کد خبر: 3470596
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱
در افتتاحیه چهارمین کنگره اخلاق پزشکی عنوان شد:

حلقه مفقوده نظام سلامت، طبابت حکمت‌مدارانه است

گروه سلامت: در افتتاحیه چهارمین کنگره اخلاق پزشکی ایران بر توجه به آموزه‌های دینی و نظام حکمت‌مدارانه تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره اخلاق پزشکی کشور با بیان اینکه اخلاق پزشکی از بحث‌های خطیری است که تمامی اعضاء نظام سلامت به آن می‌پردازند اظهار کرد: با تغییرات بسیار سترگ در حوزه فقه و پیشرفت آن چالش‌های جدیدی در این حوزه پدیدار شده‌اند. اخلاق انبسا‌طی‌تر شده است.

وی افزود: امروز اخلاق زیستی دروازه‌های بزرگی را به اخلاق پزشکی گشوده‌اند این نکته بسیار مهمی بوده که باید بسیار به آن توجه کنیم.

زالی عنوان کرد: علاوه بر نظام اخلاق بزرگی که با آن مواجه‌ایم پیشرفت‌های سپیدپوشان ما امروزه موجب شده تا چالش‌های پیچیده‌تری در حوزه اخلاقی وجود داشته باشد. بحث‌هایی مانند سلول‌های بنیادین، بیماریهای صعب العلاج، نانو فناوری، فراتر از بضاعت پزشکی امروز است.

رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: چهارمین کنگره سالانه موفق شده است که به صورت چندوجهی به این مسائل مختلف توجه کند و به آن بپردازند.

زالی تاکید کرد: ما برای آنکه بتوانیم اخلاق پزشکی کشور را پیشرفت و توسعه دهیم باید به آموزه‌های دینی توجه ویژه‌ای داشته باشیم، امروزه حلقه مفقوده نظام سلامت احیا یک نظام سلامت حکمت‌مدارانه است.

وی ادامه داد: امیدواریم با مسلح شدن به نگاه حکمت آمیز، اخلاق پزشکی کشور در جایگاه رفیع‌تری قرار گیرد. ما باید بحث حکمت را واکاوی کرده تا ببینیم در زمان اوج تمدن اسلامی با توجه به گسترش حکمت و طبابت، چالش‌های اخلاقی زیادی وجود نداشت.

زالی عنوان کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی مبنای کامل مکارم اخلاقی است و خداوند جایگاه حبیب و جلیل را به پزشکان در فرهنگ اسلامی بخشیده است. این همان جایگاهی است که خداوند به پیامبران اعطا نموده.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به تشکیل کد‌های اخلاقی به عنوان یکی از پروژه‌های سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: از نظر ما هر گروه پزشکی باید کد‌های اخلاقی مورد نظر آن گروه را تدوین کرده و براین اساس اعضاء را ملزم به رعایت آنها کنند همچنین کمیته‌های اخلاقی و معنویت در بیمارستان‌ها نقش ویژه را در توسعه اخلاقی خواهند داشت.

وی در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها در اعتماد‌سازی پزشکان و بیماران اظهار کرد: رسانه‌ها باید با تلطیف فضا از مخدوش شدن چهره‌های پزشکی جلوگیری کنند. اگر فضای ارتباطی بین پزشک و بیمار از بین برود، آسیب آن به تمامی اقشار جامعه می‌رسد.

وی در ادامه به مبحث امنیت پزشکان و بیمارستا‌ن‌ها پرداخت و اظهار کرد: امنیت شغلی امروزه برای پزشکان بسیار مهم بوده چنانکه همه آحاد مردم باید تقدس این شغل را حفظ کنند. فضای پزشکی کشور باید فضای بانشاط بوده و پزشک با خیال آسوده به شغل خود بپردازند.

وی اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی، کمیته‌های خودپالایشی را به رسمیت می‌شناسد و باید تلاش کرد با بهره‌گیری از الگوهایی چون پرفسور یلدا ویژگی‌های اخلاقی این بزرگان را برای نسل آینده مدنظر قرار دهیم.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به جایگاه پرستاران اظهار کرد: بحث‌های اخلاق پرستاری در مکاتب غربی پیش از اخلاق پزشکی تئوریزه شده‌اند و این نشان از اهمیت جایگاه پزشکان دارد.

وی یادآور شد: در بحث‌های اخلاق پرستاری باید مسئله کمبود نیرو، منابع انسانی و مسائل مالی را مورد توجه قرار دهیم؛ زیرا بسیاری از ناملایماتی که امروزه در برابر پرستاران است ناشی از کمبود نیرو است.

captcha