به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدباقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری با بیان اینکه پزشکی به عنوان یک حرفه از قداست خاصی برخوردار است اظهار کرد: این قداست به دلیل برخورد آن با جسم و جان انسان است.
وی عنوان کرد: پیچیدگیهای پیش روی پزشکی را اگر بتوان با رویکردی اخلاقمدارانه به آن توجه داشته باشیم میتوانیم در این حوزه پیشرفت کنیم و بر موفقیتهای ما افزوده میشود.
لاریجانی افزود: موضوعات جدید پزشکی موضوعات جدید اخلاقی را آفریده و به دلیل وسعت آن حوزههای جدیدی در اخلاق پزشکی مانند آنچه در اخلاق زیستی با آن مواجهایم پیش روی ما گذاشته است.
وی بیان کرد: ما در مقابل حق پزشکان باید حقوق بیماران را نیز مد نظر قرار دهیم چرا که اگر نتوانیم این کار را بکنیم مسلماً به اعتماد بین پزشک و بیمار لطمه وارد میشود.
رئیس چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی عنوان کرد: به خاطر اینکه بتوانیم از دانش و آموختهها برای تغییر اخلاق استفاده کنیم نیازمند استفاده از حکمت نظری هستیم. این مسئله با برنامه ریزی راهبردی در شورای اخلاق وزارت بهداشت پیگیری میشود.
وی یادآور شد: توسعه اخلاقی در امر پژوهش، آموزش و درمان و همچنین کاربردی کردن آن با توجه به میراث گرانبهای گذشته ایران باید مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید اخلاق پزشکی را بومی کنیم اظهار کرد: با آموزههای اسلامی و اسناد تاریخی اخلاق پزشکی و بکار بردن آنها در کریکلومهای آموزشی این کار را بتوانیم انجام دهیم.
لاریجانی ادامه داد: پژوهشهای خود را باید در این حوزه سامان داده و در جهت مستندسازی پیش برویم. همچنین آموزش اخلاقیات را متناسب با پیشرفت علممان مد نظر قرار داده و ترویج توسعه زیرساختهای اخلاقی بپردازیم.
وی با بیان اینکه شورای عالی بهداشت تحت تاثیر آموزههای اسلامی عمل میکند اظهار کرد: بر همین اساس دستورالعملهایی برای دانشگاه علوم پزشکی ارسال کردهایم.
وی با بیان اینکه در تاریخ اسلام و پس از
آن موضوعات مختلفی در مورد اخلاق در میان کوشندگان نظام سلامت گواهی میدهد عنوان
کرد: یکی از این نمونهها وقف بیمارستانها و اماکن درمانی است. فعالیتهای اخلاق پزشکی در
منطقه ما بی نظیر است و میتوانیم ادعا کنیم که پژوهشهای ما اخلاقمحور است.
لاریجانی با اشاره به کدهای اخلاقی و عمومی در حوزه اخلاق پزشکی اظهار کرد: این کدها باید در حوزه عمل هم توسعه پیدا کنند. امیدواریم منابع عمومی در این زمینه سامان داده شده و شیوههای آموزشی ما مورد بازنگری قرار گیرد. در این راستا علاوه بر PHD فلوشیپها را طراحی کرده و امیدواریم نقشه راهی در این زمینه داشته باشیم.
وی همچنین اعلام کرد: باید در زمینه آموزش اخلاق توجه بیشتری به مسئله آموزش مجازی نشان داده همچنین با توجه به میانرشتهای بودن مسئله اخلاق پزشکی روحانیون حوزه و سایر اعضای پزشکی به این مسئله توجه نشان دهند.