کد خبر: 3471792
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۵

اردوهای جهادی به اشتغال‌زایی در روستاهای محروم روی آوردند

گروه جهاد و حماسه: تعدادی از گروه‌های جهادی درصدد برآمده‌اند که طی اردوهایی که برگزار می‌کنند،‌ به روستائیان علاقه‌مند و واجد شرایط در راستای اشتغال‌زایی،‌ فعالیت‌هایی را آموزش دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج سازندگی، مهم‌ترين هدف برگزاری اردوهای جهادی، سازندگي است. اما اين عبارت توضيح دارد؛ همان‌گونه كه خود جهاد توضيح دارد. آغاز اين سازندگي، ساختن خود است. به عبارتي اولين هدف اردوی جهادی خودسازی است؛ همان‌طور كه برترين جهاد‌ها جهاد اكبر در معركه نفس است. اين گذر از خود و اجابت حق بزرگ‌ترين و مقدس‌ترين غنيمتي است كه از اين سفر برای آدمي مي‌ماند. طي اين سفر، تذكر و همياری به يكديگر در پيمودن پلكان رشد و كمك به سايرين برای ساختن فضای فرهنگی و مذهبی محيط نيز حاصل می‌آيد.

در كنار اين مزايا، رسالتی بر دوش جهادگران است و آن توسعه فرهنگ محروميت‌زدايی در بين جوانان و ايجاد روحيه سازندگی و اميد در مردم منطقه است. يكي ديگر از اهداف جهادی نيز سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی در منطقه است. در اردوی جهادی، دانشجويان با وضعيت زندگی يك منطقه محروم كشور در ابعاد مختلف فرهنگی، اعتقادی، معيشتی و بهداشتی و … آشنا شده و از طريق تلاش مخلصانه برای سازندگي در آن منطقه در آن ابعاد می‌كوشند كه خود را ساخته و رضوان الهی را كسب كنند.
اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زايی در روستا يكی از عرصه‌های جديدی است كه گروه‌های جهادی برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم اهتمام به آن را در دستور كار قرار داده‌اند. بسياری از فعالان جهادی معتقد هستند تعريف واژه محروميت دچار دگرديسی شده است، محروميت ديگر در برخوردار نبودن از امكانات عمراني و بهداشتي خلاصه نمی‌‌شود، بلكه محروميت عبارت است از برخوردار نبودن از شغل و توانايي كسب درآمد.
حجت‌الاسلام روح‌الله طاعی، روحانی جهادگری است كه همراه با گروه جهادی دانشگاه علوم پزشكي ايلام راهي روستای گوراب در استان ايلام شده است. او علاوه بر اينكه يك كارگاه پرورش قارچ دارد و از فروش قارچ كسب درآمد می‌كند، در جريان سفرهای جهادی‌اش به مناطق محروم 14 كارگاه پرورش قارچ نيز براي روستائيان راه‌اندازی كرده و به آن‌ها تحويل داده است.
حجت‌الاسلام روح‌الله طاعي درباره خدمات جهادی ارائه شده به اهالی روستای گوراب گفت: طي يك اردوی جهادی 15 روزه، مسجد روستای گوراب به طور كامل مرمت و بازسازی شد. بازسازی جاده منتهي به روستا كه وضعيت وخيمی داشت ديگر فعاليت عمرانی گروه جهادی ما بود. در كنار فعاليت‌های عمرانی، مسائل فرهنگی را نيز با جديت دنبال كرديم. به‌ويژه كلاس‌های مشاوره با ابتكارات جديد و به صورتی متفاوت برگزار شد. چند پزشك جهادی نيز گروه را همراهی می‌كردند و ضمن توزيع رايگان داروهای مورد نياز مردم، همه روستائيان را به صورت رايگان ويزيت كردند.
اين روحانی جهادگر با اشاره به نقش گروه‌های جهادی در ترويج اقتصاد مقاومتی در روستا و اشتغال‌زايي برای محرومان بیان كرد: واضح است كه هر جا آب و زمين وجود داشته باشد، می‌توان اشتغال‌زايی كرد و درآمد به دست آورد. با اين وجود بسياری از روستائيان در مناطق محروم از مهارت‌های لازم برای توليد محصول و فروش آن در بازار برخوردار نيستند. آن‌ها نمی‌دانند، چه محصولي را چگونه توليد و در بازار عرضه كنند.
وی افزود: پس از اولين اردوی جهادی كه برگزار كرديم متوجه شديم رفع مشكل بيكاری در روستاهای محروم به مراتب مهم‌تر از ساير معضلات است. اگر مردم شغل داشته باشند همه چيز دارند و اگر شغل نداشته باشند هر آنچه دارند را نيز از دست می‌دهند. از آنجايی كه مدت‌هاست يك كارگاه پرورش قارچ را اداره می‌كنم، با همه زير و بم‌های توليد قارچ آشنا هستم. به همين دليل به همراه اعضای گروه جهادی تصميم گرفتيم در اردوهای جهادی كار پرورش قارچ را به روستائيان علاقه‌مند و واجد شرايط آموزش دهيم که تا امروز موفق شده‌ايم 14 كارگاه پرورش قارچ در روستاهای محروم راه‌اندازی كنيم و به روستائيان تحويل دهيم.
حجت‌الاسلام طاعي با انتقاد از فصلي بودن اردوهای جهادی عنوان كرد: اردوهای جهادی بايد به صورت دائمي و مستمر در تمام فصول سال انجام شود. بسياری از روستاييان نمي‌دانند چگونه بايد در عرصه اقتصاد مقاومتي فعاليت داشته باشند. اگر 3000 گروه جهادی كه در كشور فعال هستند، همگي ترويج اقتصاد مقاومتي را در روستاها دنبال كنند، تحول مهمي در اشتغال‌زايی و توليد رقم می‌خورد.
وی درباره مشكل روستائيان مستضعف در عرصه توليد اظهار كرد: در مناطق محروم مردم از نظر مالی بسيار ضعيف هستند و سرمايه‌ای برای احداث كارگاه اقتصاد مقاومتی ندارند. درست است كه بسيج سازندگي برای راه‌اندازی واحدهای توليدی تسهيلات پرداخت می‌كند، اما دريافت تسهيلات نيازمند ضامن است؛ چيزی كه پيدا كردن آن برای روستائيان كار بسيار مشكلي است. بايد اين گره را به نحوی بازگشايي كرد تا منابع بانكي به دست روستائيان برسد. اگر اين اتفاق بيفتد هدف اصلی جهادگران محقق می‌شود، ما می‌خواهيم هر خانه روستايی يك كارگاه اقتصاد مقاومتی باشد.

captcha