هاشمی با بیان اینکه حتی یک نفر از مراقبین سلامت رابطه مستقیم استخدامی با دولت ندارند تصریح کرد : مراقبان سلامت از طریق برون سپاری خدمات بکار گرفته شدهاند که لازم است در این زمینه از معاونت بهداشت و همکاران آنها که با انتخاب این مسیر برای جذب نیرو، مقدمات خدمات ارزشمند بهداشتی، درمانی را فراهم کردهاند تشکرکنم .
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 18هزار خانه بهداشت با 17 هزار بهورز ، وظیفه مراقبت از کودکان، مرقبت از مادران باردار، تغذیه و واکسیناسیون را بر عهده دارند، گفت: بهورزان علاوه بر این وظایف در توسعه روستاها و نیز بهداشت محیط نیز فعالیت میکنند و خدمات بسیار زیادی را به عنوان نیروهای خط مقدم در پیشگیری و کنترل بیماریها از جمله فشارخون و دیابت انجام می دهند .
هاشمی پایگاههای سلامت را به عنوان دیگر مرکز ارایه خدمات بهداشتی درمانی مورد اشاره قرار داد و افزود : بهازای هر 12هزار و 500 نفر یک مراقب سلامت آموزش دیده است که هرکدام از آنها جمعیتی نزدیک به 3هزار نفر را تحت پوشش خود قرار دادهاند.
وزیر بهداشت ادامه داد : بعد از پایگاههای سلامت، مراکز جامع خدمات سلامت ایجاد شدهاند که در این مراکز علاوه بر خدماتی که در پایگاههای سلامت ارائه میشود 3 پزشک حضور دارند .در این مراکز متخصص نیز حضور دارد و خدمات دندانپزشکی نیز ارائه میشود و همچنین کارشناسان بهداشت روان و تغذیه هم ارائه خدمت میکنند.
هاشمی عنوان کرد : افتخار میکنیم که امروز 2875 پایگاه و مرکز خدمات جامع سلامت در سراسر کشور برای 24میلیون نفر که 10میلیون نفر از آنان حاشیه نشین و 5میلیون نفر نیز در شهرهای زیر 50هزار نفر زندگی می کنند به بهره برداری می رسند.
نمی توان به بهانه توبه گناه کرد
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه «بهداشت» بسیار مهم است، به سخنرانی خود در نماز جمعه این هفته تهران اشاره و یادآور شد: همانطور که در مسایل معنوی پیشگیری مهم است در ابتلا به بیماریهای غیر واگیر به دلیل تغییر سبک زندگی نیز پیشگیری اهمیت دارد .
هاشمی ادامه داد : نمی توانیم بگوییم گناه کنیم و بعد توبه نماییم چرا که وقتی انسان آلوده شود پاک شدنش به راحتی نیست . نمی توان گناه کبیره را مرتکب شد و بعد گفت درمان آن توبه است. بنابراین شرط عقل این است که از انجام گناه پیشگیری کنند و به آن آلوده نشوند.
کار روحانیون بشارت و انذار دادن است/ اهمیت تقوای بهداشتی
وزیر بهداشت با بیان اینکه کار روحانیون بشارت و انذار دادن است که مومنان به آن توجه دارند گفت : در حوزه بهداشت نیز آگاهی بخشی برای پیشگیری از چاقی و ابتلا به بیماریهای فشارخون و دیابت ضروری است.
هاشمی با تاکید بر اهمیت خودمراقبتی و توجه مردم به سلامتی خود گفت : برای پیشگیری از مصرف سیگار، چاقی و فشار خون، تقوای بهداشتی نیاز است و نقش ما در زمینه بهداشت و بیماریها موعظه است .
وزیر بهداشت همچنین به نقش همکاریهای بین بخشی و وظیفه سایر دستگاهها و وزارتخانه ها در پیشگیری از بیماریها و تامین سلامت مردم اشاره و تصریح کرد: ضروری است تا در بخش صنعت بر ساخت خودروهایی که آلودگی کمتری ایجاد کند و در راه و شهرسازی، ساخت جادههایی که به تصادفات کمتری منجر شود، توجه شود و امیدوار هستیم در این حوزه ها گوشها شنواتر باشد و برنامههای وزارت بهداشت بطور جدی تر مورد توجه قرار گیرد.
هاشمی افتتاح همزمان 2875 پایگاه و مرکز جامع خدمات سلامت را در راستای اهداف جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت با این اقدام به نقاط محروم ، حاشیه نشین و نقاط مرزی کمک خواهد شد و امیدوار هستیم این مسیر پرفروغ تر و پررونق تر ادامه داشته باشد .
انسانهای سالم نسبت به انجام فریضههای خود عاملتر هستندوی با بیان اینکه سلامتی نعمتی است که قدر آن را نمی دانیم گفت : تصور میکنیم که هزینه کردن در این حوزه پول هدر دادن است در حالی که هزینه کردن در حوزه سلامت سرمایه گذاری است .
هاشمی تأکیدکرد : هرچقدر انسانها سالمتر باشند مولدتر هستند و از نظر اعتقادی نیز میتوانند نسبت به انجام فریضههای خود عامل تر باشند .
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: خدا را شکر میکنیم که امروز نقاب از چهره پنهان حاشیه نشینانی که به مراتب شرایطشان بدتر از روستاهاست برمیداریم و اولین گروهی هستیم که در حوزه بهداشت محیط و سلامت حاشیه نشینان قدم برداشتهایم و البته نقش استانداران و فرمانداران در این زمینه بسیار حیاتی است و همچنین کسانی که نفوذ کلام دارند می توانند اثرگذار باشند .
هاشمی با بیان اینکه برای راهاندازی پایگاهها و مراکز جامع خدمات سلامت 1000 میلیارد تومان هزینه شده است عنوان کرد : این هزینه هر سال باید تکرار شود زیرا تحت پوشش قراردادن جمعیت بقیه کشور نیاز به حمایت دارد .
وی خاطر نشان کرد: مجموع پایگاه ها و مراکز جامع سلامت در حال حاضر 3545 پایگاه است که حدود 9هزار نفر در این پایگاهها و مراکز ارایه خدمت می دهند .
وی گفت: تعداد 850 پرستار و 529 کارشناس روانشناسی بالینی و 475 کارشناس تغذیه در کنار مراقبین سلامت به مردم ارایه خدمت می کنند .
هاشمی یادآور شد: در برخی از استانها از جمله استان البرز کل جمعیت حاشیه نشین تحت پوشش قرار گرفته است .
وزیر بهداشت در ادامه به نقش رسانه ها در آگاهی و افزایش سلامت مردم اشاره کرد و گفت: یکی از بخشهایی که می تواند در حوزه بهداشت مردم بسیار کمک کننده باشد رسانه ملی و رسانه های جمعی اعم از مکتوب و شبکه های اجتماعی است ، که باید در این بخش ها حاشیه را کنار گذاشت و به متن پرداخت و متن نیز چیزی جز سلامت ، آسایش و امید داشتن مردم نیست .
وزیر بهداشت تصریح کرد: کسانی که در این شرایط مردم را ناامید می کنند مطمئن باشند در مسیر ثواب حرکت نمی کنند .
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فضای پس از تحریم عنوان کرد : باید برای سرمایه گذاری در کشور حداکثر استفاده از فرصت های پیش آمده را بکنیم . رمز موفقیت انقلاب اسلامی همانطور که آن روزها امام و وحدت بود امروز هم رمز موفقیت نظام، امام ، رهبری و اتحاد است و نباید کاری کنیم که به منافع کشور آسیب برسد.
هاشمی با اشاره به سالگرد ورود امام راحل به کشور و پیش رو بودن دو انتخاب مجلس شورای اسلامی و خبرگان عنوان کرد : اگر همه دست به دست هم دهیم بر مشکلات فائق می شویم و راه موفقیت، التزام و تبعیت از قانون است .
وی با تاکید بر اینکه علاقه مند هستیم که در متن حرکت کنیم و نه در حاشیه، تصریح کرد :همکاران وزارت بهداشت در طول 30 ماه گذشته تلاش کردند تا بر عهد خود برای تامین سلامت مردم وفادار باشد و کارهای تخصصی انجام دهد .
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نقش آفرینان حوزه سلامت در حوزه های آموزش، بهداشت و درمان آنچه در اختیار دارند را در طبق اخلاص گذاشتهاند و برای سلامت مردم از هیچ کوششی فروگذاری نکرده اند.