کد خبر: 3465736
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
معاون تهذیب کردستان خبر داد:

استقبال طلاب کردستانی از دروس اخلاق/ درس اخلاق؛ ضرورت حوزه‌های امروز

گروه حوزه‌های علمیه: معاون تهذیب حوزه علمیه کردستان از برگزاری منظم دروس اخلاق در این حوزه و استقبال طلاب از این طرح خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام علی حسینی‌فر با اشاره به برنامه‌های حوزه کردستان گفت: یکی از برنامه‎های مهم این حوزه برگزاری دروس اخلاق است که با اهتمام مسئولان و طلاب به صورت منظم برگزار می‌شود.

معاون تهذیب حوزه علمیه کردستان ادامه داد: یکی از ضرورت‌های مهم امروز حوزه و طلاب بحث اخلاق است که این امر مورد تاکید علما بوده و باید در حوزه ها نهادینه شود که در همین راستا تلاش شده در حوزه کردستان این مهم در قالب برنامه‌های منظم اجرا شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر 5 مدرسه علمیه در استان کردستان فعال است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در تمام این مدارس دروس اخلاق به صورت نظام‌مند  و با حضور اساتید و بزرگان استان و هم چنین با حضور اساتید اعزامی برگزار می‎‌شود.

حسینی‌فر باتاکید بر وحدت رویه در دروس اخلاق عنوان کرد: ما در حوزه کردستان پس از بررسی آسیب شناسی‌های انجام شده تلاش کردیم تا درصدد رفع برخی از مشکلات طلاب از طریق دروس اخلاق برآییم که پس از مشخص شدن موضوعات و با تحقیقات فراوان کتاب «شرح حدیث عنوان بصری» نوشته آیت الله تحریری، برای این امرمناسب دیده شد لذا از اساتید اخلاق درخواست شده تا در کنار برنامه‌های خود به تدریس این امر هم اهتمام داشته باشند که این مهم با استقبال بسیار خوب طلاب در حوزه ها مواجه شده است.

حدیث عنوان بصری، دستورالعملی ارزشمند برای پیروان طریق ائمه (ع) است که مورد توجه بسیاری از عرفا و سالکان بوده و مرحوم مجلسی آن را با دست خط شیخ بهایی مشاهده کرده و در کتاب بحارالانوار نقل کرده است؛ این حدیث فرصتی است تا مومنان با درک مفاهیم و عمل به محتوای آن از هواهای نفسانی پیراسته شوند و به علم و معرفت حقیقی دست یابند.
 این دستورالعمل شامل سفارش‌های امام صادق (ع) به شخصی به نام عنوان بصری بوده و  داستان مردی است که از علوم متداول زمان خود بهره‌مند شده و می‌خواست تا از علوم ائمه (ع) نیز برخوردار شود، ولی با این حقیقت مواجه شد که علم حقیقی، از طریق آموختن حاصل شدنی نیست، بلکه نوری است که خداوند بر قلب انسان اشراق می‌کند و سرّ نائل شدن به آن را باید در حقیقت عبودیت جست و جو کرد.
captcha