به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفتهای که گذشت به شرح ذیل است:
نامه ظریف به دبیران کل سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامیوزیر امور خارجه کشورمان روز شنبه در نامههای جداگانهای به دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان ملل متحد اظهار امیدواری کرد: عربستان نسبت به پیمودن راه خرد متقاعد شود چرا که ایران هیچ علاقه یا میلی به بالا گرفتن تنش در همسایگی خود ندارد.
ظریف در این نامهها به «تحولات تاسفآور اخیر بین ایران و عربستان سعودی» در روزهای اخیر اشاره و تاکید کرد: نشانه هایی وجود دارد که برخی در عربستان سعودی در کار گرفتار کردن تمام منطقه در بحران هستند و بیم آن دارند با کنار رفتن ابرهای تصنعی تهدید ایران هسته ای تهدیدهای واقعی جهانی که توسط افراطیون و حامیانشان پدید آمده است، برملا شود.
ظریف، حمله نظامی علیه اماکن دیپلماتیک ایران در یمن و حمایت از تروریست ها در حمله به این اماکن در کشورهای دیگر، بدرفتاری مداوم با زائران ایرانی، نفرت پراکنی در خطبه های سخنرانان رسمی سعودی نه تنها علیه ایران بلکه علیه تمام مسلمانان شیعه، گردن زدن غیر قابل توجیه و تحریک کننده علمای شیعه و بالاخره تحریک جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را از جمله اقدامات مستقیم تحریک آمیز عربستان سعودی در مقابله با ایران عنوان کرد.
وی در نامه های خود تاکید کرد: در تمامی این موارد، ایران به پشتوانه اعتماد به قدرت آرمان، ایمان راسخ و مردم خود از اقدامات تلافی جویانه، قطع یا حتی کاهش سطح روابط با عربستان سعودی پرهیز کرده و در مقابل نفرت پراکنی فرقه گرایانه سعودی همگان را به وحدت اسلامی فرا خوانده است.
وزیر امور خارجه یادآور شد: در حالی که عربستان سعودی یا عواملش اماکن دیپلماتیک ایران را هدف قرار داده و دیپلمات ها و شهروندان عادی ایرانی را به قتل رسانده اند، دولت ایران با صراحت حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در 12 دی ماه را محکوم ، سلامت و عزت دیپلمات های سعودی را تضمین و اقدامات فوری در خصوص بازسازی مجتمع دیپلماتیک سعودی اتخاذ کرده است.
ظریف تصریح کرد: ایران در بالاترین سطح، اراده خود برای مجازات متخلفان بر اساس قانون را اعلام و اقدامات تنبیهی علیه کسانی که در حفاظت از اماکن دیپلماتیک قصور ورزیده بودند، اتخاذ و تحقیقات داخلی برای مشخص شدن علل حادثه و جلوگیری از تکرار آن را آغاز کرده است.
دیدار هزاران نفر از مردم قم با رهبر معظم انقلابهزاران نفر از مردم قم روز شنبه در سالگرد قیام 19 دیماه با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تجلیل از قیام تاریخی نوزدهم دی سال 1356 مردم قم بر ضد رژیم دیکتاتوری شاه و در حمایت از مرجعیت و روحانیت، از مردم قم به عنوان «پیشروان و پیشرانان انقلاب» یاد کردند و افزودند: سالها مبارزه و بیانات امام خمینی و جایگاه مرجعیت و روحانیت، در مردم زمینه های مساعدی برای مبارزه با رژیم ستمشاهی فراهم کرده بود که قیام 19 دی، این مبارزه حیاتی را کلید زد.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به موضوع علت و چرایی «ماندگاری انقلاب اسلامی» در مقایسه با برخی حوادث مهم تاریخ معاصر ایران و جهان پرداختند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به دو حادثه «نهضت ملی شدن صنعت نفت» و «قیام مشروطیت» گفتند: در نهضت ملی، خواست مردم، یک خواست حداقلی و عبارت از کوتاه شدن دست انگلیس از سرمایه ملی نفت بود و در قیام مشروطیت نیز خواست مردم، حداقلی، و عبارت از محدود شدن اختیارات و قدرت مطلقه پادشاه بود.
ایشان افزودند: این دو حادثه با اینکه دارای اهدافی حداقلی بودند و مردم هم در صحنه حضور داشتند شکست خوردند ولی انقلاب اسلامی ایران با آنکه دارای یک هدفِ حداکثری، یعنی استقلال همه جانبه و سرنگونی حکومت پادشاهی و استبدادی بود، به پیروزی رسید و ماندگار شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه اصلی ترین هدف مراکز فکر و اندیشه در دنیای استکبار، از بین بردن عناصر ماندگاری انقلاب است، افزودند: تمام تلاش دشمنان در طول سالهای گذشته اعم از جنگ تحمیلی، محاصره اقتصادی و تحریم های گسترده اخیر، با هدف از بین بردن ماندگاری انقلاب اسلامی بوده است که البته در هر دوره، ابتکارات جدید هم انجام می دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای، خاطرنشان کردند: امریکایی ها در سال 88 به دنبال آن بودند که تجربه موفق خود در چند کشور را به بهانه انتخابات در ایران نیز اجرا کنند و با برجسته سازی اقلیتی که رأی نیاورده بود و با حمایت مالی و سیاسی از آنها نتیجه انتخابات را به هم بزنند اما انقلاب و کودتای رنگی آنها در ایران با حضور مردم، شکست خورد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حمایت رئیس جمهور امریکا از مخالفان نظام و انقلاب در حوادث سال 88، خاطرنشان کردند: دولت امریکا تا آنجا که توانست از آن حوادث حمایت کرد ولی حضور به موقع مردم در صحنه، نقشه آنان را نقش بر آب کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای، گفتند: امریکاییها اکنون می گویند دوره بعد از مذاکرات هسته ای، دوره سخت گیری بر ایران است به گونه ای که گویا قبل از این بر ایران سخت نمی گرفته اند، اما جوانان، مردم و مسئولان آگاهانه، هوشیارانه، امیدوارانه و با مقاومت و توکل بر خدا و تکیه بر نقاط قوت کشور، در مقابل دشمنان می ایستند و این، بسیار مهم است.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، طبیعت انتخابات را دادنِ نفسِ تازه به ملت برشمردند و افزودند: احساس مسئولیتِ مردم که در حضور در انتخابات جلوه گر می شود و دشمن را ناکام می گذارد از عناصر «ماندگاری انقلاب» است.
حضرت آیت الله خامنه ای دو مسئله را در انتخابات دارای اهمیت فراوان خواندند: اول؛ «اصل شرکت در انتخابات» و دوم؛ «درست انتخاب کردن و رأی به نامزدهای اصلح».
ایشان با تأکید مجدد برضرورت شرکت همه واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات افزودند: همچون گذشته اصرار داریم که همه، حتی کسانی که نظام را و رهبری را قبول ندارند پای صندوقها بیایند چرا که انتخابات متعلق به ملت، ایران و نظام جمهوری اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای شرکتِ همگان در انتخابات را موجب پایداری و تقویت نظام اسلامی، استمرار تأمین امنیت کامل، افزایش اعتبار و آبروی ملت در چشم جهانیان و باعث ابهّت جمهوری اسلامی ایران در نزد دشمنان خواندند.
رهبر انقلاب در تبیین اهمیت فراوان رأی دادن به نامزدهای صالح افزودند: آرا و سلایق مختلف، ایراد ندارد، مهم آن است که تلاش و دقت کنیم که انتخاب ما، انتخاب درستی باشد.
ایشان افزودند: اگر این دقت صورت گیرد حتی اگر برخی منتخبان، بعداً مطلوب از آب در نیایند، «تلاش و دقت رأی دهنده برای انتخاب نامزدهای شایسته»، مورد رضایت پروردگار خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به جایگاه رفیع مجلس شورای اسلامی در عرصه مسائل داخلی و بین المللی خاطرنشان کردند: مجلس از زوایای مختلف بویژه از لحاظ تصویب قوانین، ریل گذاری برای حرکت دولتها، و تجلی ایستادگی ملت اهمیت بی نظیری دارد.
ایشان مواضع مجلس کنونی را در مسائل بین المللی «خوب» برشمردند و افزودند: مجلسی که در قضیه هسته ای و دیگر مسائل مقابل دشمنان بایستد و شجاع، مستقل و آزاد، حرفها و مواضع ملت را بیان کند با مجلسی که در مسائل گوناگون حرفهای دشمن را تکرار می کند، از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
رهبر انقلاب، تک تک نمایندگان مجلس را در شکل گیری حرکت و مواضع خانه ملت، دخیل دانستند و افزودند: به همین علت، مردم همه ی استانها و شهرها، باید در انتخاب نمایندگان خود، کاملاً دقت کنند و در درستی انتخاب، به اطمینان برسند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه افزودند: البته شناخت کاملِ یکایک نامزدها، واقعاً دشوار است اما می توان با دقت در سوابق و مواضعِ کسانی که فهرستها و لیستهای انتخاباتی را ارائه می کنند، درباره لیستها تصمیم گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر پیشنهاد دهندگانِ لیستها، مؤمن و انقلابی هستند و خط امام را واقعاً قبول دارند می توان به لیست آنها درباره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اعتماد کرد اما اگر به انقلاب و دین و استقلال، چندان اهمیتی نمی دهند و دلشان دنبال حرفهای امریکا و دیگر بیگانگان است، قابل اعتماد نیستند.
حضرت آیت الله خامنه ای مجلس خبرگان را نیز بسیار مهم خواندند و یادآور شدند: برخلاف برخی تصورها، مجلس خبرگان برای سالی یکی دو بار جلسه و سخنرانی تشکیل نمی شود بلکه می خواهد روزی که رهبر فعلی در قید حیات نیست، «رهبر» یعنی کلیددارِ حرکت انقلاب را انتخاب کند و این مسئله بسیار مهم است.
ایشان با تأکید بر ضرورت دقت کامل در انتخاب نامزدهای مجلس خبرگان افزودند: بسته به ترکیب خبرگان، آنها ممکن است در هنگام ضرورت، شخصی را به رهبری انتخاب کنند که با توکل به خدا و با شجاعت در مقابل دشمنان بایستد و راه امام را ادامه دهد اما این احتمال نیز وجود دارد که فردی با ویژگی های متفاوت را به رهبری برگزینند، بنابراین باید با تحقیق و دقت و شناخت و اطمینان به آنها رأی داد.
حضرت آیت الله خامنه ای حضور در انتخابات و بویژه دقت در انتخاب «نامزدهای صالح یا اصلح» را موجب تحقق دو هدف عالی خواندند: ماندگاری انقلاب و آرامش و سکینه ملت.
حضرت آیت الله خامنه ای عمل به وظیفه در باب ماندگاری انقلاب را ایجاد آرامش در دل ملت برشمردند و با استناد به آیات قرآن درباره نزول سکینه و آرامش بر دلهای بیعت کنندگان با پیامبر افزودند: هرکس امروز با انقلاب و امام خمینی و راه امام بیعت کند به معنای بیعت با پیامبر است و پروردگار کریم به پاداش این بیعت، دغدغه، نگرانی و نامیدی را از دل ملت می زداید و اطمینان و آرامش را جایگزین می کند.
واکنش لاریجانی به اقدمات ضد برجام آمریکارئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اقدام اخیر آمریکا درباره محدودیت سفر به ایران را مخالف روح برجام دانست و گفت: اگر آن را اصلاح نکنند از طرف ایران مقابله به مثل خواهد شد و در این زمینه تدبیر شده است.
افزود: اخیرا برخی نمایندگان آمریکا طرح های سرهم بندی شده را مطرح کردند که در هر سه طرحی که مطرح کردند نامی جز ایذا نمی توان برآنها گذاشت که قصد آنها تخریب پرونده حل و فصل اتمی است که ایران و 1+5 به ثمر رسانده اند.
وی تاکید کرد: در مورد این چند طرح هم چنانچه دولت آمریکا مانع نشود نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی طرح های مقابل آن را به اجرا درخواهند آورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ارائه کنندگان طرح های سخیف بنیه کشور به ویژه در زمینه موشکی و همین طور طرحی در مورد سوابق هسته ای ایران پشیزی نزد ملت ایران محل اعتنا نخواهد بود بلکه ملت ایران را در تقویت بنیه دفاعی کشور مصمم تر می کند و چنانچه این مسیر را دنبال کنند ما چه در زمینه دفاعی و چه در فعالیت هسته ای تجدیدنظر می کنیم.
لاریجانی با بیان این که کنگره آمریکا چه معنایی دارد در مورد سپاه پاسداران و نیروی قدس که چشم و چراغ ملت ایران در تامین امنیت کشور هستند با گستاخی طرح های ناشیانه مطرح می کنند گفت: اگر نیروی قدس در مقابل تروریست ها در منطقه حضور نداشت شما دهها حادثه شبیه پاریس را مشاهده کرده بودید.
وی تاکید کرد: سپاه و نیروی قدس مستحق تحقیر جیره بگیر صهیونیست در کنگره و سنا نیستند بلکه سیا یک نهاد تروریستی است که در ماجرای افغانستان و عراق به کرات با تروریست ها زد و بند داشته است.
لاریجانی در ادامه به اعدام شیخ نمر اشاره کرد و گفت: در هفته اخیر دولت سعودی با اعدام سبوعانه روحانی برجسته شیخ نمر و عده ای دیگر وجدان عمومی امت اسلامی را آزرده کرد و با مخلوط کردن این اقدام غیرانسانی با اعدام عده ای تروریست تلاش کرد که ماجرا را سرهم بندی کند که البته نشد و صحنه بین المللی نیز به این اقدام وحشتناک واکنش نشان داد.
وی افزود: به دنبال این حادثه به بهانه حمله به سفارت عربستان در تهران این کشور رابطه سیاسی و اقتصادی خود را با تهران قطع کرد و با فشار بر تعدادی از کشورها آنها را تحریک به قطع رابطه یا کاهش رابطه با ایران کرد و از طرف دیگر با اقدامی ماجراجویانه در یمن کرارا به اطراف سفارت ایران حمله نظامی کرد تا آسیب هایی به سفارت وارد شود که همگی این اقدامات نشانگر رفتار سیاسی سبک و از سر دشمنی با ملت ایران می باشد.
رئیس مجلس افزود: سوال مهم این است که دولت سعودی با این کارنامه در سالهای گذشته چه نفعی برد؟ آیا با اینگونه رفتارها بزرگی پیدا کرد یا در بین مسلمانان یک کشور مسئولیت شناس تلقی شد؟ آیا گامی در همبستگی امت اسلامی برداشت؟ آیا حادثه منا و کشته شدن هزاران نفر حاجی و بعد مخفی کردن آن باعث آبروی آنها شد؟ آیا دخالت نظامی در بحرین، قدرتمندی آنها را نشان داد یا وحشت آنها را بیشتر نمایان ساخت؟
لاریجانی خاطرنشان کرد: آیا بیش از چهار سال دخالت در سوریه برای سعودی نتیجه ای دربرداشت جز این که عده زیادی از مردم سوریه را گرفتار پدیده شوم تروریزم کرد؟
وی به حادثه مشکوک سفارت عربستان در تهران نیز اشاره کرد و گفت: البته حمله به سفارت عربستان کار اشتباهی بود و باید وزارت کشور با کسانی که از نظر ایجاد امنیت در آنجا قصور یا تقصیر داشتند، برخورد کند و مجلس نیز موضوع را پیگیری خواهد کرد که ریشه اینگونه رفتارها در کشور از بین برود.
رئیس مجلس یادآور شد: اما اقدامات سعودی موضوع اساسی دیگری است که ریشه های چندین ساله دارد و البته در یکسال اخیر مخصوصا بعد از حملات نظامی به یمن مظلوم ابعاد گسترده ای پیداکرده است. چرا باید دولت سعودی که نماینده مردم سرزمین وحی است از خود چهره یک کشور ماجراجوی بی فکر را نشان دهد که هم به خودش لطمه حیثیتی و اقتصادی وارد می کند و هم به دیگران.
لاریجانی ادامه داد: نظیر اقدام یکسال اخیر در ایجاد عرضه زیاد نفت جهت کاهش قیمت آن که صدها میلیارد دلار به مردم عربستان لطمه وارد کرد و البته خسارت مادی به سایر ملل مسلمان نیز زد.
وی گفت: عربستان این کارها را با این هدف که ملت ایران در توافق هسته ای بهره اقتصادی نبرد در صورتی که سعودی ها باید این معنا را درک کرده باشند که ملت ایران ملت توانمند ، هوشمند و با فرهنگی است و در شرایط سخت تر اهداف انقلاب را به پیش برده است و این گونه اقدامات موزیانه هیچ گاه سد راه ملت نخواهد بود.
رئیس مجلس افزود: اما سخن در این است که اگر این اراده ها و منافع مادی را صرف نجات مردم مظلوم فلسطین می کردید برایتان آبرومندی ایجاد می کرد یا این روش هایی که تا امروز داشته اید؟
لاریجانی ادامه داد: اگر همت خود را صرف همگرایی امت اسلامی و تقویت بنیه اقتصادی کشورهای اسلامی می کردید در مقابل ملل مسلمانان عزتمند بودید. این را مقایسه کنید با وضعیت امروز که چهره ای مساله ساز در بین کشورهای اسلامی پیدا کرده اید تا جایی که سایر دول غیرمسلمان نیز کار شما را تقبیح می کنند و به دنبال میانجیگری هستند.
وی یادآور شد: بدون تردید امروز رژیم صهیونیستی و استبکار جهانی از این آشفتگی دنیای اسلام بیشترین بهره را می برد و ملاحظه می کنید چگونه رژیم صهیونیستی در چنین فضایی انواع ستم ها را به مردم مظلوم فلسطین وارد کرده است و به حول و قوه الهی ملت فلسطین با انتفاضه خود پاسخ این گستاخیها را خواهد داد.
سخنرانی روحانی در آیین افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبیرئیس جمهور روز دوشنبه پیش به منظور بهرهبرداری رسمی از فازهای 15 و 16 طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی وارد عسلویه شد.
روحانی گفت: افتتاح فاز 15 و 16 نماد همکاری و هماهنگی بین دستگاه های مختلف اجرایی و عملیاتی کشور است.
وی اظهار داشت: کار این دو فاز مهم را قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عهده گرفت و آن را به اتمام رساند که علاوه بر کار ارزشمند این قرارگاه، به معنای هماهنگی و همکاری بین دولت و نهادهای این کشور از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
روحانی افزود: افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به معنای آن است که توطئه تحریم نمی تواند خللی در اراده ملت بزرگ در برابر قدرت های بزرگ ایجاد کند.
وی ادامه داد: ما در شرایط تحریم شدید جهانی علیه ایران مظلوم، فاز 12 را در سال گذشته افتتاح کردیم و امسال هم در شرایط تحریم فاز 15 و16 را افتتاح می کنیم.
وحانی خاطر نشان کرد: بعضی افراد نیایند از رکود صحبت کنند چرا که دولت کشور را در شرایط نفت 30 دلاری اداره می کند نه نفت 140 دلاری.
وی یادآور شد: دولت، کشور را در شرایط تحریم اداره می کند نه در شرایط عادی. دولت علیرغم همه توطئه ها بر سر قول های خود پابرجاست و ان شاء الهم به حول و قوه الهی در روزهای آینده شاهد درهم پیچیده شدن طومار تحریم در کشور خواهیم بود.
وی با بیان اینکه ان شاءالله بعد از روز اجرای برجام و پایان تحریم، عظمت این کار ملت بزرگ ایران را برای مردم توضیح خواهم داد، افزود: مردم بدانند چه کار عظیم و بزرگی را انجام داده اند، همسایگان ما و دنیا هم بدانند این ملت یک ملت بزرگ و غیوری است که می تواند از همه پل های سخت زمانه عبور کند و کشتی این کشور را به ساحل امن برساند.
رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: ما در شرایطی که همه کشورهای تولید کننده و صادر کننده نفت در مشکلات عجیبی گرفتار آمده اند، امسال ان اشاء لله بودجه سال 95 را در شرایطی تقدیم مجلس خواهیم کرد که اتکای ما به نفت 25 درصد خواهد بود.
رئیس دولت یازدهم افزود: از همین جا به ملت ایران قول می دهم سال آینده (سال 95) با عبور از تحریم و با همت جوانان این کشور سال رونق اقتصادی خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: از امروز به بعد با کمک خداوند خبرها و خبرهای خوشحال کننده برای ملت خواهد بود و تا چند روز دیگر خبر پایان تحریم ظالمانه علیه ملت ایران را شاهد خواهیم بود.
رئیس جمهوری گفت: ان شاءالله سالی خواهد بود که رحمت و برکت آسمانی بر ما نازل خواهد شد و امسال امیدواریم از خشکسالی عبور کنیم و سالی است که ان شاءالله ملت دو انتخابات بزرگ را با فرجامی نیکو انجام خواهد داد و پای صندوق آرا با صف های طولانی حاضر خواهد شد.
روحانی افزود: دولت به وعده های خود نسبت به فضای باز سیاسی،متعادل و غیر امنیتی در انتخابات عمل کرده و خواهد کرد و ان شاءالله شورای محترم نگهبان هم در همین مسیر خواهد بود و ما شاهد نشاط سیاسی در کشور ایران خواهیم بود.
رئیس جمهوری اضافه کرد: بدانید با دعوا، اختلاف و افراط گری به هیچ جا نمی رسیم، خراب کردن و آتش زدن کاری ندارد. ساختن و آباد کردن کار مهمی است، دعوا درست کردن که کاری ندارد به عنوان مثال شما با یک نفر دوست هستید و خدای نکرده با یک بد دهنی و خیانت رفاقت از بین می رود و دوستی از هم می پاشد.
روحانی افزود: بهم زدن و تحریم درست کردن آسان است و با یک بی عقلی تحریم درست می شود اما تحریم برداشتن سخت است، تعامل سخت است، دعوا که سخت نیست.
وی با بیان اینکه همه باید متحد شویم و دست به دست هم دهیم، اظهارداشت: انتخابات باید صحنه رقابت آزاد، اخلاقی، درست، عاقلانه و خردمندانه باشد و انتخابات جای تهمت و تخریب نیست. چرا واقعیت ها را به مردم بزرگ ایران نگوییم؟
رئیس جمهوری ادامه داد: دولت منتخب مردم را تخریب کنیم برای چه؟ اولا دروغ ها که آشکار می شود، کسی نمی تواند به مردم برای بلند مدت دروغ بگوید. دروغ گفتن ها برای یک زمان کوتاه است و آشکار خواهد شد.
وی گفت: چرا ما خوشحال نیستیم که ملت ما شادمان باشد، چرا دلمان نمی خواهد ملتمان احساس کند که همه در حال کار و تلاش هستند، بله به طور طبیعی ممکن است اختلاف کوچک هم پیش آید و سلیقه ها یکی نباشد و شیوه های مختلف مد نظر باشد اما اختلاف های کوچک را تبدیل به شکاف های بزرگ نکنیم. ما یک ملت و امت هستیم، منفعت کشور از آن همه است.
رئیس جمهوری اظهار داشت: اگر فازهای پارس جنوبی یکی پس از دیگری شکوفا شود تنها به نفع استان بوشهر و حتی تنها به نفع ایران نیست، خط لوله گاز، خط صلح و ارتباط و خط تعامل با جهان است.
رئیس دولت تدبیر و امید گفت: دو هفته دیدید هوا در شهرهای بزرگ ما ساکن بود و برخی دستگاه های تبلیغاتی داخلی ما هم به قول مردم بل گرفتند و هرچه خواستند گفتند، خب نگفتند در همان ایام وضع آلودگی هوا در بسیاری از شهرهای بزرگ شرق آسیا، پکن، هند و اروپا چگونه بود. در اروپا بعضی روزها بیرون آوردن خودرو به خاطر آلودگی ممنوع بود.
روحانی گفت: البته این درست است که باید به سمت هوای سالم برویم اما همه می دانیم این کار در کوتاه مدت امکانپذیر نیست، قدم به قدم باید پیش رویم، ما بسیاری از آلودگی ها را در این دولت کم کردیم. برخی آلودگی ها نیست و برخی آلودگی ها هم هنوز وجود دارد.
وی با اشاره به توجه به مقوله هایی همچون سوخت منازل، ماشین ها، تعمیر ماشین، به روز کردن حمل و نقل و حمل و نقل عمومی برای پیشگیری از آلودگی هوا افزود: همه باید دست به دست هم دهیم.
روحانی اضافه کرد: یکی از راه های داشتن هوای سالم توسعه تولید گاز است و می تواند آلودگی ها را کم کند و هوای سالم را برای ما ایجاد کند.
رئیس جمهوری اظهار داشت: خبرهایی که گفته شد بسیار خوشحال کننده بود؛ اینکه سال 96 سال پایان فازها در پارس جنوبی خواهد بود. البته گفتند فاز 14 نیمه کاره باقی خواهد ماند.
تقدیم طرح اخذ غرامت از دولت آمریکا با 200 امضا به هیئت رئیسه مجلسطرح اخذ غرامت از دولت آمریکا به دلیل اقدامات خصمانه علیه ایران با بیش از 200 امضا روز دوشنبه تقدیم هیئت رییسه مجلس شد.
دیدار رئیس جمهور و صدراعظم سابق آلماندکتر روحانی روز سه شنبه در دیدار گرهارد شرودر، صدراعظم سابق آلمان، روابط مثبت تاریخی میان ایران و آلمان را زیربنای توسعه مناسبات و همکاری ها برشمرد و با اشاره به نقش سازنده و مثبت آلمان در جریان مذاکرات هسته ای ایران با 1+5، اظهار کرد: امروز در آستانه اجرای برجام شرایط برای ارتقای بیشتر سطح روابط با ایران فراهم شده است و باید به گونه ای عمل کنیم تا همه طرف های مذاکره از این توافق احساس رضایت کنند.
روحانی معضل تروریسم را مشکلی همگانی برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز تروریسم کشورهای منطقه را با مشکل ثبات و امنیت مواجه کرده و دیگر کشورها از جمله آلمان نیز با تبعات این ناامنی از جمله موضوع پناهجویان روبرو هستند.
رییس جمهوری ضرورت کمک های انسان دوستانه به آوارگان و پناهجویان را مورد اشاره قرار داد وگفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گفت وگو، رایزنی و همکاری با دیگر کشورها در جهت مبارزه با تروریسم در منطقه و مقابله با آثار و تبعات آن است.
روحانی افزود: صلح و ثبات منطقه برای ما حائز اهمیت است و حاضریم از همه توان خود برای مبارزه با تروریسم به عنوان معضل جهانی استفاده کنیم.
گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان نیز در این دیدار با اشاره به توافق ایران و 1+5، اجرای برجام و رفع تحریم ها را فصل نوینی در روابط و همکاری های ایران و آلمان برشمرد و گفت: توافق هسته ای نشان داد که می توان مشکلات و مسایل بین المللی را با مذاکره و گفت وگو حل و فصل کرد و از آن می توانیم به عنوان الگویی برای حل مسایل بین المللی از جمله موضوع سوریه استفاده کنیم.
دیدار وزیر کشور با بشار اسدعبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز سهشنبه در ادامکه سفر دو روزه خود به سوریه با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار دو طرف از کارشنکی برخی طرف ها در روند حل سیاسی و مسالمت آمیز بحران سوریه و ادامه حمایت آنها از ترورریسم تکفیری به شدت انتقاد کردند.
بشار اسد و رحمانی فضلی خاطرنشان کردند که روابط مستحکم تهران ودمشق و مبارزه آنها با تروریسم در حالی است که برخی کشورها وطرف های منطقه ای وبین المللی مانع تلاش ها برای مبارزه با تروریسم و ایجاد حل مسالمت آمیز بحران سوریه می شوند وهمچنان از تروریست ها حمایت و پوشش لازم را برای آنها ایجاد و به منظور ایجاد بحران در منطقه اقدام می کنند.
بشار اسد در این دیدار تأکید کرد کمک ها وحمایت های جمهوری اسلامی ایران در ایستادگی و پایداری دولت و ملت سوریه نقش اساسی داشته است و سفر شما به سوریه پیامی سیاسی دارد و نشان می دهد ایران در کنار سوریه ایستاده است .
وزیر کشور ایران هم بر عزم راسخ و ثبات قدم رهبری ، دولت وملت ایران برای ایستادن در کنار سوریه تاکید کرد و آن را ناشی از ایمان و اعتقاد دانست.
رحمانی فضلی گفت که معتقدیم ملت سوریه وارد یک جنگ سخت جهانی شده که ابزار آن تروریست ها ، تندروها و اندیشه تاریک تکفیری است و این خطر از مرزهای سوریه و منطقه فراتر رفته است.
گفتنی است در جریان این سفر یادداشت تفاهم همکاری های امنیتی و انتظامی دو وزارتخانه کشور ایران و سوریه در زمینه مبارزه با جرائم تروریستی و سازمان یافته، مبارزه با مواد مخدر و روانگردان ها و همکاری های پلیسی به امضای رحمانی فضلی و الشعار رسید.
توقیف دو فروند شناور رزمی امریکایی در خلیج فارس توسط سپاهروابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه اعلام کرد: در ساعت 16:30 سه شنبه مورخ 22/10/94 دو فروند شناور رزمی امریکایی حامل ده تفنگدار مسلح که وارد آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در حوالی جزیره فارسی شده بودند، توسط واحدهای شناوری رزمی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه توقیف و به جزیره فارسی منتقل شدند.
بنابر اعلام روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در هنگام توقیف این شناورها ، ناوگروه هواپیمابر 'ترومن' امریکا در جنوب شرقی جزیره فارسی و در آب های بین المللی نزدیک محل توقیف شناور حضور داشته است.
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه یادآور شده است: سرنشینان شناورهای امریکایی شامل 9 مرد و یک زن با برخورد اسلامی رزمندگان منطقه دوم دریایی سپاه در سلامت کامل در محل مناسبی مستقر شدهاند.
توضیحات فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره بازداشت تفنگداران آمریکایی
سردار فدوی با اشاره به دلیل ورود شناورهای آمریکایی به آبهای کشورمان گفت: ورود 2 شناور رزمی آمریکایی به آبهای ایران به دلیل خرابی سیستمهای ناوبری آنها بوده و موضوع در حال حل شدن است.
فدوی تأکید کرد: تعامل خوبی بین دستگاههای نظامی و دیپلماسی برقرار است و بررسیها در این خصوص ادامه دارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: زمان زیادی طول نمیکشد تا دستور لازم را برای اقدام نهایی خواهیم گرفت و احتمالاً آنها آزاد میشوند.
همچنین روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای با اشاره به قطعیت غیر عمدی بودن ورود غیر قانونی و غیر مجاز شناورهای رزمی امریکایی به آبهای سرزمینی ایران در خلیج فارس، از رهاسازی تفنگداران دستگیر شده امریکایی در آبهای بینالمللی خبر داد.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: در پی ورود غیر قانونی و غیر مجاز دو فروند شناور رزمی امریکایی به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و در حوالی جزیزه فارسی در عصر روز گذشته (سهشنبه، مورخ 94/10/22) این شناورها پس از تمکین اخطار شناورهای رزمی نیروی دریایی سپاه متوقف و سرنشینان آن که 9 تفنگدار مرد و یک تفنگدار زن بودند، دستگیر شدند.
روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیهای با اشاره به قطعیت غیر عمدی بودن ورود غیرقانونی و غیرمجاز شناورهای رزمی امریکایی به آبهای سرزمینی ایران در خلیج فارس، از رهاسازی تفنگداران دستگیر شده امریکایی در آبهای بینالمللی خبر داد.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: در پی ورود غیر قانونی و غیر مجاز دو فروند شناور رزمی امریکایی به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و در حوالی جزیزه فارسی در عصر روز گذشته (سهشنبه، مورخ 94/10/22) این شناورها پس از تمکین اخطار شناورهای رزمی نیروی دریایی سپاه متوقف و سرنشینان آن که 9 تفنگدار مرد و یک تفنگدار زن بودند، دستگیر شدند.
در ادامه این اطلاعیه با بیان اینکه در شناورهای امریکایی سلاحهای سبک و نیمهسنگین وجود داشته است، تصریح شده است: پس از انتقال و استقرار تفنگداران دستگیرشده در محل پایگاه نیروی دریایی سپاه، بررسیهای لازم پیرامون چرایی و چگونگی ورود غیر قانونی آنان آغاز گردید و همزمان مقامات سیاسی امریکا در تماسهای مکرر با مقامات سیاسی کشورمان با غیر عمدی خواندن اقدام شناورهای رزمی خود، آزادی تفنگداران امریکایی را درخواست کردند.
این اطلاعیه افزوده است: پس از بررسیهای فنی و عملیاتی در تعامل با مراجع ذیصلاح سیاسی و امنیت ملی کشور و مشخص شدن سهوی و غیر عمدی بودن ورود شناورهای رزمی امریکا به آبهای جمهوری اسلامی ایران و عذرخواهی آنها، تصمیم به رهاسازی آنان گرفته شد.
این اطلاعیه با تأکید بر اینکه «امریکاییها متعهد شدند که دچار اشتباهات مجدد نشوند، آورده است: تفنگداران دریایی دستگیر شده لحظاتی قبل با نظارت شناورهای رزمی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آبهای بینالمللی رها شدند.
در پایان این اطلاعیه تأکید شده است: رزمندگان غیور نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مانند گذشته در پهنای خلیج فارس و تنگه هرمز با اقتدار و صلابت از سیادت دریایی و مرزهای آبی جمهوری اسلامی ایران دفاع خواهند کرد.
آیتالله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهراننماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیتالله موحدی کرمانی در مصلای امام خمینی(ره) اقامه میشود.