کد خبر: 3471825
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰
دبیرکل مجمع پژوهش‌های اسلامی مصر:

جایگزینی نص قرآن و حدیث نبوی با نواندیشی دینی جایز نیست

گروه بین‌الملل: «محی‌الدین عفیفی»، تصریح کرد: پذیرش نظریه‌های نواندیشی دینی به عنوان جایگزینی برای نص قرآن کریم و حدیث نبوی به لحاظ شرعی جایز نیست.

جایگزینی نص قرآن و حدیث با نواندیشی دینی جایز نیست

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «أخبار مصر»، «محی‌الدین عفیفی»، دبیرکل مجمع پژوهش‌های اسلامی مصر، دیروز، 11 بهمن‌ماه، طی سخنانی در مراسم افتتاحیه دومین دوره آموزشی «نواندیشی در گفتمان دینی»، در مسجد جامع الازهر به این مطلب اشاره کرد.

وی اقدام برخی به تفسیر آموزه‌های دینی متناسب با اغراض شخصی خود را ناپسند خواند و افزود: در نواندیشی دینی احکامی صادر می‌شود که قبل از اطلاع‌رسانی به مردم نیازمند بررسی و مطالعه بیشتر است.

محی‌الدین عفیفی تصریح کرد: شایسته نیست که فتواها و احکام قبل از این که از سوی علما بررسی و مطالعه و مورد اجماع علما واقع شود، از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای در دسترس عموم مردم قرار بگیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: برخی با انتخاب بعضی از آموزه‌ها و متون دینی تلاش می‌کنند تا اغراض و اهداف گمراه خود را توجیه کنند.

دبیرکل مجمع پژوهش‌های اسلامی مصر تأکید کرد: گروهک‌ها و جماعت‌های گمراه(تروریستی) برای توجیه جرائم خود که هیچ ارتباطی با دین اسلام ندارد، به گزینش برخی از آموزه‌های دینی و بی‌توجهی به دیگر آموزه‌ها اقدام می‌کنند.

وی اظهار داشت: در پیچ تاریخی خطرناکی که امت اسلام در آن قرار گرفته و در زمانی که دشمنان مسلمانان در داخل و خارج از مصر، دین اسلام و مؤسسه‌های دینی آن را هدف حملات خود قرار داده‌اند، این مسائل مسئولیت ما را در این زمینه مضاعف می‌کند.

محی‌الدین العفیفی در ادامه بر آمادگی الازهر به عنوان یک مؤسسه بزرگ دینی و علمی برای مقابله با چالش‌های پیش‌ روی جهان اسلام و در آغوش‌گرفتن کسانی که واقعاً به دنبال نواندیشی و نوآوری در دین هستند، تأکید کرد و گفت: نواندیشان دینی به شرطی که شرایط نوآوری، آگاهی از علوم دینی و زبانی را داشته و نیز مورد اعتماد جامعه باشند، می‌توانند زیر نظر الازهر در این زمینه فعالیت کنند.

گفتنی است، دومین دوره «نواندیشی در گفتمان دینی»، دیروز، 11 بهمن‌ماه، با حضور «أحمد الطیب»، شیخ الأزهر در مسجد جامع الازهر در مصر و با هدف آشنایی اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه الازهر و پژوهشگران علوم دینی با موضوع «نوگرایی در اندیشه دینی» آغاز شد و در این دوره که 180 ساعت خواهد بود، شماری از علما و اندیشمندان الازهر سخنرانی می‌کنند.

captcha