد از این تعداد دانشجویان خانم و ۵۴ درصد آقا هستند و به لحاظ تقسیم بندی از نظر محل تحصیل هم ۵۶ درصد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی و ۴۴ درصد در دانشگاه‌های غیردولتی تحصیل می‌کنند.
کبگانیان گفت: موضوع مهم دیگری که در این گزارش مورد اشاره قرار گرفت، موضوع اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها با توجه به مزیت نسبی هر کدام از مناطق کشور بود که بر اساس این گزارش از این منظر در وضعیت مطلوبی قرار نداریم.
وی افزود: با توجه به ارائه برخی آمارهای اغراق آمیز در باره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، این موضوع مورد تاکید قرار گرفت که باید آمار‌ها در این زمینه با دقت ارائه شود.
عضوهیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: با توجه به سند آمایش سرزمینی هر منطقه از کشور دارای یک مزیت نسبی است و باید در دائر کردن رشته‌های دانشگاهی این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
کبگانیان گفت: مدلی که در این گزارش ارائه شد یک مدل مطلوب و مناسب بود که باید ملاک عمل قرار گیرد.
وی افزود: در ادامه گزارش وزارت علوم، مقایسه‌ای میان وضعیت آموزش عالی در کشورمان و برخی از کشورهای منطقه نیز صورت گرفت که این مقایسه بر اساس شاخص‌هایی مانند درصد هزینه کرد دولت از درآمد ناخالص ملی در آموزش عالی، ضریب نفوذ آموزش عالی، پراکندگی رشته‌های تحصیلی و... انجام شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر ادامه داد: در این جلسه ضمن تاکید بر ضرورت توجه به آینده نگری و آینده پژوهی در حوزه آموزش عالی، بر این موضوع نیز تاکید شد که باید سیاست‌های کلان نظام در این موضوع مدنظر قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: خوشبختانه گزارش ارائه شده در این زمینه بر مبنای نقشه جامع علمی کشور بود، ولی اعضا تاکید کردند شاخص‌ها، اولویت‌ها و اقدامات ملی موجود در نقشه جامع علمی کشور پر رنگ‌تر شود.

captcha