به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در چند روز اخیر روی خروجی برخی خبرگزاریها خبری در مورد اصلاحات دفترچه راهنمای کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1395 مخابره شد. در این خبر از حذف چهار کد رشته امتحانی خبر داده شد و همانطور که در تصویر مشاهده میشود آمده است: ردیف رشته ۱۱ با عنوان علوم قرآن و حدیث به دلیل عدم پذیرش توسط دانشگاههای پذیرنده در آزمون سال ۱۳۹۵ حذف میشود. این ردیف رشته از مجموعه الهیات و معارف اسلامی (۱) با کد رشته ۱۱۱۱ حذف شده است.
صحبتهای سخنگوی سازمان سنجش در این زمینه
پیرو این خبر در تماسی که با حسین توکلی، سخنگوی سازمان سنجش داشتیم وی از حذف گرایش علوم قرآن و حدیث برای مقطع ارشد ناپیوسته از مجموعه الهیات و معارف اسلامی با کد رشته ۱۱۱۱ خبر داد و گفت: گرایش علوم قرآن و حدیث چون پذیرش دانشگاهی نداشته حذف شده است.
وی افزود: یکی از گرایشهای مجموعه الهیات و معارف اسلامی با کد رشته 1111 با عنوان علوم قرآن و حدیث حذف شده به این دلیل که دانشگاهها در آن پذیرش ندارند. مجموعه الهیات و معارف اسلامی گرایشهای زیادی دارد و یکی از گرایشهایش که رشته علوم قرآن و حدیث بوده بر اساس اطلاعیهای که سازمان سنجش منتشر کرده، حذف شده اما باقی گرایشها هستند.
واکنشها به این خبر
بعد
از کسب این خبر به سراغ مسئولان گروههای علوم قرآن و حدیث در دانشگاهها
رفتیم تا در مورد چنین رویدادی نظر ایشان را جویا شویم. حجتالاسلام
والمسلمین سیدرضا مؤدب، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث پردیس فارابی در پاسخ
به ایکنا گفت: چنین چیزی به ما ابلاغ نشده و بسیار بعید است که چنین اتفاقی
بیفتد. اینکه کارشناسی و دکتری یک رشتهای را داشته باشیم و ارشد آن حذف
شود بسیار بعید است.
وی افزود: درخواست رشتههایی را برای ارشد دادهایم که هنوز موافقت نشده مگر اینکه با آنها موافقت کنند و عنوان کلی حذف شود و عنوانها خردتر شود.
ابلاغ رسمی نشده است
مؤدب در پاسخ به اینکه وزارت علوم در این باره تصمیم گیرنده است یا دانشگاهها، گفت: وزارت علوم تصمیم میگیرد، دانشگاهها هم پیشنهاد میدهند ولی تصمیم با خود وزارت علوم است. تصمیم را هم باید ابلاغ رسمی کنند، چیزی ابلاغ نشده و بعید میدانم که چنین چیزی اتفاق بیفتد.
اصلاً چنین چیزی ممکن نیست
عبدالهادی
فقهیزاده، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه تهران، نیز
در واکنش به این خبر واکنش مشابهی داشت و به ایکنا گفت: اصلاً چنین چیزی
ممکن نیست؛ اولین بار است که می شنوم و چنین چیزی اصلا ممکن نیست.
وی افزود: به نظر من خبر اشتباه است، قطعاً اشتباه است، اگر هم اتفاقی افتاده باشد خطای بزرگی است الان هزاران دانشجو داریم که داوطلب دکتری هستند. علوم قرآن و علوم حدیث بهصورت جداگانه فرزندان علوم قرآن و حدیث هستند، رشته اصلی رشته علوم قرآن و حدیث است و چنین چیزی اصلاً امکان ندارد به نظرم این خطای اداری است.
فقهیزاده این خبر را خطای اداری دانست و گفت: خدا نکند این حرف درست باشد. دکتر توکلی بسیار آدم آگاه و مطلعی هستند ولی ممکن است این خطای اداری باشد و گزارش صحیحی به ایشان نرسیده باشد، خیلی خیلی بعید میدانم امیدوارم همانطور که من تصور میکنم اشتباه اداری بوده باشد.
ثریا قطبی، مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه شاهد نیز که خود از طراحان سؤالات ارشد است در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: بهعنوان مدیر گروه علوم قرآن و حدیث به من نامه مکتوبی نرسیده است. باید یک مقدار تأمل کرد و دقیقاً ببینیم این مسئله از کجا منشأ گرفته و ریشهاش چه بوده و آیا همین هست که ما برداشت کردهایم یا نه؟
وی افزود: احساس و برداشتم این است که چون از گروهها استعلام نشده باید بیشتر دقت کنیم ببینیم اصل موضوع چیست و چه علتی دارد و آیا همین چیزی است که ما برداشت کردهایم یا نه؟ فعلاً به نظرم زود است که بخواهیم راجع به این موضوع قضاوت کنیم.
قطبی با بیان اینکه در دو سه روز گذشته این خبر را شنیده است، عنوان کرد: در سایت سازمان سنجش کد 1111 مجموعه الهیات و معارف سلامی است و زیر شاخه آن 13 رشته معرفی شده است؛ علوم قرآن و حدیث، علوم قرآن، علوم حدیث، نهجالبلاغه و ... . شماره 11 آن، علوم قرآن و حدیث را دوباره تکرار کرده است، فکر میکنم منظورشان این بوده که شماره 11 بخاطر اینکه یک بار نوشته شده است، حذف میشود.
وی گفت: ظاهراً برنامه حذف رشته نیست. 13 کد رشته برای کد 1111 آمده و علوم قرآن وحدیث را دوباره نوشته است، آنگونه نیست که نخواهند در این رشته پذیرش داشته باشند، اینگونه نیست که برداشت شود ارشد قرآن و حدیث حذف شده است.
بنا بر این گزارش، علی رغم صحبتهای حسین توکلی، سخنگوی سازمان سنجش در مورد حذف کد رشته علوم قرآن و حدیث از مجموعه الهیات و معارف اسلامی، با توجه به اصلاحات جدید اعمال شده در سایت سازمان سنجش، به نظر میرسد سخنان ثریا قطبی، مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه شاهد صحیح باشد که کد رشته 11 به دلیل تکراری بودن حذف شده است.
لیلا شرف