کد خبر: 3463087
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
رئیس سازمان دیانت ترکیه:

سیاست نرمش قهرمانانه از موضع قدرت ناشی می‌شود

گروه بین‌الملل: محمد گورمز در نشست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: من به سیاست نرمش قهرمانانه در مقابل دشمنان که رهبر انقلاب ایران مطرح کردند، اعتقاد دارم و معتقدم که این سیاست از موضع قدرت ناشی می‏‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشستی با عنوان «بررسی تحولات منطقه و اثرات افراط‌گرایی دینی» دیروز، ششم دی‌ماه، با سخنرانی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمد گورمز، رئیس سازمان دیانت ترکیه در این سازمان برگزار شد.


ابراهیمی ترکمان، در ابتدای این نشست ضمن خوش آمدگویی به رئیس سازمان دیانت ترکیه و هئیت همراه، حضور محمد گورمز را در ایران حائز اهمیت دانست.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به دیدگاه‌ها و مواضعی که محمد گورمز طی سخنرانی خود در کنفرانس وحدت اعلام کرد، خطاب به وی گفت: «موضع جنابعالی در قبال گروه‌های تکفیری قابل قبول است و نشان می‌دهد که موضع خوبی را بر مبنای آموزه‌های قرآنی اتخاذ کرده‌اید».

وی با تأکید بر اهمیت روابط دو کشور در جلوگیری از گسترش افکار و اندیشه‌های افراطی و تکفیری، گفت: متأسفانه امروز امت اسلامی بر خلاف قرآن که تأکید بر عمل صالح دارد، رفتار می‌کند. همچنین وحدت که ابزار مهم جهان اسلام برای حضوری قوی در مناسبات جهانی است، فراموش شده است.

ابراهیمی‌ترکمان با تأکید بر نقش پر اهمیت رهبران دینی در تبیین و تفسیر متون دینی، رواج استفاده ابزاری از دین را مشکلی بزرگ در دنیای اسلام دانست.

وی در ادامه خطاب به رئیس سازمان دیانت ترکیه بیان کرد: ما محبت شما به اهل بیت(ع) را درک کرده و آن را امری مثبت و به سزایی تلقی می‌کنیم. همچنین از تلاش شما در راستای غلبه نگاه تقریبی بر نگاه تخریبی با خبر هستیم.

محمد گورمز، نیز در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از دیدگاه‌های سازنده رئیس سازمان و فرهنگ و ارتباط اسلامی در قبال اتحاد بین امت اسلام، روابط دیرینه ایران و ترکیه در را حوزه دینی حائز اهمیت دانست.

رئیس سازمان دیانت ترکیه در ادامه با اشاره به سخنرانی خود در افتتاحیه بیست‌و‌نهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که صبح دیروز انجام شد، گفت: متأسفانه آتش به لانه امت اسلامی افتاده است و امروز وظیفه هر مسلمان عاقلی است که به اندازه توان خود آب برای خاموش کردن این آتش فراهم کند.

گورمز: تکفیری‌ها خطری برای تمام جهان اسلام هستند

محمد گورمز همچنین با انتقاد از اهل سنت دانستن گروه‌های تکفیری توسط خود این گروه‌ها، گفت: به عنوان یک مسئول دینی در ترکیه عنوان می‌کنم که شیعه و سنی هیچ اختلافی با هم ندارند و عامل درگیری‏‌ها برخلاف مطالبی است که تکفیری‌ها عنوان می‌کنند. آنها حتی سلفی هم نیستند؛ زیرا سلف صالح، انسان‌ها را تحت عنوان تکفیر نمی‌کُشد و هرگز آموزه‌های مکتب اهل بیت(ع) را تکذیب نمی‌کند. بنابراین تکفیری‌ها نه تنها برای ایران و شیعه که برای اهل سنت و تمام جهان، خطری بزرگ محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: در همین جاست که اهمیت روابط ایران و ترکیه مشخص می‌شود. دو کشور باید طوری برنامه‌ریزی کنند که در اسلامیت و ید واحده بودن، به اتفاق نظر برسند و مهم‌ترین شاخص در این روابط، ارتباطات صمیمانه است.

وی همچنین گفت: آیات قرآن و روایات و احادیث پیامبر(ص) و ائمه(ع)، ما را به سمت رحمت سوق می‌دهند؛ درحالیکه همین آیات و روایات توسط برخی به عنوان سلاح و به منظور کشتن دیگران استفاده می‌شود.

گورمز همچنین گفت: ما در جهان اسلام 3 گروه از جوانان را داریم. گروه اول گروهی هستند که در حاشیه جنگ‌ها و بدون اطلاعات و آموزش رها شده‌اند؛ گروه دوم به سمت اروپا مهاجرت کرده‌اند و در آنجا هم فاقد هویت هستند. گروه سوم نسل جدیدی که تازه ظهور کرده‌اند.

وی ادامه داد: اسلام رادیکال توسط این سه گروه به وجود آمده است. اما ما به عنواعلما و کارشناسان دینی مشاهده می‌کنیم که هر 3 گروه در مسیر نادرستی هستند؛ این در حالی است که اسلام، رادیکالیزه نمی‌شود.

گورمز همچنین با اشاره به سیاست «نرمش قهرمانانه» که دو سال پیش توسط مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مد ظله العالی) مطرح شد، بیان کرد: در سخنانم در کنفرانس وحدت اسلامی از صلح امام حسن(ع) یاد کردم که رحمتی برای کل جهان اسلام بود. این گفته را با استناد به سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در خصوص نرمش قهرمانانه فرموده بودند، به زبان آوردم و به آن اعتقاد دارم و معتقدم نرمش قهرمانانه از موضع قدرت ناشی می‏‌شود.

رئیس سازمان دیانت ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آگاهی خود از فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان، گفت: سازمان دیانت هم در بیش از 100 کشور جهان نمایندگی‌هایی با عناوین مراکز مشاوره و فرهنگی و ... دارد. ما اعتقاد داریم که در کشورهای مختلف باید بر اساس فرهنگ و گذشته‌ تاریخی ملت‌های این کشورها که تمدن را به وجود آورده است، کار کنیم؛ زیرا اگر بافت تاریخی این کشورها به صورت غنی احیا شوند، بیشتر در راستای منافع جهان اسلام خواهند بود.

بنا بر این گزارش، در نشست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رضا هاکان تکین، سفیر ترکیه در ایران و همچنین اکرم کلش، رئیس شورای عالی امور دینی ترکیه نیز حضور داشتند.

گفتنی است، محمد گورمز، رییس سازمان دیانت ترکیه در رأس هیأتی از اندیشمندان این کشور، شنبه، پنجم دی‌ماه، با استقبال آیت‌الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی‌عراقی، عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عباس خامه‌یار معاون بین‌الملل و جمعی از مدیران این سازمان، وارد تهران شد.

حضور در ملاقات عمومی مقام معظم رهبری با اندیشمندان جهان اسلام و بازدید از کتابخانه آیت‌الله مرعشی‌نجفی و حضور در نشست اساتید مجتمع پژوهشی امام خمینی(ره)، از برنامه‌های رئیس سازمان دیانت ترکیه در سفر به ایران است.

captcha