به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مراسم جشن نور که با حضر جمعی از قرآنیان و به همت سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ برگزار شد، به بیان سخنانی پرداخت.
وی در صحبت های خود سبک زندگی قرآنی بسیج و چگونگی رسیدن به این سبک را تشریح کرد و گفت: یکی از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی این بوده است که توانست الگویی برای زندگی ارائه دهد و قرآن نیز برای این آمد تا به ما نشان داده شود که چکونه باید حرکت کرد تا به حیات طیبه دست یافت.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در یکی از آیات قرآن کریم آنجا به مومنان خطاب داده می شود که پاسخ خدا و رسول خدا(ص) را بدهید چرا که می خواهد شما را احیاء کنند. زمانی که خدا از فرهنگ انسان حذف شود و خارج شود زندگی هویت خود را از دست می دهد. زندگی در واقع تعریفی بین مبدا و معاد است و انسان در این بین «إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ» است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زندگی یا جاهلانه است و یا عاقلانه، بیان کرد: زندگی جاهلانه بدون معرفت به امام معصوم و امام زمانش است، بزرگترین شعار قرآن نیز همین است که همه انسان ها در قیامت با امام خود محشور می شوند. اگر بخواهیم از زندگی جاهلانه عبور کنیم و به سمت ززندگی عاقلانه حرکت کنیم، باید معرفتی خاص نسبت به امام زمان و عصر خود داشته باشیم. هر کسی که در مسیر ولایت قرار نگیرد بدانید که زندگی جاهلانه داشته است و زندگی جاهلانه هم چیزی جز مردگی نیست.
محمدی با اشاره به اینکه حیات از منظر قرآن تنها حیاتی است که منتهی به حیات طیبه شود، افزود: اینکه قرآن کریم به آیه «هَذَا الْقُرْآنَ يِهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ» اشاره می کند، قرآن هدایت می کند به چیزی که اقوم و قائم به وجود است، قرآن کریم که جریان اقوم عالم وجود است همه ما را هدایت می کند و همه ما را به جریان اوقوم هدایت می کند، علامه طباطبایی در مورد این جریان اوقوم می گویند که آن چیزی که اقوم است ولایت است، در واقع قرآن آمده است تا دست انسان را در دست ولایت بگذارد، جایی که خود قرآن می فرماید ولی شما خداوند متعال است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبت های خود عنوان کرد: بعد از خدا رسول خدا(ص) و بعد هم امامان معصوم(ع) تا زمانی که وصل به قیامت می شود، سلسله طولی ولایت عالی ترین جریان عالم وجود در جریان اقوم است، تا زمانی که انسان دستش در دست این جریان است بهره مند از هدایت قرآنی هستند. قرآن هادی است و ما زمانی مهدی به هدایت قرآنی می شویم که با ولی ارتباط نزدیکی داشته باشیم.
وی در ادامه به بیان شاخص های بینشی و رفتاری حیات طیبه قرآنی پرداخت و افزود: حیات طیبه حیات «عند رب» است و هر چیزی که پیش خداوند باشد باقی می ماند و هرچیزی که نباشد از بین می رود، شهید نیز چون عند رب هستند زنده اند، شهید مصداق بقیه الله در این عالم است، زندگی بسیجی قرآنی که تبلور آن در حضور شهامت و شهادت در راه خداوند است اوج تحقق حیات طیبه در عالم است. مهمترین دستاورد قرآنی جمهوری اسلامی هدایت انسان ها به حضور در صحنه زندگی به قصد شهادت و وصول به درجات بهشت است.
محمدی خاطرنشان کرد: یقیناً موقعیت کسی که جان نثارانه در دفاع از آرمان های دینی خود حضور پیدا می کند و جان بر کف در صحنه شهید در راه خدا می شود، بالاتر از عالمان دینی است. این آن چیزی است که در روایات نیز آمده است، لذا شاخص های حیات طیبه دو چیز است، اول بهره مندی از ایمان درونی و دوم هم رفتار خارجی است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: بایستی بعد بینشی ایمان و بعد رفتاری عمل با هم جمع شود، ما یک حسن فاعلی می خواهیم تا مؤمن شویم، مومنی که عمل صالح انجام دهد جایگاهش چیزی بهشت نخواهد بود. اگر ما به این توجه کنیم آرمان شهر قرآنی که همه به دنبال آن هستند شکل خواهد گرفت، اگر آحاد جامعه به این حیات طیبه واصل شوند و این مسیر را طی کنند، به آرمانشهر قرآنی دست یافته اند.
وی در ادامه با قدردانی از سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در مورد بزرگداشت شهدای قرآنی، بیان کرد: دو نوع حیات داریم که از آن به عنوان حیات طیبه یاد می شود؛ نوع اول آن «اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم» و دوم هم «وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاء» است، این دو حیات، حیات حقیقی و سایر حیات ها مردگی است، تلاقی این دو حیات با هم شهید قرآنی است. کسی شهید قرآنی است که بهره مند از این دو آیه است.
محمدی گفت: خوشحال هستیم که حرکت احیای نام کسانی که برترین درجه و عالی ترین موقعیت حیات را بر حسب تعریف قرآن کسب کرده اند، دارد صورت می گیرد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از سخنان خود فعالیت های قرآنی بعد از انقلاب را به چهار دوره تقسیم کرد و گفت:این فعالیت های در چهار دهه شصت، هفتاد، هشتاد و اواخر هشتاد و اوایل نود صورت گرفته است، ما در دهه شصت تنها رویکرد تبرک جویی به قرآن کریم داشته ایم، در این دهه فقر تولید آثار مشهود است اما در این دهه جبهه جنگ جهاد و شهادت که بزرگترین آموزه قرآن کریم است تحقق یافت و نیرهایی قرآنی برای دهه بعد تربیت شدند.
وی خاطرنشان کرد: در دهه هفتاد نیز توجه به قرآن کریم بیشتر شد، نمایشگاه قرآن، تولد ترجمه های قرآن و تولد مرکز دانشگاهی مستقل با عنوان قرآن در این دهه اتفاق افتاده است که زیر ساخت آن در دهه شصت فراهم شده است. در دهه هشتاد نیز رویکرد فعالیت های نیمه مستقلانه در حوزه فعالیت های فرهنگی آغاز شد که هنوز به کمال نرسیده بود.
محمدی افزود: در اواخر دهه هشتاد تا سال 94 نیز که عمدتاً از سال 88 شروع شد، انقلاب بزرگ قرآنی با تصویب منشور فرهنگ قرآنی کشور اتفاق افتاد، اتفاقاتی که ناشی از تغییر نگرش در مسئولان کشور بود. اینکه مقام معظم رهبری فرمودند کار قرآنی کار راهبری و مهمی است، برای مسئولان جا افتاد. ایجاد پشتیبانی های مادی و ارتقاء ساختارها از جمله دستاوردهای این دهه است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش پایانی صحبت های خود به جایگاه بسیج در تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری پرداخت و عنوان کرد: بسیج چهار ویژگی منحصر به فرد دارد که عبارت از ولایت پذیری بی نظیری، گستره کمی و کیفی در تمام کشور، وجود روحیه جهادی و تعلق به پایگاه مردمی است، پیوند این چهار خصوصیت با قرآن، زندگی بسیجی قرآنی نوینی که می خواهد حیات طیبه را بسازد رقم خواهد زد.