حجتالاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بینالملی قرآن(ایکنا)، با اشاره به جایگاه وقف در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم که امروزه به عنوان ریشه آسیبهای اجتماعی مطرح است عدم مباحث علمی و پژوهشی علیالخصوص تحصیلی در بعضی از اقشار است.
وی افزود: ما در جامعه خودمان شاهد این هستیم که بخشی از خانوادهها نمیتوانند حتی فرزندان خودشان را در مدارس ثبت نام کنند و بحث تحصیل آنها را پیگیری کنند.
شرفخانی تصریح کرد: برای این کار ضرورت دارد از موقوفاتی که میتوانیم برای این حوزه خرج کنیم، مانند موقوفاتی برای کمک به دانشآموزان بیبضاعت است استفاده کنیم؛ لذا این کار اتفاق افتاد و در سال جاری 21 هزار نفر را تحت پوشش قرار دادیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: مسئله دیگری که وقف توانسته در رفع بخشی از آسیب اجتماعی ورود کند تحت پوشش قرار دادن بیش از 32 هزار خانواده ایتام و بیسرپرست از ساختار وقف است.
وی با تاکید بر اینکه وقف بخش عمدهای از وظایف ذاتی دولت را به دوش میکشد، گفت: آنچه که امروز به ساختار وقف برای رفع آسیبهای اجتماعی مینگریم به عنوان درمان دائمی است نه به عنوان درمان موقت، و آن بهخاطر ساختار وقف و جهت دهی آن برای رفع مشکلات است.
شرفخانی با بیان اینکه یکی از اولویتهای سازمان اوقاف در کاهش آسیبهای اجتماعی سوق دادن نیت واقفان به امر ازدواج است، افزود: اگر ازدواج بخش عمدهای در جوانان درسن ازدواج جامعه تحقق پیدا کند قطعا بخش زیادی از آسیبهای اجتماعی به تبع آن از بین خواهد رفت.
وی در رابطه با ظرفیت امامزادگان و بقاع متبرکه در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه موقوفات وقف هستند و ساختار وقفی دارند، لذا بخش عمدهای از این امامزادگان به عنوان مرکز فرهنگی-قرآنی ظرفیتهای فراوانی دارند که باید در جامعه آن را مطرح کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: بعضی از افراد وجود دارند که نمیتوان آنها را در مسجد دعوت و هدایت کرد که همین افراد به خاطر عشق، علاقه و ارادتی که به اهل بیت(ع) و خاندان ایشان دارند و یا به جهت توسل و رفع مشکلاتشان در بعضی از مجامع مانند امامزادهها حضور پیدا میکنند و امامزادگان را محل آرامش خود میدانند که باید از این فرصت بهترین استفاده را در جهت آمادهسازی آنها و آموزش اسلامی استفاده کنیم.