محمد زروئی، دبیر اجرایی هشتمین جشنواره داستان انقلاب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: با توجه به دسترسی نویسندگان دوران ما به قهرمانان انقلاب و دفاع مقدس و فاصله زمانی اندک ما با مهمترین حوادث سیاسی این دوران، دیگر زمان خلق نابترین داستانهای انقلاب فرا رسیده است.
وی تصریح کرد:کشورهای متمدن در سراسر دنیا احترامی خاص برای ادبیات بومی خود قائل هستند و در شناساندن آن به نسل نوجوان و جوان اهتمام دارند.
زروئیگفت: ادبیات انقلاب و دفاع مقدس ما که از چشمه ادبیات مقاومت سیراب میشود میراثی باارزش است که باید در اختیار نسل بعدی قرار گیرد.
وی توضیح داد:چند سالی است که رشته ادبیات پایداریدر تعدادی از دانشگاههای کشور راهاندازی شده که در رشد کیفی آثار عرضه شده در حوزه ادبیات داستانی این حوزه تاثیر بسزایی داشته است. ادبیات مقاومت هنر بومی و اصیل ماست که میتواند تمام نحلههای فکری را سیراب و شکوفا کند.
زروئی افزود: تدریس آکادمیک، برگزاری کارگاههای فرهنگی و جشنوارههای تخصصی ادبیات داستانی انقلاب اسلامی میتواند در جریانسازی فکری و نیز ارتقای کیفیت تازههای نشر این حوزه خصوصاً در میان نوقلمان موثر باشد.
وی تصریح کرد: ایران دارای غنیترین ادبیات مقاومت است که از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سرچشمه میگیرد. از سوی دیگر نسل جوان امروز هنوز با پدیدههای تاریخی عصر ما انس دارد و فضا برای انعکاس مفاهیم مقاومت در قالب داستان و شعر آماده است.
زروئی همچنین گفت: در حوزه ادبیات پایداری ناقد کم نداریم و حتی میتوان گفت تعداد ناقدان چندین برابر نویسندگان است، ولی گاه برخی نقدها به جای سازندگی و کاربرد در مسیر بهبود کیفیت، مخرب هستند و اصل ادبیات پایداری را زیر سوال میبرند.