حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وضعیت رعایت اخلاق در عرصه انتخابات اظهار کرد: در عرصه تبلیغات انتخاباتی عنصری که در برخی موارد فراموش میشود، اخلاق است.
وی گفت: امروز با حجم عظیمی از تخریبها، توهینها و حتی سیاهنماییها مواجه هستیم که باعث شده سونامی بداخلاقی انتخاباتی را در پارهای از موارد مشاهده کنیم.
سلیمی به برخی مصادیق بداخلاقی اشاره کرد و افزود: یکی از مصادیق بداخلاقی انتخاباتی ورود برخی مسئولان به عرصه انتخاباتی است در حالیکه باید به عنوان مجریان انتخابات بیطرف باشند.
وی اظهار کرد: متأسفانه برخی فرمانداریها در پارهای موارد به صورت علنی موضعگیری میکنند و باعث تأسف است که علیرغم تذکرات وزیر کشور صرفاً تماشاچی هستند؛ این نوعی بداخلاقی است که به نظام و اعتماد مردم به دولت آسیب وارد میکند.
منتخب مردم محلات در مجلس گفت: بداخلاقی دیگر این است که رقیب را با توهین و تخریب و اتهامپراکنی هجو کنیم تا او را از میدان خارج کرده و خودمان میداندار انتخابات شویم؛ گاهی افراد تواناییها و عملکردهای بخشهای مختلف نظام را نادیده میگیرند تا برای خود را منجی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: برخی نیز صرفاً به دنبال فرد یا حزب و گروه و دسته خود هستند و حتی اگر فرد مقابل قویتر باشد، او را به عنوان کاندیدای اصلح معرفی نمیکنند که این مسئله ظلم فاحش به نظام و افکار عمومی است.
سلیمی با بیان اینکه فضای مجازی متأسفانه کنترل نمیشود، گفت: علیرغم اینکه گفته شد فضای مجازی رصد و کنترل و با متخلفین برخورد میشود، متخلفین کأنه که در حاشیه امن به سر میبرند.
وی افزود: کجاست مجری محترم که اینها را کنترل کند و بگوید تاکنون چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است؟
سلیمی خاطرنشان کرد: انتظار ما این بود که قوه قضائیه و دادستان به عنوان مدعیالعموم به تخلفاتی که در فضای مجازی صورت میگیرد، ورود پیدا کند.
این نماینده مجلس نهم با انتقاد از عملکرد برخی رسانهها در انعکاس اخبار مربوط به انتخابات اظهار کرد: برخی رسانهها به ویژه رسانههای مکتوب هر حرفی میزنند و کسی نیست با آنها برخورد کند؛ بنابراین نیاز است که در این زمینه تصمیمگیری جدی صورت گیرد.
وی همچنین گفت: برخی احزاب و جناحها صرفاً به دنبال اثبات خود با هر ابزاری هستند؛ این همان شعار «هدف وسیله را توجیه میکند» است که این عده در عمل آن را پیاده میکنند.
سلیمی این شعار مختص منافقان عنوان کرد و ادامه داد: مگر میشود برای رسیدن به هدف از هر ابزاری ولو نامشروع استفاده کرد؟
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شایعهپراکنی و ایجاد فضای پرابهام را از دیگر مصادیق بداخلاقی انتخاباتی عنوان کرد و گفت: برخی مطالبی را مانند «پولهای کثیف» را مطرح کردند بدون اینکه سندی ارائه کنند؛ واقعاً اگر سند یا مدرکی داشتند باید ارائه میکردند تا به افکار عمومی پاسخ داده شود چرا که این موضوع خود محملی برای تخریب و توهین علیه افراد میشود.
سلیمی افزود: مسائلی نیز در مجلس مطرح شد مبنی بر اینکه نمایندگان از برخی شخصیتها یا سازمانها پول دریافت کردند در حالیکه باید شفافسازی شود؛ کلیگویی عده زیادی را متهم میکند، بدون اینکه گناهی کرده باشند.