کد خبر: 3467413
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی تاکید کرد:

لزوم نظارت حوزه بر کتب مدارس/ استفاده از همه ظرفیت‌ها برای تبلیغ دین

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم ضمن تاکید بر تبلیغ دین با استفاده از همه روش‌ها گفت: حوزه باید بر وضعیت کتب مدارس نظارت داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی دیشب 23 دیماه در گردهمایی انجمن ارتباطات و تبلیغ حوزه در دارالقرآن علامه طباطبایی گفت: تمدن و دانش محصول زندگی اجتماعی است.

وی ادامه داد: با ظهور اسلام مساجد، حج و ... ایجاد شد که نقش رسانه ای هم داشت؛ امام علی ایات سوره برائت را در ایام حج می خواندند.

آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: امروز ارتباطات آنقدر وسیع شده است که گویی همه مردم در یک اتاق نشسته اند که این توسعه فواید زیاد و مضار زیادی هم دارد که اختلاف افکنی و ایجاد مکاتب فاسد و... از جمله آنهاست.

این مرجع تقلید عنوان کرد: تبلیغ واقعی این است که از همه فرصتها و سوژه ها برای دعوت مردم به سوی خدا، عقاید و احکام و اخلاق دعوت کنیم.

وی افزود: یکی از راه های مهم دعوت این است که مردم را به حضور قلب در نماز دعوت کنیم در این صورت یک مبلغ شبانه روزی خواهند داشت تا نمازشان مصداق تنهی «عن الفحشاء و المنکر» باشد.

بعد سیاسی بر عبادی نماز جمعه مرجح نشود

این مفسر قرآن با اشاره به جایگاه نماز جمعه تصریح کرد: نباید بعد سیاسی نماز جمعه بر بعد عبادی آن ترجیح پیدا کند و باید در هر دو خطبه دعوت به تقوا داشته باشیم البته مسایل سیاسی روز نیز باید به اطلاع مردم برسد.

وی افزود: مسئله خواندن یک صفحه از قرآن با ترجمه در مساجد کار بسیار خوبی است، و مبلغ دائمی برای مردم است و باید مردم را به این کارها دعوت کنیم و نباید تنها به منبر اکتفا کرد.

این مرجع با بیان اینکه عزاداری بهترین مبلغ است اظهار کرد: همین کلمات هیهات من الذله و ... مبلغ است وباید کاری کنیم که مردم خودشان مبلغ یکدیگر باشند.

این مفسر گفت: حوزه علمیه باید در تدوین کتب درسی مدارس و نظارت بر آن حضور داشته باشد و بر آن نظارت کند و نباید از کتب درسی دانشگاه و مدارس کنار باشد.

استاد برجسته حوزه اظهار کرد: حوزه علمیه در صدا و سیما حضور دارد اما این حضور کم است همچنین حضور در رسانه های مکتوب و نظارت بر مجلات ضروری است تا هر کجا انحرافی هست شناسایی کنند که چنین گروهی هم اکنون در حوزه وجود ندارد.

وی بیان کرد: باید در همه جا تشویق به تاسیس کتابخانه و کتابخوانی بکنیم وطوری شود که هر مسجدی یک کتابخانه داشته باشد زیرا سهم مطالعه در کشور ما بسیار پایین و خجالت آور است.

این مفسر با بیان اینکه باید از سوژه‌های مختلف برای تبلیغ استفاده شود افزود: پیامبر صحنه ای را که عده ای از افراد، یک دیوانه را مسخره می کردند به صحنه درس و وعظ تبدیل کردند و نمونه دیگر اینکه عده‌ای زورآزمایی می کردند و از پیامبر خواستند که قهرمان ما را تعیین کن ایشان فرمود اشجع الناس کسی است که بر هوای نفس خود غلبه کند و پیامبر این چنین از همه فرصتها برای تبلیغ بهره می بردند.

وی تاکید کرد: از یک راه نمی‌توان تبلیغ را در دنیایی که فساد از در و دیوارش می‌بارد انجام داد و باید از راه‌های مختلف استفاده شود.

captcha