کد خبر: 3471949
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
آقامیری:

مانایی،‌ ویژگی هنر قرآنی است/ تذهیب؛ نوعی سلوک عملی

گروه هنر: یک نگارگر با بیان اینکه ویژگی شاخص هنر قرآنی قدسی بودن آن است که باعث مانایی اثر می‌شود، افزود: تذهیب هنر انتزاعی است که رها از عالم ماده بوده و مانایی دارد و به حقیقت مطلق اشاره می‌کند؛ این مسئله در ذات خدا تبلور پیدا می‌کند و از این رو تذهیب را یک روش سلوک عملی می‌دانند.

علی‌رضا آقامیری، نگارگر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره نمایشگاه اخیرش در کاخ نیاوران این گونه اطلاع‌رسانی کرد: این نمایشگاه از یک تا پانزده بهمن‌ماه در کاخ موزه نیاوران برپاست، هر چند به دلیل استقبال زیادی که از این نمایشگاه به عمل آمده، احتمالاً زمان برگزاری آن تمدید خواهد شد، زیرا سال گذشته نیز قرار بود ما نمایشگاهی 15 روزه داشته باشیم که این زمان به 40 روز افزایش پیدا کرد.

وی افزود: کارهای من در سه قالب مینیاتور، تذهیب و گل مرغ به نمایش درخواهد آمد. نکته جالب درباره این نمایشگاه، استقبالی است که خارجی‌ها از آن به عمل آورده‌اند، به طوری که طی چند روز گذشته ما دائماً از سفارتخانه‌های مختلف بازدید کننده داشته‌ایم.

این هنرمند در ادامه این گفت‌و‌گو درباره استقبالی که طی چند سال گذشته از هنر نگارگری به عمل آمده این‌گونه توضیح داد: خوشبختانه در چند سال گذشته جوانان استقبالی خوب از این رویداد به عمل آورده‌اند، به نحوی که در زمان حال به شخصه 400 هنرجو را تحت آموزش خود دارم. این اتفاق نشان می‌دهد که جامعه به یک بلوغ فکری خوب دست یافته است.

آقامیری درباره جذابیت‌های نگارگری این گونه توضیح داد: درباره علاقه‌مندان به هنر‌ نگارگری باید بگویم که بانوان بیشتر به سمت این هنر گرایش دارند، زیرا زیبایی و ظرافتی که در این هنر است آنها را بیشتر و بهتر جذب خود می‌کند، همچنین وجه و شخصیتی که این هنر برای علاقه‌مندان خود کسب می‌کند، عامل دیگری است که سبب گرایش روزافزودن این هنر شده است، اما از همه مهمتر این‌که نگارگری آرامشی را به هنرمند منتقل می‌کند که به راحتی نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

وی به توضیح فوق اضافه کرد: تذهیب و گل مرغ تنها هنری است که افتخارش نصیب ایرانی‌ها شده و با قرآن کریم نیز نزدیکی خاصی دارد. همین عمل هم سبب شده که تمام جهان اسلام با اشتیاق هنر مربوطه را مشاهده کنند و در نتیجه به آن هم علاقه‌مند شوند.

این نگارگر درباره ویژگی‌های هنر قرآنی چنین توضیح داد: وقتی هنر غیر اومانیستی و قدسی است به نوعی مانا می‌شود. در کلامی، تذهیب هنر انتزاعی است که رها از عالم ماده بوده و مانایی دارد. در ضمن تذهیب به حقیقت مطلق اشاره می‌کند. این مسئله هم در ذات خدا تبلور پیدا می‌کند. برای همین تذهیب را یک روش سلوک عملی می‌دانند و هنرمند این عرصه هم، سالک نامیده می‌شود.

آقامیری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: من در چندین دوره از جشنواره فیلم فجر حضور داشته و عنوان خادم‌القرآن را هم با کمال افتخار کسب کرده‌ام. این رویداد اقدام مثبتی در جهت معرفی هنر قرآنی است، به شرطی که در طول سال هم این قبیل برنامه‌ها تداوم داشته باشد و تنها به ماه رمضان خلاصه نشود.

وی در پایان با بیان این‌که نگارش قرآن در یک روز، بهترین خاطره کارش است، تاکید کرد: حدوداً 10 سال پیش همایشی در ماه رمضان برگزار شد که در آن حدود 220 خوشنویس حضور داشتند. در آن رخداد طی یک روز کل قرآن نوشته شد و طرح روی جلد آن را هم من انجام دادم. این زیباترین خاطره حرفه‌ای زندگی من بود که هیچ گاه آن را فراموش نمی‌کنم.

captcha