محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی و عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره جلسه شب گذشته شورای پول و اعتبار درباره مؤسسه ثامنالحجج گفت: مدتهاست که بانک مرکزی پیگیر شفاف شدن اطلاعات این مجموعه است تا این مؤسسه، خود را ملزم به طی کردن مسیر قانونیای بداند که همه مؤسسات و بانکها در کشور باید به ضوابط قانونی مرتبط با بازار پول بدان ملزم باشند.
پرداخت تعهدات مربوط به سپردهگذاران مؤسسه ثامنالحجج
وی ادامه داد: علیرغم همه این پیگیریها متأسفانه آن اقداماتی که باید در سالهای گذشته برای شفافسازی اطلاعات این مجموعه و تعهداتش در حوزه نظام پولی کشور انجام میشد، صورت نگرفت تا اینکه اخیرا مباحثی درباره این مؤسسه مطرح شد که منجر به نگرانی و دغدغه مردمی شد که نزد این مؤسسه سپردهگذاری کرده بودند.
پورابراهیمی افزود: با توجه به این شرایط، تصمیمی که در شورای پول و اعتبار در این خصوص گرفته شده، این است که با هماهنگی یکی از بانکهای کشور، پرداخت تعهدات مربوط به سپردههایی که مردم در نزد مؤسسه ثامنالحجج دارند شروع شود.
ادغام ثامنالحجج در بانک پارسیان
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: تاکنون هماهنگیهایی هم انجام شده، بانک مرکزی ورود جدی کرده و دستگاه قضایی هم با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی در این خصوص احکام قضایی لازم را صادره کرده و اکنون بخش عمدهای از اطلاعات این مجموعه اخذ شده و بخشهای باقی مانده در حال کامل شدن است.
نماینده راور و کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعی شدن ادغام مؤسسه ثامنالحجج خاطرنشان کرد: توافق شده است که انشاءالله از طریق بانک پارسیان، موضوع تعهدات این مجموعه برای مردم انجام شود و گمان میکنم از دهم بهمن ماه، کار پرداخت تعهدات شروع میشود که البته از مبالغ اندک شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: گمان میکنم ظرف یک ماه، حدود 70 درصد از تعهدات مربوط به سپردهها نهایی شود و برای باقی مانده سپردهها هم یک برنامه زمانبندی طراحی خواهد شد تا آخرین وضعیت آن مشخص شود.
برنامه شورای پول و اعتبار برای سایر مؤسسات غیرمجاز
پورابراهیمی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه شورای پول و اعتبار برای سایر مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز اظهار کرد: مؤسسات دیگری هم هستند که البته عدد و رقم آنها آنقدر کوچک است که جزء آمار هستند اما به نظر میرسد ساماندهی آنها مشکل چندانی نداشته باشد.
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار تأکید کرد: مؤسسات غیرمجازی که مشکلات خاص دارند چند مورد هستند که به ثامنالحجج شباهت دارند و بقیه دارای مشکلات کمتری هستند اما در حال اتخاذ دستورات لازم برای همه آنها هستیم.
وی در پایان گفت: یک برنامه زمانبندی گذاشتهایم که ظرف شش ماه برای این مؤسسات تعیین تکلیف کنیم و سفره مؤسسات غیرمجاز در اقتصاد ایران جمع شود تا این مؤسسات، یا به مؤسسه دارای مجوز و زیر نظارت بانک مرکزی و دارای ضوابط قانونی تبدیل شده و یا اینکه تعطیل شوند؛ چراکه باعث ایجاد مشکلات اساسی برای اقتصاد کشور شدهاند.
گفتوگو از اکبر ابراهیمی