به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظهر امروز، سهشنبه، 15 دیماه با حضور در نشستی خبری به تشریح دستاوردهای بیستونهمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی پرداخت.
آیتالله اراکی در ابتدای این نشست خبری از رسانهها و سازمانهایی که مجمعالتقریب را در برگزاری کنفرانس بیستونهم همراهی کردند، تشکر کرد.
وی با بیان اینکه در کنفرانس امسال حدود 350 مهمان خارجی و 350 مهمان داخلی حضور داشتند، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باعث شد مهمانان خارجی امسال اقبال بیشتری برای حضور در کنفرانس وحدت داشته باشند، شاید نتیجه مصوبه آمریکا مبنی بر محدودیت در سفر به ایران بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: اخیراً آمریکا مصوبهای در رابطه با محدودیت سفر به ایران داشت اما دیدیم که تعداد زیادی از شخصیتها برای حضور در کنفرانس بیستونهم اعلام آمادگی کردند و حضور یافتند.
وی اظهار کرد: آمریکا تلاش میکرد با این مصوبه منشأ سستی و ضعف شود اما این مسائل ایران را در جهان قویتر میکند که این مسئله نشان میدهد آمریکا از رفتوآمد مردم عادی به ایران در هراس هستند که این مسئله نیز نشان از اقتدار جمهوری اسلامی و اثرگذاری ایران در منطقه و جهان دارد.
اراکی در ادامه به شهادت شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعیان عربستان واکنش نشان داد و گفت: باید تأسف خود را نسبت به شهادت مرد جهاد و علم و تقوا، علامه شیخ نمر در عربستان اعلام کنم؛ اعدام شیخ نمر آن هم بعد از برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی نشاندهنده آن است که رژیم حاکم عربستان به مبارزه با وحدت کمر بسته که جهان اسلام باید این بخش از چهره کریه عربستان را بیشتر به جهان معرفی کنند.
وی خاطرنشان کرد: عربستان به ابزاری علیه جهان اسلام تبدیل شده که هدفش پراکندگی و ایجاد تفرقه بین بخشهای امت اسلامی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به نامهنگاری خود با پادشاه عربستان برای جلوگیری از اعدام شیخ نمر گفت: 3 ماه پیش به عنوان دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نامهای به پادشاه عربستان نوشتم که درخواست کردم قدمی در راستای تقریب و جلوگیری از آثار منفی اعدام شیخ نمر بردارد و تذکر دادیم این اقدام در ایجاد تفرقه آثار منفی خواهد داشت.
وی ادامه داد: متأسفانه تذکراتی که از سوی نهادها و مجامع مختلف در راستای متقاعد کردن مقامات سعودی برای جلوگیری از اعدام شیخ نمر مطرح شد، مورد توجه قرار نگرفت.
اراکی اظهار کرد: چنین اقدامی علاوه بر اینکه ظلم و جنایت است، بازتابی منفی در جهان اسلام خواهد داشت و منشأ برافروخته شدن آتش کینه بین مردم و بخشهای جهان اسلام میشود.
وی گفت: از جهان اسلام دعوت میکنیم برای ایجاد وحدت و همبستگی میان مسلمین نسبت به محکوم کردن این رژیم اقدام کنند و توطئهها و برنامههای رسانههایی که از سوی آل سعود حمایت و تغذیه میشوند، خنثی کنند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: امروز رسانههایی که به نام شیعه بدترین اقدامات افراطی را انجام میدهند از طرف عربستان تغذیه میشوند و سعی میکنند با این ابزار فرهنگ لعن و ایجاد نفرت را ترویج کنند؛ این رفتارها ارتباطی با جهان تشیع ندارد.
وی همچنین با انتقاد از حمایت عربستان از گروههای تروریستی و تکفیری و رسانههای تفرقهافکن میان مسلمانان اظهار کرد: جهان اسلام باید در مقابل اقدامات آل سعود بیدار شود؛ اقداماتی که حتی توانسته علمای الازهر مصر را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به پیشینه الازهر مصر در تلاش برای ایجاد وحدت اسلامی گفت: الازهر در طول تاریخ به عنوان پایگاه وحدت شناخته شده و ما خاطره بزرگان الازهر را بزرگ میشماریم و انتظار داریم شیخ الازهر راه همان بزرگان را برود.
وی ادامه داد: اگر الازهر به عنوان پایگاه بزرگ و مرجعیت قابل تقدیر در جهان اسلام شناخته میشود، به خاطر تلاشهای فراوانی است که بزرگان الازهر در ایجاد وحدت اسلامی داشتند و امروز نیز انتظار داریم الازهر در راستای حل مشکلات جهان اسلام عمل کند.
اراکی خاطرنشان کرد: برای الازهر ناشایست است که در جهان به عنوان دنباله عربستان شناخته میشود؛ متأسفانه برخی موضعگیریهای الازهر این شبهه را ایجاد میکند که آنها تحت تأثیر سیاستهای تفرقهانگیز هستند.
وی اظهار کرد: ما اهمیت جایگاه الازهر را گوشزد میکنیم و به بزرگان آنها احترام میگذاریم و مایل هستیم الازهر به عنوان محور جهان اسلام شناخته شود و به عنوان پایگاه وحدت اثرگذار باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه به برگزاری کمیسیونهای مختلف بیستونهمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: در حاشیه کنفرانس وحدت جلسات کمیسیونهای 12 گانه برگزار شد که در آنها مطالب مهمی رد و بدل شد و حضور مهمانان خارجی در آن بسیار مؤثر و پرشور بود.
وی گفت: کمیسیونهای زن و خانواده، اتحادیه علمای مقاومت اسلامی، کمیته مساعی حمیده، توسعه علم و فناوری، احزاب پشتیبان مقاومت اسلامی، دانشجویان، تجار و بازرگانان، ارزیابی شرایط کنونی، عوامل بحرانزا، راههای برونرفت از بحران، اتحادیه رؤسای دانشگاههای جهان و اتحادیه بانوان عناوین کمیسیونهایی بودند که در حایشه کنفرانس بیستونهم تشکیل جلسه دادند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: همچنین در حاشیه این کنفراس از 5 شخصیت تقریبی شامل شهید محمدباقر و شهیده بنتالهدی صدر، فتحی یکن، آیتالله آصفی و عایشه عبدالرحمن بنت الشاطی تجلیل و از آثار آنها نمایشگاهی برپا شد.
وی گفت: شب شعر «رسول مهربانی» نیز شب جمعه در تالار شهید آوینی قم برگزار خواهد شد.
اراکی خبر از برگزاری مسابقه جایزه بزرگ کتاب وحدت خبر داد و گفت: برای اولین بار چنین مسابقهای قرار است برگزار شود؛ مجمعالتقریب به بهترین آثاری که در حوزه وحدت منتشر شود جوایز ارزندهای اهدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه از سه نفر برتر مسابقه کتاب وحدت در کنفرانس سیام تجلیل خواهد شد، گفت: جوایز این مسابقه شامل 100 هزار، 50 هزار و 25 هزار دلار میباشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اردیبهشتماه همزمان با سالروز مبعث پیامبر اکرم(ص)، جشنواره فیلم وحدت نیز برگزار خواهد شد که جوایز ارزندهای برای این مسابقه پیشبینی شده است.
وی در ادامه به سؤالات خبرنگاران در رابطه با دستاوردهای بیستونهمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی پاسخ داد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا مبنی بر نتایج کمیسیونهای 12گانه و دلیل عدم اطلاعرسانی در رابطه با نتایج این کمیسیونها گفت: برنامههای گستردهای در کمیسیونها مطرح شد که برای جمعبندی آنها نیاز به زمان است؛ به دنبال آن هستیم که برنامهها و مباحث پیشنهادی را جمعبندی و منتشر کنیم.
اراکی در مورد مصوبات کمیسیون و نحوه پیگیری مصوبات اظهار کرد: اولین گام برای پیگیری مصوبات کمیسیونها، جمعبندی مباحث مطرح شده است؛ در مرحله دوم لازم است آنها تبدیل به برنامههای کاری شود و آنچه قابل اجرایی شدن است، انجام خواهد گرفت.
وی در مورد کتابهایی که در مراسم افتتاحیه بیستونهمین کنفرانس وحدت اسلامی توسط رئیسجمهور رونمایی شد گفت: 23 عنوان کتاب در این مراسم رونمایی شد که یکی از آنها «فقه ازدواج با زنان غیر مسلمان» بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد اقدامات مجمع التقریب برای آزادی شیخ زکزاکی گفت: مجمع تقریب بیانیهای صادر کرد و نیز تماسهایی با نهادهای حقوقی کشورهای اسلامی داشتیم و از آنها خواستیم در این رابطه تلاش کنند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در رابطه با وظیفه علمای اسلام در وضعیت کنونی جهان اسلام اظهار کرد: بزرگترین بار مسئولیت امروز بر دوش عالمان است؛ عقل و دل مردم در دست عالمان است و اگر وظایف خودشان را انجام دهند میتوانند اثرگذار باشند.
اراکی حضور علما در عرصه تقریب را اقدامی جهادی و هزینهبر عنوان کرد و گفت: در شرایط کنونی حضور در مسیر وحدت مانند حضور در جبهه جنگ است؛ امروز میبینیم جهان استکبار تمام توان خود را برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام بسیج کرده تا نگذارد فعالیتهای تقریبی شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: یقین داریم تلاشهای تفرقهانگیز رو به زوال و انزوا پیش خواهد رفت چرا که مردم آگاه شدهاند و نتایج و آسیبهای تفرقه را در جوامع میبینند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مورد اقدامات بیستونهمین کنفرانس بینالمللی وحدت در حوزه فلسطین نیز گفت: ما در کنفرانس و کمیسیونهای مختلف به موضوع فلسطین پرداختیم چرا که مسئله فلسطین را از دو جنبه قابل اهمیت میدانیم؛ اول اینکه فلسطین قلب جهان اسلام و مسجدالاقصی عنوان هویتی ماست و وظیفه بنیادینی در این حوزه داریم.
اراکی افزود: مسئله دوم این است که فلسطین محور
وحدت جهان اسلام و یکی از عواملی است که میتواند جهان اسلام را پیوند دهد.
بنابراین گزارش، بیستونهمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی طی روزهای ششم تا هشتم دیماه با حضور بیش از 700 مهمان داخلی و خارجی با شعار «بحرانهای کنونی جهان اسلام» در هتل استقلال تهران برگزار شد.