به گزارش
کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری
ایکنا، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) شنبه 19 دی ماه سال جاری در دیدار با اقشار مختلف مردم قم به مناسبت سالروز بزرگداشت 19 دی 1357 به تبیین شاخصهای مسئولان و نامزدهای انتخابات در نظام اسلامی پرداخت.
ایشان، دغدغهمندی نسبت به حل مشکلات محرومان، خدامحوری، اخلاق گرایی و صلاحیت علمی را مهمترین شاخص های یک نامزد اصلح دانستند و توصیه کردند: « مردم در تلاش برای شناخت نامزدهای اصلح باشند.»
مقام معظم رهبری با بیان اینکه، در صورت کمبود نامزدهای اصلح، مردم صالحین را انتخاب کنند، فرمودند: «آرا و سلایق مختلف، ایراد ندارد، مهم آن است که تلاش و دقت کنیم که انتخاب ما، انتخاب درستی باشد».
آیتالله العظمی خامنهای با تاکید بر اینکه مردم «همهی استانها و شهرها، باید در انتخاب نمایندگان خود، کاملاً دقت کنند و در درستی انتخاب، به اطمینان برسند»، افزودند: «البته شناخت کاملِ یکایک نامزدها، واقعاً دشوار است اما میتوان با دقت در سوابق و مواضعِ کسانی که فهرستها و لیستهای انتخاباتی را ارائه میکنند، دربارهی لیستها تصمیم گرفت».
به منظور تبیین دقیق منویات مقام معظم رهبری درباره اهمیت انتخاب صحیح، نقش و رسالت مسئولان در نظام اسلامی و شاخصهای نامزد اصلاح، گفتوگویی با حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدرضا میرصانع، تولیت مدرسه علمیه مجد تهران داشتیم.
حجتالاسلام والمسلمین میرصانع در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دیدار با اقشار مختلف مردم قم و تأکید ایشان بر حضور آگاهانه مردم در انتخابات گفت: باید یک نامزد اصلح سه ویژگی برجسته داشته باشد: خدامحوری، دغدغه برای رفع مشکلات معیشتی مردم و صلاحیت و توانمندی علمی.
استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به امکانات گسترده و وجود نهادهای متعدد در زمینه محرومیت زدایی به انتقاد از گستردگی محرومیت در کشور پرداخت و افزود: وجود این همه محرومیت در اقصی نقاط کشور حتی در حاشیه کلانشهرهایی مانند تهران تعجب برانگیز است.
وی صاحبان تریبونها و کسانی که دارای اعتبار نزد مردم هستند را به معرفی نامزدهای اصلح به مردم دعوت کرد و ادامه داد: باید مجلسی طرفدار محرومین تشکیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین میرصانع خاطرنشان کرد: اگر دغدغه حل مشکلات اقشار محروم، مستضعف و کم درآمد در عموم نمایندگان مجلس شورای اسلامی وجود داشت امروزه شاهده این همه محرومیت نبودیم.

وی ادامه داد: نماینده مجلس باید از تمام توان، امکانات و اعتبارات خود برای حل مشکلات استفاده کند و نباید وجود امکانات اجرایی در دستان دولتمردان و سایر نهادها و ساختارها را بهانهای برای کم کاری قرار دهد.
تولیت مدرسه علمیه مجد با اشاره به تلاش دلسوزانه مراجع و بزرگانی که به ظاهر مقام و پست اجرایی ندارند برای حل مشکلات مردم گفت: آیتالله العظمی هاشمی شاهرودی در دوران ریاست شان بر قوه قضاییه، علیرغم تمام مشغلههای کاری دیدار عمومی هفتگی با مردم داشتند تا به این ترتیب، مشکلات تعدادی از انسانها را حل کنند.
وی هویت مسئولان نظام اسلامی را در پیوند با خدمتگزاری خالصانه و دلسوزانه خواند و افزود: شاید سؤال طرح شود که آیا صرف دغدغهمندی کفایت میکند یا خیر؛ پاسخ این است که یک نماینده یا یک مسئول علاوه بر دغدغهمندی باید متعهد، آرمان خواه و صاحب صلاحیتهای علمی لازم باشد.
حجتالاسلام والمسلمین میرصانع خاطرنشان کرد: باید صلاحیت علمی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی مانند خبرگان رهبری از طریق مجاری قانونی احراز شود و صرفا به اخذ مدرک تحصیلی بسنده نشود.
استاد حوزه و دانشگاه، خدامحوری را مهمترین شاخص نمایندگان مجلس و مسئولان نظام اسلامی دانست و ادامه داد: یک مسئول خدامحور و اخلاق گرا جامعه را سمت صلاح فرهنگی و معنوی سوق میدهد.
وی با انتقاد از کم کاری برخی نمایندگان در مجلس که وجود کمیسیونها را دلیلی بر لوث مسئولیتشان میدانند، گفت: باید نمایندگان در وضع قوانین دستورات دین را سرلوحه قرار دهند.
حجتالاسلام والمسلمین میرصانع در پایان خاطرنشان کرد: باید مردم نامزدهای خدامحور، دغدغهمند، متخصص و دارای صلاحیت علمی لازم را در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری برگزینند.
علیرضا برومند