امیر اسماعیل آذر، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه به دلایلی چون کم بودن تعداد دواوین حوزه ادبیات پایداری و عدم تبلیغ و معرفی کافی رشته کارشناسی ارشد ادبیات پایداری به دانشجویان زبان و ادبیات فارسی، آهنگ سرودن شعر انقلاب کند است، تاکید کرد: متاسفانه مراکز مرتبط با ادبیات پایداری بیشتر درگیر مسائل روزمره شدهاند.
آذر در عین حال گفت: در شعر معاصر ایران، شعر انقلاب و ادبیات پایداری از جایگاه خاصی برخوردار است و تبدیل به نوع ادبی شده، به گونهای که نمیتوان اهمیت و جایگاه آن را نادیده گرفت.
این پژوهشگر تاکید کرد: این نوع شعر نه تنها فصلش به انجام نرسیده، بلکه هر روز را باید آغازی برای آن دانست.
این استاد زبان و ادبیات فارسی ادامه داد: در دوره مشروطیت شعر غرب با سرودههای حوزه پایداری آراگون، سن جانتر، لازم حکمت و صابر ترک در کشور جای باز کرد. در حالی که ادبیات پایداری ما یک وجه ممیز با ادبیات پایداری جهان دارد که به حکمی، معرفتی و معنوی بودن آن مربوط میشود. دلیل این امر نیز تاثیرپذیری شعر انقلاب و پایداری ما از نهضت عاشوراست که آن را برای ایرانیان تاثیرگذار و زیبا کرده است.
وی با اذعان به آسیبهایی در حوزه ادبیات پایداری معاصر از جمله کند بودن آهنگ سرودن این شعر و کمبود کتابهای پژوهشی این حوزه، تاکید کرد: در تدوین کتابهای حوزه شعر انقلاب باید به وجوه علمی و جاذبههای فنی توجه خاص شود. حمایت خاص از دانشجویانی که رساله کارشناسی ارشد و دکترای آنها در موضوع ادبیات و شعر انقلاب اسلامی است میتواند گامی موثر در این زمینه باشد.
آذر افزود: در معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با حمایت مسئولان مربوط گروههایی تشکیل دادهایم که به طور علمی کتابهای باارزشی را در حوزه شعر انقلاب و ادبیات پایداری تدوین و چاپ میکنیم.
این پژوهشگر افزود: در این راستا تاکنون تدوین یک کتاب به پایان رسیده که به زودی منتشر خواهد شد.