کد خبر: 3462261
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۹
سخنگوی دولت:

اقدامات ما در اجرای برجام متناسب با طرف مقابل است

گروه سیاسی: محمدباقر نوبخت درباره تاثیر قانون جدید آمریکا درباره روادید در اجرای برجام گفت: هر چند آنها می‌گویند که این اقدامات برای امنیت خودمان است، اما از نظر ما مردود است؛ پیشرفت اجرای برجام منوط به خوش‌بینی کامل به طرف مقابل نیست و ما همواره اقدامات‌مان را متناسب با طرف مقابل انجام می‌دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد باقر نوبخت در نشست خبری روز سه شنبه در پاسخ به اینکه در برخی از شهرها و حوزه‌های انتخابیه ترکیب هیئت‌های اجرایی مورد رضایت نیست و شائبه ردصلاحیت‌ها مطرح است، گفت: از همه ابزارهای قانونی برای استیفای حقوق شهروندان و کاندیداها، استفاده خواهیم کرد.
سخنگوی دولت افزود: استانداران تکالیف قانونی خود می‌دانند و وزارت کشور در راستای اینکه انتخابات قانونمند باشد، دستورالعمل‌های لازم را صادر کرده و مراقبت‌های لازم صورت خواهد گرفت و تخلفی اگر باشد برخورد قانونی خواهیم کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه گفته می شود با کاهش قیمت نفت، دولت در سال آینده با کسری بودجه مواجه خواهد شد، افزود: براساس آخرین گزارش خزانه، عملکرد درآمدی نفتی 109 درصد است.
نوبخت ادامه داد: اگر چه کاهش قیمت نفت درآمدهای دولت را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد اما سطح پیش‌بینی را مجلس شورای اسلامی در بودجه سال جاری انجام داد که با افزایش سطح مالیات‌ها بودجه را 236هزار میلیارد تومان در نظر گرفت.
وی گفت: پیش بینی این است که با توجه به اینکه مبنای بودجه بر اساس درآمدهای خزانه است بنابراین تا پایان سال با کسری منابع مواجه می‌شویم؛ البته این به منزله عدم تحقق منابع است و کسری بودجه نیست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اضافه کرد: سیاست ما این است تا در سفرهای استانی دولت اعتبارات به طرح‌ها و هدفمند پرداخت شود. به همین جهت با عدم تحقق منابع مواجه می شویم اما کسری نخواهیم داشت و از مکانیزم تخصیص استفاده خواهیم کرد.

نوبخت در پاسخ به اجرای طرح ساخت راکتور در آذرماه نیز گفت: آقای صالحی در این زمینه اطلاع‌رسانی کرده است و تاریخ دقیق را نمی‌دانم. می‌پرسم اعلام می‌کنم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پاسخ به اینکه گفته شده دولت به دلیل خروج از کنترل با سازمان مفاسد اقتصادی مخالف است، درباره ارزیابی دولت از این اقدام گفت: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به موضوع مطالبات معوق و موسسات پولی و بانکی غیرمجاز معطوف شده است. خوشبختانه مصوباتی که در این رابطه داده شد به منظور جلوگیری از تبدیل شدن به بحران، موثر بود.

وی در پاسخ به سوالی درباره تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی و ارزیابی دولت از آن گفت: دولت با مبارزه با مفاسد اقتصادی موافق است و ستادی در دولت فعال است.
سخنگوی دولت افزود: لایحه تشکیل این سازمان نقص‌هایی دارد که از معاونت پارلمانی رئیس جمهوری آقای انصاری خواهش می‌کنم که در این زمینه مصاحبه کنند؛ بنابراین نباید تصور کنیم هر چه هدفگذاری شد، باید انجام شود. در برخی مواقع همانند این سازمان با لایحه موجود می‌تواند مشکلاتی بیافریند.

نوبخت در پاسخ به اینکه سخنگوی قوه قضاییه اظهاراتی را در خصوص برخی افراد مطرح کردند که شائبه بیان مواضع سیاسی از تریبون قوا و یا بروز اختلاف بین قوا شده است، گفت: بنده هم اجازه ندارم از تریبون دولت سلیقه سیاسی خود را بیان کنم. من موظف هستم نگاه دولت را بیان کنم و آقای اژه‌ای که قاضی محترمی هستند در اظهار نظر و بیان مواضع قوه قضاییه عدالت و انصاف را رعایت می‌کنند همچنان که اینطور بوده و خواهد بود.
وی اضافه کرد: اینکه بنا به پرسش شما تصور کنیم که مقصود از اظهار نظر آقای اژه‌ای افراد خاص بوده چنین استنباطی نداریم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره سفر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، به ایران در روزهای آینده نیز گفت: اگر این سفر قطعی باشد، اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه با رفع تحریم‌ها دولت چه برنامه‌ای برای اموال و دارایی‌های بلوکه شده کشور دارد؟ گفت: بعد از رفع تحریم‌ها دارایی‌هایی که آزاد می‌شوند بخشی مربوط به دولت است که از آنها می‌توان استفاده کرد و بخشی ذخائر بانک مرکزی است .
نوبخت اظهار کرد: آنچه فراتر از این دو بخش است، نقل و انتقال فروش نفت می‌باشد و اینکه براساس اعلام وزارت نفت می‌توان تولید را تا پایان سال 500 هزار بشکه افزایش داد و سهمیه از دست رفته خود را احیا کرد و همچنین در سال آینده نیز بیش از یک میلیون بشکه دیگر به سهمیه تولید خود بیفزاییم که در حال حاضر همسایگان ما از آن استفاده می‌کنند.
نوبخت افزود: در کنار این افزایش تولید سهمیه سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود با اهمیت است و دولت به میزانی که منابع در اختیارش قرار گیرد آن را مدیریت خواهد کرد و از این منابع در بخش مسکن و تولید مورد بهره‌برداری قرار خواهد داد.

نوبخت در پاسخ به گلایه های مکرر مسئولان دولت از عملکرد رسانه ملی و اینکه با قرار داشتن در آستانه انتخابات دولت چه توقعی از رسانه ملی برای ایجاد مشارکت حداکثری دارد؟ گفت: رسانه ملی یک مجموعه با سلایق مختلف است اما اینکه قالب این سلیقه ها چیست را می توان به راحتی متوجه شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ما انتظار مجیز گویی رسانه ملی از دولت را نداریم ، افزود:اشکالی ندارد اگر سایتی از دولت انتقاد کند و یا تحلیلی ارائه دهد اما اگر خبرگزاری این اقدام را انجام دهد باید بر اساس اخلاق حرفه ای خود اقدام و منصفانه عمل کند.
نوبخت ادامه داد: انتظار از رسانه ملی این است که تریبون یک سلیقه خاص سیاسی که در انتخابات گذشته هم حضور داشته نباشد چرا که رسانه ملی است و برخی برنامه های غیر منصفانه و با اغراض سیاسی خاص منتشر می شود، اگر چه در برخی موارد هم تلاش می شود خوب عمل شود بنابراین بطور یکپارچه نمی توان رسانه ملی را تخطئه کرد .
وی افزود: از رسانه ملی انتظار داریم چیزی که متعلق به ملت است و از سه قوا نظارت می شود را در نظر بگیرد چرا که این شبکه اپوزیسیون نیست به همین جهت نسبت به پخش مثبت تقدیر می کنیم و در این بخش منتقد هستیم .
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: ملت زیرکی داریم که همه موارد برایشان قابل درک است و هر چه گفته می شود را مردم قضاوت می کنند اما امیدواریم از این دست برنامه ها که رسانه ملی را از جایگاه خود در حد یک سلیقه سیاسی تنزل دهد، متفاوت عمل کند.

سخنگوی دولت در مورد کاهش آلودگی هوا گفت: این یکی از نکاتی است که مطالبه رهبر معظم انقلاب بوده است و رئیس جمهور هم همواره از سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای ارایه برنامه مطالبه می کرد، باید بگویم که هم در برنامه ششم و هم در بودجه 95 برای کاهش آسیب های اجتماعی ردیف بودجه و برنامه در نظر گرفته شده است، همچنین یک نهاد و ساختاری برای کاهش آسیب های اجتماعی در نظر داریم.

نوبخت درباره قانون جدید آمریکا درباره روادید و تاثیر آن در اجرای برجام گفت: روندی بر اساس برنامه زمانبندی برای فراهم شدن مقدمات اجرای برجام یعنی از زمان توافق تا اجرا انجام شد و همه اقدامات به همان ترتیب صورت گرفت که از جمله آن می توان به بسته شدن پرونده پی.ام. دی اشاره کرد.
وی توضیح داد: از رسانه ها به ویژه رسانه‌هایی که نگران بودند و دغدغه داشتند، انتظار است در مورد اقدام شورای حکام مبنی بر عدم انحراف فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ایران انعکاس شایسته داده شود چرا که موفقیت بزرگی بود.
سخنگوی دولت ادامه داد: برجام مسیر خود را دارد و اقداماتی که توسط دو طرف باید انجام شود و اقداماتی که نباید انجام شود نیز مشخص است، اینکه مجموعه ای از ارکان قدرت در آمریکا و کسانی در آنجا برای عدم توافق تلاش می کردند و باز هم اقداماتی انجام می دهند و یا از سوی دولت آمریکا اقدامی شبهه‌انگیز همچون موضوع روادید انجام شود، هر چند آنها می‌گویند که این اقدامات برای امنیت خودمان است اما از نظر ما مردود است.
نوبخت تاکید کرد: پیشرفت اجرای برجام منوط به یک خوشبینی کامل به طرف مقابل نیست، ما همواره اقداماتمان را متناسب با طرف مقابل انجام می دهیم.
وی افزود: هر گاه دولت آمریکا بخواهد از تعهدات خود عدول کند، جهان تنها آمریکا نیست بلکه یک مجموعه است. دیگر کشورها نیز اینگونه اقدامات آمریکا را محکوم می کنند کما اینکه اروپایی ها هم در این خصوص واکنش نشان دادند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: رئیس جمهوری به دفعات بیان کرده اند که دیوار تحریم ها فرو ریخته است و آن اجماع جهانی که آمریکا از آن سود می برد، دیگر وجود ندارد، ما هیچ نگرانی در این زمینه نداریم و هیچ چیزی را از دست نمی دهیم و بازگشت به فرصت و ظرفیت همواره برای ما فراهم است.

خبرنگاری از نوبخت پرسید که دولت ترکیه به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، در این صورت روابط ایران و ترکیه چگونه خواهد بود؟ که وی گفت: مواضع ما با رژیم اشغالگر صهیونیستی کاملا مشخص است. ما در گذشته نیز نسبت به نوع مشاوره دادن به دولت ترکیه اظهار نگرانی کرده بودیم.
وی تاکید کرد: چگونه است که روابط ترکیه با کشورهای همسایه خود مانند عراق، سوریه و اخیراً نیز با روسیه تضعیف می‌شود، اما روابط خود را با رژیم اشغالگر شفاف می کند؟ ما نیز به مسئولان این کشور توصیه می کنیم که سنجیده عمل کنند.

captcha