علیاکبر والایی، نویسنده کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مشکلات حوزه کتاب گفت: دغدغه همه ما این است که بیش از همه فکری برای مطالعه مردم شود تا با کتاب آشتی کنند و موضوع مهم در این باره آن که متأسفانه مردم ما با کتاب قهر هستند و این برای جامعهای که انقلابش فرهنگی بوده و مدعی این است که ایران، مهد تمدن است، جای تأسف دارد که مردمانش کتاب نخوانند.
وی افزود: آمار کتابخوانی ما محدود به روزنامهها و رسانههای ارتباطی در فضای مجازی است؛ از این رو مردم ما لذت کتابخوانی را درک نمیکنند تا به این سمت و سو سوق پیدا کنند.
والایی ادامه داد: بخش زیادی از این موضوع مربوط به وظایف مسئولان و متولیان فرهنگی است که این گرایش را در مردم ایجاد کنند و راههایی را که به آنها پیشنهاد میشود مورد توجه و دقت بسیار قرار دهند. من نیز در این راستا مقالهای مینویسم که امیدوارم گرهی از این مشکلات بگشاید.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلات نویسندگان گفت: از چندین ماه پیش مشغول مطالعه درباره زندگی امام حسین(ع) هستم، اما مشکلاتی که دامنگیر حوزه نشر شده و از جمله آنها مشکلات معیشتی نویسندگان است، سبب شده این کار را با وقفه مواجه شود.
وی در ادامه عنوان کرد: برای انجام کارهایی از این دست باید مراکز و نهادهایی باشند که از نویسندگان حمایت میکنند و این حمایتها از تولد یک اثر که اغلب با پژوهش آغاز میشود تا اتمام نگارش آن را دربر بگیرد. در این راستا با چند ناشر صحبت کردهام و آنها نیز به صورت شفاهی این موضوع را مورد تقدیر قرار دادهاند، اما در عمل حمایتی وجود نداشته است.
نویسنده کتاب «خلوت مدیر» تصریح کرد: همین موضوع سبب شده این موضوع را رها کنم و سراغ کارهایی بروم که زودتر به نتیجه میرسد و این از آسیبهایی است که بر سر راه آثار قرآنی و دینی قرار میگیرد؛ از این رو کتابی که درباره امام حسین(ع) میخواهم بنویسم، قبل از به نتیجه رسیدن اثر، دچار آسیب شده است و باید این مشکلات مرتفع شود.
والایی گفت: حمایت مراکز و نهادهای فرهنگی از نویسندگان سبب میشود تا نویسنده برای امرار معاش و رفع مشکلات مالی به کارهای سفارشی و دمدستی روی نیاورد و انرژیاش به هدر رود.