کد خبر: 3461995
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
حمیدشاکرنژاد:

قاریان به اخلاق پیامبر(ص) متخلق شوند/ خوزستان مردمی قرآن‌فهم دارد+عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه قاری باید از آیاتی که تلاوت می‌کند تأثیر پذیرد و قاریان نسبت به آداب پیامبر(ص) در تلاوت و حضور ایشان در جلسات قرآنی آشنایی یابند، گفت: خوزستان مردمی قرآن‌فهم دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، به‌منظور تعمیق و توسعه فرهنگ غنی قرآن، عترت و اقامه نماز میان دانش‌آموزان از 23 تا 30 آذرماه به نام هفته قرآن، عترت و نماز در مدارس نام‌گذاری شده است. براین اساس مسئولان اداره‌کل آموزش و پرورش استان خوزستان، همزمان با آغاز هفته قرآن، محافل انس با قرآن کریم در مناطق و شهرستان‌های استان خوزستان برگزار شد.

این محافل قرآنی با حضور قاریان بین‌المللی و استانی از دوشنبه، 23 آذرماه آغاز شد که حمید شاکرنژاد و رعد البوغبیش، قاریان این 11 محفل قرآنی بودند. این محافل قرآنی در سه موعد ساعت 9، پس از اقامه نماز ظهر و عصر و پس از اقامه نماز مغرب و عشا در شهرهای مختلف استان خوزستان برگزار شد.

حمید شاکرنژاد یکی از این قاریانی بود که میهمان این محافل بود. ایکنای خوزستان نیز با دعوت از وی گفت و گویی انجام داد.

%d9%82%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%ae%d9%84%d8%a7%d9%82-%d9%be%db%8c%d8%a7%d9%85%d8%a8%d8%b1(%d8%b5)-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d9%84%d9%82-%d8%b4%d9%88%d9%86%d8%af-%d8%ae%d9%88%d8%b2%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b1%d8%af%d9%85%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%e2%80%8c%d9%81%d9%87%d9%85-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%af-%d8%b9%da%a9%d8%b3

وی در ابتدای صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش خوزستان در فعالیت‌های قرآنی نمونه است، گفت: در سطح کشور و میان ادارات آموزش و پرورش کمتر دیده شده که تا این میزان به محافل، آموزش‌ و نخبگان قرآنی پرداخته شود. دانش‌آموزان نخبه قرآنی در حال حاضر آینده‌داران خوزستان هستند و در مسابقات قرآن شکوفه‌ها و بزرگسالان صاحب ادعای کسب رتبه هستند.

خوزستان مردمی قرآن‌فهم دارد

شاکرنژاد با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی استان خوزستان رو به رشد است، افزود: این استان از قاسم مقدمی به عنوان قاری بین‌المللی و نفرات برتر در ابتهال برخوردار است. استان خوزستان دارای مردمی قرآن فهم و علاقه‌مند به قرآن است و این نوع ارتباط مستمعین خوزستان با قاری و محافل قرآنی در کشور کمتر دیده شده است.

%d9%82%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%ae%d9%84%d8%a7%d9%82-%d9%be%db%8c%d8%a7%d9%85%d8%a8%d8%b1(%d8%b5)-%d9%85%d8%aa%d8%ae%d9%84%d9%82-%d8%b4%d9%88%d9%86%d8%af-%d8%ae%d9%88%d8%b2%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b1%d8%af%d9%85%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86%e2%80%8c%d9%81%d9%87%d9%85-%d8%af%d8%a7%d8%b1%d8%af-%d8%b9%da%a9%d8%b3

وی پیرامون گروه باقرالعلوم آبادان که در فاجعه منا سه عضو خود را از دست داد، گفت: با توجه به محدود شدن سهمیه قاریان ایران در حج تمتع، یک گروه از قاریان کمتر شد و بنابراین بیشتر فشار اجرا و برگزاری محافل قرآنی در عربستان بر دوش این گروه تواشیح بود.

اجرای بیش از 100 برنامه گروه تواشیح باقرالعلوم آبادان در حج تمتع 94

شاکرنژاد ادامه داد: گروه تواشیح باقرالعلوم روزانه 5 تا 6 اجرا در روز داشت. بیش از یکصد اجرا از سوی گروه باقرالعلوم در عربستان صورت گرفت. این گروه از 7:30 صبح برنامه‌های خود را آغاز می‌کرد و تا آخر وقت شب به کار خود ادامه می‌داد؛ چون اعضای گروه باقرالعلوم، مدینه اول بودند پس از آمدن به مکه دوباره به مدینه بازگشتند و به اجرا پرداختند.

اعضای گروه باقرالعلوم خوش‌صدا و خونگرم بودند

این قاری کشورمان درباره اعضای این گروه تواشیح بیان کرد: اعضای گروه بسیار خونگرم بودند و هر جا حضور می‌یافتند طراوتی میان دیگران ایجاد می‌شد. پس از این اتفاق، وضعیت این گروه به هم ریخت و دو نفر از آن گروه باقی ماندند و آنها نیز به شدت از لحاظ روحی به هم ریختند و برنامه‌ها کنسل شد و به ایران بازگشتند. افراد این گروه بسیار بااخلاق و خوش صدا بودند و به جامعه قرآنی استان خوزستان این رخداد را تسلیت می‌گوییم.

قرائت و تلاوت مسابقاتی در کشورمان به معنای رقابت و حسادت است

وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون برگزاری مسابقات قرآن، گفت: از دید من برگزاری مسابقات به آفت برخی قراء تبدیل شده است و قاریان و پیشکسوتان خود به این امر واقف هستند، قرائت و تلاوت مسابقاتی نیز به معنای رقابت و حسادت است.

وی با بیان اینکه تأکید بر اجرای تلاوت معنامحور است، گفت: اما در مسابقات شاهد آن هستیم که تعداد خاصی از آیات قرآن کریم به قاری داده و از او خواسته می‌شود دو نغمه را نیز اجرا کند. قاری چگونه می‌تواند در این میان به معنا فکر کند. قاری از زمانی که تلاوت را شروع می‌کند به او می‌گویند تو مستعد هستی و می‌توانی در مسابقات رتبه کسب کنی و استعداد نیز در کسب رتبه بین‌المللی دیده می‌شود.

تا زمانی که مسابقات‌محوری باشد، رشد در تلاوت صورت نمی‌گیرد

شاکرنژاد با بیان اینکه تا زمانی که در ایران مسابقات‌محوری باشد در تلاوت رشد صورت نمی‌گیرد، گفت: در صورتی‌که سیستم مسابقات تغییر کند و نمره در کار نباشد و یا از قراء مصری در مسابقات استفاده شود می‌توان شاهد رشد بود؛ وقتی که مصر حرف اول را در تلاوت جهان اسلام می‌زند باید از آن الگوبرداری شود.

وی با تاکید براینکه قاری باید از آیاتی که تلاوت می‌کند تأثیر پذیرد، افزود: قاریان باید به نسبت به آداب پیامبر(ص) در تلاوت و حضور ایشان در جلسات قرآنی آشنایی یابند.

این قاری کشورمان بیان کرد: علم اساتید ما، علم کاملی در تلاوت نیست. ما شیوه تلاوت ایرانی را به قاریان آموزش می‌دهیم در حالی که شیوه تلاوت در همه اینگونه نیست؛ قاری باید از همه جهات از لباس، نوع راه رفتن، نوع حرف زدن و ... کامل باشد.

captcha