کد خبر: 3460816
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد:

توضیحات سخنگوی سازمان سنجش درباره خبر «حذف گرایش علوم قرآن و حدیث»

گروه دانشگاه: سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به ابهامات پیش آمده در مورد اصلاحات دفترچه کارشناسی ارشد کنکور در خصوص رشته علوم قرآن و حدیث، گفت: در واقع اصلاحات دفترچه ارشد، حذف یک کد تکراری بوده است، نه حذف یک گرایش.

حسین توکلی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در مورد اصلاحات دفترچه کارشناسی ارشد در مورد گرایش علوم قرآن و حدیث اظهار کرد: در دفترچه کنکور ارشد امسال، اشکالی پیش آمده بود که اکنون اصلاح شده است.
 
وی افزود: در این دفترچه، ذیل رشته الهیات، 13 گرایش وجود داشت که در کد 1 و 11، گرایش علوم قرآن و حدیث به تکرار درج شده بود و به دلیل تکراری بودن، کد 11 حذف شد. در واقع اصلاحات دفترچه حذف یک کد تکراری بوده است، نه حذف یک گرایش.
 
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: این اشکالات دقیقاً اصلاح شده است. اطلاعیه‌ای که در ابتدا در سایت گذاشتیم، حاوی این مطلب بود که چون دانشگاه‌ها مقطع ارشد کارشناسی علوم قرآن و حدیث را نمی‌پذیرند، این گرایش حذف شده است؛ الان این اشتباه در پیک سنجش اصلاح شده است.
 
وی در مورد منشأ این خطا، گفت: احتمالاً اشتباه کرده‌اند و تکرار شده است. در پیک سنجش آمده است که ردیف رشته 11 با عنوان گروه علوم قرآن و حدیث به دلیل تکراری بودن با ردیف رشته یک، حذف می‌شود.
 
توکلی عنوان کرد: اشتباهی بوده که احتمالاً در تهیه آن اصلاحیه ایجاد شده و هیچ‌کس مقصر نبوده است. ممکن است تایپیست آن را تکرار کرده باشد و کارشناسی هم که آن را دیده متوجه نشده باشد، اینطور نبوده که عمدی در کار باشد.
 
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این سؤال که چه روندی طی می‌شود برای اینکه در رشته‌‌ای پذیرش باشد یا نباشد؟ اظهار کرد: هر سال که می‌خواهیم دانشجو بپذیریم پورتالی را تهیه می‌کنیم و بعد از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که ظرفیت پذیرش در رشته‌هایی که مجوز دارند و یا مجوز جدید گرفته‌اند و یا قبلاً داشته‌اند را روی پورتال قرار بدهند. کارهای اجرایی‌مان را با یک نسخه‌ از این پورتال اولیه شروع می‌کنیم، ولی منتظر هستیم که ببینیم دفتر گسترش دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و یا به عبارت بهتر معاون آموزشی وزارت‌خانه کدام ظرفیت‌ها را تأیید می‌کند و بعد به ما می‌گویند که مثلاً فلان رشته‌ها حذف است، ظرفیت فلان رشته‌ها این مقدار می‌شود و یا این رشته‌ها ظرفیتشان اینقدر است، یا فلان دانشگاه در فلان رشته نمی‌تواند پذیرش داشته باشد و یا اگر دانشگاه رشته‌ای را دارد و نمی‌خواهد در آن پذیرش داشته باشد سؤال می‌شود که چرا نمی‌خواهد پذیرش داشته باشد، بعد از اینکه همه این مسائل حل می‌شود در آخر پورتال تصحیح شده‌ای داریم که به ما می‌گوید برای چه رشته‌هایی و در چه دانشگاه‌هایی و با چه ظرفیتی پذیرش خواهیم داشت. این اطلاعات را بر حسب اینکه می‌خواهیم از داوطلبان ثبت نام کنیم در دفترچه راهنمای انتخاب رشته شماره یکمان می‌آوریم و بر حسب اینکه می‌خواهیم دانشجو بپذیریم در دفترچه شماره دویمان ثبت می‌کنیم.

captcha