کد خبر: 3461498
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
رحیمی‌نیا خبر داد:

استخراج ۷۰۰ مدخل ترادف از قرآن

گروه ادب: یک پژوهشگر قرآن از استخراج ۷۰۰ مدخل از ترادف‌های قرآن خبر داد و گفت: نگارش این کتاب تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

مصطفی رحیمی‌نیا، نویسنده و پژوهشگر حوزه قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب در دست تألیف خود در حوزه قرآن گفت: کتابی که در دست تألیف دارم، مراحل پایانی نگارش خود را طی می‌کند، این اثر درباره واژه‌های مترادف قرآن است که با توجه به مترادف‌های فراوان در قرآن، تمایز این ترادف‌ها را مشخص کرده‌ام، مانند عقل و علم که از یکدیگر متمایز هستند، اما در اغلب موارد به معنای هم پنداشته می‌شوند.

وی افزود: تمام لغات قرآن که حالت ترادف دارند، بیش از 700 مدخل را شامل می‌شود که در معنا متفاوت هستند، به عنوان مثال منشور و کتاب، منفعت و خیر، قلب و فؤاد، شاهد و شهید و ... در برخی کتاب‌ها به معنای هم هستند.

رحیمی‌نیا ادامه داد: شاهد اسم فاعل است و نشان می‌دهد که گواه، تسلط کامل به مشهود را ندارد و گاهی مواقع می‌بیند و گاهی مواقع نمی‌بیند، اما شهید کسی است که مشهود از نظرش هیچ وقت غایب نمی‌شود و از این رو است که خداوند را شهید گفته‌اند و ما شاهد هستیم.

این نویسنده تصریح کرد: این تفاوت‌های ظریف قرآنی آیات را نوع دیگری برای ما ترسیم می‌کند که می‌توان با دانستن آنها درک متفاوتی از آیات قرآن داشت، تفاوت‌هایی که در فهم و لایه‌های درونی آیات می‌تواند مؤثر باشد.

وی با اشاره به منابع استفاده شده در این اثر بیان کرد: در حال حاضر 70 درصد از کار نگارش این کتاب را پیش برده‌ام و برای نگارش آن به طور پراکنده منابع و مآخذ را از سال‌های گذشته جمع‌آوری می‌کردم، اما از دی‌ماه سال گذشته آن را به طور جدی دنبال کردم و در این راستا از منابع زیادی از جمله تفاسیر، فرهنگ لغات و ... استفاده کرده‌ و از لابه‌لای این آثار عصاره آنها را بیرون کشیده‌ام.

رحیمی‌نیا در ادامه گفت: از جمله مهمترین منابعی که در این کتاب به کار گرفته شده می‌توان به «الفروق اللغویه» جزایری از ابی‌هلال عسکری، تفسیر تبیان، تفسیر طبرسی و المیزان که در زمینه لغت غنی هستند و از کتاب‌های دیگر علامه مصطفوی به نام التحقیق فی کلمات القرآن الکریم و مجمع‌‌البیان نیز بهره گرفته شده است یاد کرد.

وی یادآور شد: نگارش این کتاب تا پایان سال به اتمام می‌رسد، اما با توجه به اینکه حروف‌چینی و ویراستاری آن به طول می‌انجامد، از این رو به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال آینده نمی‌رسد.

نظر شما
captcha