وی افزود: البته نمیتوان گفت اصلاً به این شعارها عمل نشده است، اما در حد وظایفی که در قبال اسلام و قرآن و منافع ملی و مردم داریم و در حد شعارهایی که مطرح میشود، عملی نشدهاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: هرچند همه از اسلام و قرآن میگویند اما عملکردها با اهداف و سمت و سوی شعارهایی که در جامعه مطرح میشود متفاوت است و نتوانستیم به اهداف برسیم و حتی در برخی مسائل عقب نیز ماندهایم.
وی در مورد دلایل نرسیدن به اهداف گفت: همه شعار میدهند و حرف میزنند اما کارشناسان بیطرف و غیرجناحی حوزه و دانشگاه که صرفاً برای حقایق فکر میکنند، ننشستهاند مفاهیم را مشخص کنند و آنها را با شعارها تطبیق دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از استفاده ابزاری از شعارهای اسلامی و قرآنی از سوی برخی شخصیتها و گروهها گفت: همه سیاستزده شدهاند و میخواهند برای رسیدن به اهداف خود از مردم استفاده کنند و خواست مردم یا منافع ملی را با خواست خودشان تفسیر کنند.
هاشمزاده هریسی با اشاره به توافق صورت گرفته در مسائل هستهای گفت: به عنوان مثال برخی میگویند برجام خیانت و کشورفروشی است و منافع ملی اقتضا میکند که توافق نشود؛ دیگری میگوید که مصالح و منافع ملی در برجام جمع شده و اگر نباشد، نمیشود.
وی با طرح این سؤال که چطور میشود که این همه تفاوت در تفسیر یک توافق صورت میگیرد، اظهار کرد: استفاده ابزاری از یک موضوع این تفاوتها را به وجود میآورد؛ در واقع عدم توجه به اهداف و منتسب کردن خواستههای خود به مردم و اسلام و قرآن باعث این اختلافها میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در روایات داریم که گاهی افراد فریاد «الله» میزنند و مردم را به سوی «الله» دعوت میکنند، اما در واقع با این فریاد مردم را به سمت خود دعوت میکنند.
وی با بیان اینکه کشور ما خیلی سیاستزده شده است، گفت: امروزه سیاست اصل و محور شده است و همه چیز فدای سیاست میشود؛ اهداف و شعارها، حق و ناحق و حق و باطل سیاسی شده است.
هاشمزاده هریسی تصریح کرد: سیاست حدی دارد؛ اگر از حدش بگذرد فاجعه میشود، نعمت به نغمت و فرصت به تهدید تبدیل میشود؛ ما باید سیاست و اخلاق و ادب و حرمت و علم داشته باشیم و مصالح ملی را در نظر بگیریم و همه را فدای سیاست نکنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: صبغه سیاسی جامعه پررنگ شده و هر کسی صدایش بلندتر است، بیشتر میتازد؛ فیتیله این سیاستزدگی باید پایین کشیده شود.
وی در مورد شعار «سیاست ما عین دیانت ماست»، اظهار کرد: سیاستی که در اسلام وجود دارد و تعریف شده، عبارت است از تدبیر، مدیریت و برنامهریزی برای پیشرفت مادی و معنوی انسانها؛ بزرگان ما سیاست را در علم اخلاق آوردهاند و سیاست نفس و تزکیه مرحلهای از سیاست است؛ هر کسی بخواهد در سیاست و ریاست قرار بگیرد باید از سیاست نفس شروع کند و خود را تزکیه کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مرحله دوم سیاست بیت است؛ یعنی خانه خود را طوری اداره کند که انسانهای وارسته را به جامعه تقدیم کند.
هاشمزاده هریسی گفت: سومین مرحله نیز سیاست مدن است که باید شهرها را عادلانه با درایت، اخلاق و معنویت اداره کند و دین و دنیای مردم را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: چنین سیاستی از دیانت جدا نیست؛ سیاستی که با جار و جنجال و افراط و خشونت و داد و بیداد و بالابردن یکی و زمین زدن دیگری پیش میرود سیاست اسلامی نیست؛ سیاست ما مبتلای سیاستهای محرفه است.