محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حضور 2000 شهید هنرمند برای فرهنگ ما نعمتی بزرگ محسوب میشود، اظهار کرد: حضور شهدای هنرمند را باید قدر بدانیم و این نکته را هیچگاه فراموش نکنیم در روزگاری که کشور مورد هجمه دشمن بعثی قرار گرفت، هنرمندان نیز همدوش با دیگر اقشار جامعه برای دفاع از کشورشان به پاخاستند. در این میان 2000 شهید هنرمند نیز به فیض عظیم شهادت نائل آمدند.
وی افزود: این کنگره به همت سازمان بسیج مستضعفان، بهانهای شد تا بیندیشیم حالا که صاحب یک مکتب هنری و انقلابی هستیم، این دستآورد چگونه به دستمان رسیده، همچنین درک کنیم آنچه که امروز به دست آوردهایم حاصل جانفشانی، شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان است.
مومنیشریف در پاسخ به این سوال که حوزه هنری چه قدمهایی برای اعتلای فرهنگ دفاع مقدس در عرصه ادب و هنر برداشته است، تصریح کرد: دفاع مقدس همیشه جز دغدغههای اصلی حوزه هنری بوده است به ویژه در سالهای اخیر همکاران من تلاش بسیاری کردهاند در بخش نیروی انسانی ما نیروهایی تربیت کنیم که علاقمند به این حوزه باشند. در کنار تربیت نیروی انسانی ما در زمینه تولید محتوا هم قدمهای جدی برداشتهایم.
سینمای دفاع مقدس از رمانهای ادبی اقتباس کند
وی به توضیح فوق اضافه کرد: ما در حوزه ادبیات دفاع مقدس به جاهای بسیار خوبی رسیدهایم، بنابراین همین امیدوارم سینما در حوزه اقتباس از ادبیات پررنگتر عمل کند تا به این واسطه آینده خوبی در سینمای دفاع مقدس داشته باشیم.
وی درباره تولید فیلمهای دفاع مقدسی هم چنین توضیح داد: متاسفانه هزینهها این روزها به شدت بالاست، به ویژه اینکه یک فیلم دفاع مقدسی، تولیدش چندین برابر فیلمهای شهری است. این مسئله را در کنار وضعیت نابسامان اقتصاد قرار دهید، آنگاه متوجه میشویم که کار ما تا چه اندازه دشوار است، اما به هر حال تلاش میکنیم سینمای ما از فیلم دفاع مقدسی تهی نباشد. نکته دیگر که ذکر آن را ضروری میدانم این است که تمام بزرگان سینمای ما علاقمند به کار کردن در این حوزه هستند به شرطی که شرایط اقتصادی به گونهای باشد که آنها این امکان را داشته باشند تا در این زمینه فعالیت کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حوزه هنری علاقمند به همکاری با احمدرضا درویش برای ساخت یک فیلم دفاع مقدسی نیست؟ بیان کرد: برای همکاری با فیلمسازان بزرگی چون احمدرضا درویش باید شرایط اقتصادی نیز مهیا باشد، اما درباره احمدرضا درویش باید بگویم وی هم اکنون طرحی درباره آزادسازی خرمشهر در دست دارد که امیدوارم به زودی شرایط تولید آن مهیا شود. در این میان حوزه هنری هم از هیچ کمک، کوتاهی نخواهد کرد.
شریف در پاسخ به سوال پایانی که سرانجام «رستاخیز» چه خواهد شد؟ گفت: درباره این فیلم فاخر هر کاری که از دست ما برمیآمد انجام دادیم و بیشتر از این از قدرت ما خارج است، اما افسوس میخورم فیلمی اینچنینی که جریانات انحرافی و تکفیری را رسوا میکرد، قربانی کجفهمیها شد و از اکران بازماند. برای همین امیدوارم، مدیران و هنرمندان از این جریان درس بگیرند تا کارشان را در معرض کج فهمیها قرار ندهند.