به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، چهارمین بخش مصاحبه با سیدکریم موسوی، مبتهل برجسته کشورمان به بحث در مورد سؤالات حاشیهای و نظرات وی در مورد سایر مبتهلان برجسته کشور اختصاص یافته است. بخش سوم این گفتوگو درباره هنر «ابتهال» با عنوان «
مبتهلان جوان، تمام وقت خود را صرف متن نکنند/ معرفی یک منبع/ «یا سائراً یا زائراً» یک اثر ماندگار» در روزهای گذشته در ایکنا منتشر شده است. ادامه این گفتوگو را میخوانید؛
معجزهای از ابتهالخوانیهایی که در مدح اهل بیت داشتهاید به یاد دارید؟خدمت به اهل بیت(ع) خود نعمت است. اجرای ابتهال برای من لذتی دارد که اگر اتفاقی بیفتد و دو یا سه روز اجرا نداشته باشم این خلاء را در وجود خودم میبینم که یک چیزی از من کم شده است. این را به جرأت میگویم که تاکنون نشده چیزی را از اهل بیت(ع) خواسته باشم و به من داده نشود.
مهمترین خواستهای که از ائمه (ع) داشتهاید چه چیزی بوده است؟تنها خواسته من همیشه این بوده که به زیارت هر کدام از ائمه رفتهام، زیارت امام بعدی را از ایشان خواستهام و بلافاصله اجابت کردند. همه خانواده من میدانند که مثلاً اگر به زیارت امام رضا(ع) بروم از ایشان زیارت جوادالائمه(ع) را میخواهم. یک عنایت از سوی ائمه اطهار(ع) به من شده است.
در این زیارتها هم اجرایی داشتهاید؟الان چندین سال است که در چند مراسم بینالمللی عراق، برنامه اجرا میکنم. در مراسمی که همه ادبا، فرهیختگان و شعرایی از سراسر دنیا در حرم امام حسین(ع) جمع میشوند من حضور داشتم. مسیحی، از اهل تسنن و خیلی از شعرای دیگر ادیان به قرائت شعر و متن در مورد امام حسین(ع) میپردازند. در این مراسم تنها برنامه هنری که به عنوان خوانندگی اتفاق میافتد، ابتهالخوانی بنده است.
امسال من اشعاری در مورد امام حسین(ع) خواندم، وقتی اجرای من تمام شد یکی از حاضران در مجلس که اهل نیجریه و مسیحی بود. نزد من آمد و گفت بعد از این اشعار شما، تصمیم گرفتم بروم در ضریح و این چیزهای که شما گفتید و این حسی را که منتقل کردید ببینم، این مورد را به عینه دیدم.
در یکی از برنامههای دیگر که در کشور لبنان داشتم به عین دیدم، صدابرداری که مسیحی بود فوقالعاده در مورد من اظهار لطف میکرد و حتی یکی از بهترین صدابرداران که در کشور عراق صدابرداری برنامهای را انجام میداد در حسینیه «العاشور» که بزرگترین حسینیه شیعیان جهان اسلام در کشور عراق است، میگفت: وقتی در مورد اهل بیت(ع) میخوانم طوری میخوانم که به شنونده این حس را انتقال میدهم که من از عمق وجود به این اشخاص ایمان دارم،
خود من یک لقب برای شما گذاشتم که «فخرالمبتهلین» است، این لقب را دیگر اساتید هم به شما گفتهاند یا خیر؟در کشورهای عربی خیلیها به من گفتهاند «امیر المبتهلین». به هر حال فکر میکنم تنها مبتهلی هستم که به عنوان مبتهل برتر جهان اسلام از من یاد میشود و این امر در برخی کشورهای اسلامی چندین بار به من اطلاق شده است. این اتفاق خوبی است و من هم بارها به عنوان یک شیعی به این لقب افتخار کردهام. الان هم اینکه شما این لقب را به من دادید فوقالعاده خوشحال هستم و امیدوارم در نهایت لقب خدمت به اهل بیت(ع) لقبی باشد که در دنیا و آخرت نصیب من شود.
خیلی از داشتههای قراء مصری بعد از فوت آنها نمایان شد. شاید در دو سال یا پنج سال پیش «محمد عمران» در ایران شناخته نمیشد. امیدوارم قبل از فوت ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اتفاقی بیفتد و اشخاصی مانند حاج «عباس حزباوی»، «حسن خانچی»، «هادی آرزم»، « مرحوم صالحی»، بنده حقیر و خیلی از کسانی که در این وادی هستند و در عرصه آواهای دینی فعالیت داشتهاند و تولیدات زیادی دارند بیشتر دیده شوند.
من فکر میکنم بیش از 400 اثر مجلسی داشته باشم و در حال حاضر هم کار استودیویی انجام میدهم که بیشتر از 30 اثر به صورت کلیپ در آمده است و همچنان هم در حال تولید هستم. تنها عاملی که باعث میشود که ما ادامه کار بدهیم انسانهایی هستند که ما را تشویق میکنند، یعنی مستمعین ما در داخل و خارج کشور هستند که دلگرمی میدهند تا به فعالیت در این عرصه ادامه دهیم.
در مورد تحصیلات خود چیزی نگفتید؟من فوق لیسانس علوم سیاسی دارم و فکر میکنم در مصاحبهای که انجام دادم شاید وارد وادی دکترا هم بشوم و دانشجوی دکترا هم امسال بشوم، در حال حاضر هم در معاونت قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان فعالیت میکنم.
البته در ادامه جا دارد که یک تشکر ویژه از مدیریت خبرگزاری ایکنا در خوزستان آقای بیت مشعل و مدیر عامل جامعه قرآنی استان خوزستان که به جد و به واقع از کسانی هستند که در حرفهای شدن و نهادینه کردن فعالیتهای قرآنی در استان ما فعالیت میکنند و از کسانی هستند و در و دلها و صحبتهای ما را خوب به گوش قراء و فعالان قرآنی کشور میرسانند، داشته باشم.
در حال حاضر من دو کار را در زندگیام به صورت روتین انجام میدهم یکی اینکه وقتی سوار ماشین هستم رادیو قرآن گوش میدهم، دومین کار هم این است که زمانی که به اینترنت دسترسی دارم، بلافاصله ایکنا را باز میکنم. اگر از مطالب و صوت همه مبتهلان در خبرگزاری ایکنا استفاده شود و ابتهالات مبتهلین جوان و اساتید بارگذاری شود بسیار عالی خواهد شد.
علاوه بر شما اساتید دیگری همچون استادان لطفینیا، سعید طوسی، حسن خانچی و ... هستند، میخواستم نظر شما را نیز در مورد این اساتید جویا شوم؟ آقای طوسی فوقالعاده صدای آسمانی دارند که ظرفیت ابتهال و تلاوت ایشان را به عینه به صورت ویژه با هم مساوی میبینم.
در مورد حسن خانچی، فکر میکنم ظرفیت آوایی ایشان و ظرفیت تولید آثار استودیویشان فوقالعاده است و اگر مورد حمایت قرار بگیرد فوقالعاده تأثیرگذار خواهد بود.
در مورد جناب لطفی نیا عرض میکنم تنها استادی بودند که بیشترین تاثیرگذاری را از کشور مصر داشتند یعنی مدرسه مصر را فوقالعاده با ابتهالاتشان خوب اجرا کردند.
جناب استاد دغاغله، مبتهل نیستند اما از اساتیدی هستند که در مورد خیلی از ابواب دینی میتوانند نظر بدهند.
در مورد ابتهال «حسین رفیعی» هم نظر خودتان را بفرمائید؟ ایشان از جوانهایی هستند که در ابتهال تاثیرگذار بوده و از مبتهلین خوب هستند که میتوانند آینده خوبی داشته باشند، من فکر میکنم نبود برنامهها و نبود اجراها و نبود تریبون برای خیلی از این دوستان باعث شده است که شاید کمتر شنیده شوند. آقای رسولی هم ابتهال و صدای خوبی دارند و اگر مایه بگذارند بسیار خوب خواهند بود.
گفتوگو از امیرحسن توحیدی، قاری، حافظ قرآن کریم و مبتهل