کد خبر: 3463822
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
حجت‌الاسلام حسن‌جهان:

نگاه ویژه‏‌‎‏ای به نقش مراکز فرهنگسازی درجهت ایجاد انس با قرآن درجامعه داشته باشیم

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول دارالقرآن اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی با معرفی راهکارهایی برای ایجاد انس با قرآن در جامعه تأکید کرد: جهت ایجاد انس با قرآن کریم در جامعه، باید نگاه ویژه‏‌‎‏ای به نقش مراکز فرهنگسازی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام حمید حسن‌جهان، مسئول دارالقرآن اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان شرقی اظهار کرد: قرآن کریم، ریسمان استوار و دستاویز محکمی است که خداوند به بندگانش هدیه داده است و بنابر سفارش رسول مکرمش، در کنار عترت، باید به آن تمسک ورزید.

وی ادامه داد: قرآن، این بزرگترین محور اتحاد مسلمین جهان، قرن‏‌هاست که دستخوش غبار افکار و بر کنار از زندگی آدمیان، مهجور مانده است. یکی از راه‌های رفع این مهجوریت، گسترش فرهنگ انس با قرآن کریم است.

حسن‌جهان از ضرورت فرهنگسازی برای ایجاد انس با قرآن کریم در میان اقشار جامعه گفت و خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای ایجاد انس با قرآن کریم در میان اقشار جامعه، بحث فرهنگسازی است؛ در کشور ما، علیرغم توجه به بحث آموزش‏های قرآنی، نسبت به بحث فرهنگسازی کمتر عنایت شده است، در صورتی که این بحث مقدمه و مکمل بحث آموزش است و تا هنگامی که جوانان ما انگیزه کافی برای یادگیری قرآن نداشته باشند، روش‏های آموزشی جوابگوی خطاهای موجود نیست.

مسئول دارالقرآن اداره کل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به آیه 170 سوره اعراف افزود: دست‌ آویختن‌ به‌ کتاب‌ الهی‌ اصلاح‌ است‌ و فاعلان‌ آن‌ مصلح‌اند، زیرا صلح‌ و اصلاح‌ جامعه بشری‌ به‌ این‌ است‌ که‌ در مسیر فطرت‌ حرکت‌ یابد که‌ خداوند همه انسانها را بر آن‌ خوی خلق‌ کرده‌ که رفع‌ همه حوایج‌ مادّی‌ و معنوی‌ زندگی‌ در آن‌ تضمین‌ شده‌ است و اسلام‌، که‌ دین‌ خداست‌، حرکت‌ در همین‌ مسیر است‌ و قرآن‌، که‌ بشر را به‌ سوی‌ همین‌ راه‌ دعوت‌ می‌کند، متضمن‌ مصالح ‌همه‌ انسان‌هاست‌ و دستورهایش‌ مفاسد بشری‌ را اصلاح‌ می‌کند.

وی با استناد به آیه 24 سوره انفال یادآور شد: قرآن کریم، چشمه‌سار بی‌پایان و فوران آب حیات است و در واقع شعاع پر فروغش، روشنی‌بخش ظلمت‌کده عالم ملک است.

وی افزود: یکی از عوامل جذب جوانان به سمت قرآن، میزان لذت بردن از دیدن و شنیدن و خواندن قرآن است که متأسفانه چنین حسی درجوانان ضعیف است و با نهادینهسازی غلطی که درجامعه شده، با شنیدن قرآن، یاد مرگ و خبرهای ناگوار میافتند.

حسن‌جهان از سخنان امام‌ علی‌(ع) درپایان‌ خطبه 198 مبنی براینکه «قرآن‌ دارویی‌ست‌ که‌ با آن‌ بیماری‌ وجود ندارد» گفت و اضافه کرد: قرآن کتاب زندگانی است و مسلمانان نیز باید به این پیمان‏نامه الهی، عشق ورزند، بفهمند و عمل کنند.

وی با معرفی راهکارهایی برای ایجاد انس با قرآن در جامعه تأکید کرد: جهت ایجاد انس با قرآن کریم در جامعه، باید نگاه ویژه‏‌‏ای به نقش مراکز فرهنگسازی داشته باشیم برای اجرایی شدن حوزه‏های علمیه، مساجد و حسینیه‏ها، خانواده، مدارس آموزش و پرورش، رسانه صدا و سیما، مراکز آموزش عالی و دانشگاهی، سینما و تئاتر، فضای مجازی و جرائد از عوامل مؤثر در تولید فرهنگ معنویت و کمالات و فضائل انسانی است.

captcha