کد خبر: 3472000
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
ناصری‌پور:

دوره ارتقا و ارزشیابی مربیان قرآن مستندسازی شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با اشاره به تهیه مستند دوره ارتقا و ارزشیابی مربیان قرآن، گفت: بهتر است این مستند به گونه‌ای قابل فهم برای 1600 مربی قرآن این سازمان فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی دوره ارتقا و ارزشیابی مربیان قرآن سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران امروز، 12 بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام ناصری‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران و عبدالرضا کردی، رئیس مرکز آموزش سازمان فرهنگی، علی‌اکبر توپچی، رئیس فرهنگ‌سرای قرآن و سایر مسئولان مناطق برگزار شد.
این مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و در ادامه احسان سلیمی، مجری جلسه به اجرای برنامه پرداخت و ضمن توضیحی مختصر درباره این دوره، گفت: دوره فوق به‌صورت منقطع و طی پنج جلسه(طی پنج هفته) به شکل کارگاهی و با مشارکت استاد سیدمحسن خدام‌حسینی از لحاظ تأمین محتوای دوره، برپا شد.
سپس زمانی کوتاه به مربیان قرآن حاضر در جلسه، درخصوص اینکه محتوای کارگاه چه دستاوردی برای آنها داشته است؟ تجربه آنها و تصمیمشان پس از برپایی دوره، اختصاص پیدا کرد.
پس از آن حجت‌الاسلام ناصری‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه و تبریک آغاز ایام دهه فجر، افزود: امیدواریم بتوانیم وارثان خوبی برای این مکتب و انقلاب باشیم.
مستندسازی دوره ارتقا و ارزشیابی 1600 مربی قرآن سازمان فرهنگی‌ ـ هنری/ انتقاد به روش آموزش کنونی
وی با اشاره به اینکه مربیان قرآن، نوک پیکان انتقال فرهنگی قرآنی ـ اسلامی هستند، ادامه داد: این دوره طبق گفته بسیاری از مربیان قرآن، موجب ارتقاء بسیاری از آنها و خودآگاهی آنها را فراهم کرد.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه ظرفیت آموزشی سازمان ضعیف است، عنوان کرد: با توجه به اینکه برپایی این دوره بسیار اثرگذار بوده است باید به فکر مربی برای مربیان قرآن سازمان باشیم.
وی با تأکید بر اینکه امیدواریم این اثرگذاری مداوم باشد، اظهار کرد: بنده به نحوه و روش آموزش قرآن، آنگونه که بوده است، انتقاد داشته‌ام.
ناصری‌پور اضافه کرد: قرآن باید در زندگی ما جاری شود و اعظم اتفاقات نابسامان در زندگی روزمره ما از نفهمیدن قرآن است و اگر جامعه ما قرآنی باشد، خیلی از اتفاقات امروزه جامعه را نباید شاهد باشیم.
وی با ابراز تشکر از همکاران و افرادی که در برپایی این برنامه مشارکت داشته‌اند، تصریح کرد: افرادی که در فرهنگ‌سراها به آموزش می‌پردازند و در دوره‌ها و طرح‌های آموزش فرهنگ‌سراها نام‌نویسی می‌کنند، خودشان با اختیار خودشان تربیتشان را به دست ما می‌سپارند و اگر مربیان نسبت به موضوعات اطلاع نداشته باشند، آن هنگام چه اتفاقی می‌افتد؟
برپایی هر دوره آموزشی برای رسیدن به تغییر، توسعه و تکامل
مستندسازی دوره ارتقا و ارزشیابی 1600 مربی قرآن سازمان فرهنگی‌ ـ هنری/ انتقاد به روش آموزش کنونی
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با اشاره به چند نکته، اظهار کرد: این دوره باید برای هزار و 600 مربی این سازمان مستندسازی شود و در اختیار دیگر مربیان قرآن سازمان قرار گیرد و مستندسازی به گونه‌ای قابل فهم برای سایر مربیان این سازمان تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه بهتر است عنوان این دوره ارتقا و ارزشیابی را دوره آموزش مهارت‌های زندگی قرآنی بنامیم، اظهار کرد: نکته دیگر این است که دوره آموزش مربیان در سازمان به صورت مقطعی تعطیل شود و به جای آن این دوره آموزش مهارت‌های زندگی قرآنی را جایگزین کنیم.
مستندسازی دوره ارتقا و ارزشیابی 1600 مربی قرآن سازمان فرهنگی‌ ـ هنری/ انتقاد به روش آموزش کنونی
ناصری‌پور با اشاره به اینکه مربیان متفاوتی در حوزه‌های دیگر چون موسیقی، بازی و ...داریم، عنوان کرد: همانطور که متولیان دوره دغدغه آموزش دارند امیدواریم مربیان نیز محتوای این دوره را به شاگردان و مجموعه‌های تحت آموزششان منتقل کنند.
سپس عبدالرضا کردی، رئیس مرکز آموزش سازمان فرهنگی به سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: هر دوره آموزشی برای رسیدن به تغییر، نیازمند توسعه و تکامل است و این دوره نیز این خصوصیات را براساس گفته مربیان حاضر داشته است.
وی ادامه داد: اگر دید و بینش به هستی خدایی نباشد، حتماً به فرسایش، کاهش و افت و افول کشیده می‌شود.
مستندسازی دوره ارتقا و ارزشیابی 1600 مربی قرآن سازمان فرهنگی‌ ـ هنری/ انتقاد به روش آموزش کنونی
کردی تصریح کرد: اگر انسان خدا را محور هستی قرار دهد، آن هنگام است که هستی و سختی‌هایش برایش زیبا می‌شود.
در ادامه نیز سایر بانوان به سخنرانی دو دقیقه‌ای با محوریت پاسخ به سؤال کارگاه چه بود؟ یک تجربه و یک تصمیم پرداختند.
مربی قرآن، مبلّغ و نادی قرآن است
سپس علی‌اکبر توپچی، رئیس فرهنگ‌سرای قرآن ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه و تشکر از حضور معلمان قرآن و همکاران، اظهار کرد: این دوره به همت استاد سیدمحسن خدام‌حسینی و سایر همکارانشان برپا شد.
مستندسازی دوره ارتقا و ارزشیابی 1600 مربی قرآن سازمان فرهنگی‌ ـ هنری/ انتقاد به روش آموزش کنونی
وی ادامه داد: دوره ارتقا و ارزشیابی با نیت دوره مهارتی برپا شد. لازم بذکر است که بیش از دو سال است که برای برپایی این دوره تلاش می‌کنیم.
توپچی عنوان کرد: رویکردمان این است که معلم قرآن قبل از اینکه تجوید، روخوانی و ... را آموزش دهد باید کمی با خودش ارتباط برقرار کند که در حال حاضر که مبلّغ و نادی قرآن است، چه میزان وجودش مزین به قرآن است.
حسن ختام این برنامه، دعای ختم قرآن با صدای علی‌اکبر توپچی بود که در پایان استاد خدام‌حسینی پس از تلاوت او و ذکر «الفاتحه»، گفت: فاتحه ضد آن چیزی که تا امروز می‌شناختید است یعنی شروع شد و این مبارک است.
گزارش تصویری را اینجا ببینید!

captcha