کد خبر: 3472231
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
جعفریان تصریح کرد:

بررسی چالش‌های اخلاقی در بیمارستان‌ها/ تخصیص 6 رقم آخر حقوق اعضای هیئت علمی به امور خیر

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: هر هفته یک عضو هیئت علمی در بیمارستان‌ها حضور پیدا کرده و به بررسی یک چالش اخلاقی و ارائه راهکار آن می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران طی نشستی خبری با بیان اینکه برنامه مفصلی برای پایش و آموزش اخلاق پزشکی در دانشجویان پزشکی عموم و دستیاران تخصصی ایجاد کرده‌ایم، اظهار کرد: یک پروسه‌ای را طراحی کرده‌ایم که در آن دانشجویان در تماس با موارد اخلاقی در بیمارستان‌ها قرار می‌گیرند.

وی افزود: هر هفته یک عضو هیئت علمی در بیمارستان‌ها حضور پیدا کرده و به بررسی یک چالش اخلاقی و آموزش مواجهه به آن با کادر درمانی، دانشجویان و دستیاران می‌پردازد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه مشارکت خیرین حوزه سلامت اظهار کرد: بیشتر خیرین تمایل به انجام خدمات درمانی مستقیم دارند اما باید سعی کنیم توجه آنها را به حوزه پژوهش و آموزش نیز جلب کرده تا بتوانیم در این راه قدم‌های خوبی برداریم.

جعفریان تصریح کرد: واقف و اعضای هیئت علمی کمک کرده‌اند تا یک ساختمان به پژوهش‌های مربوطه به سرطان اختصاص پیدا کرده و سالانه 600 میلیون تومان به آن کمک شود، همچنین دانشجویان بی بضاعتی که در طول تحصیلی خود با مشکلاتی مواجه‌اند نیز از طریق برخی خیرین سپرده‌های به آنها اختصاص پیدا کرده‌است.

وی تاکید کرد: رسانه‌ها نیازهای ما را اطلاع رسانی کنند و سعی در فرهنگ‌سازی در این حوزه داشته باشند.

وی یادآور شد: اعضای هیئت علمی در این راستا کمک‌های شایانی انجام می‌دهد از جمله شش رقم آخر حقوق آنها به صورت داوطلبانه در حساب‌های کمک‌های دانشگاه کسر شده و به امور خیریه اختصاص پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین اعلام کرد: به زودی همراه سرایی با ظرفیت صد تخت برای همراهان بیماران بیمارستان شریعتی اختصاص پیدا می‌کند.

وی همچنین با بیان اینکه فعالیت‌های دانشگاه در ابعاد فرهنگی شامل بحث تعهد حرفه‌ای است، اظهار کرد: یکی از مهترین فعالیت‌هایی که در این حوزه باید اتفاق بیفتد پایبندی به تعهد حرفه‌ای بوده و زمانی که ما آموزش ارائه خدمت می‌بینیم حتما باید به همان اندازه و چه بسا بیشتر بتوانیم این خدمت را ارائه دهیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: این مهم را باید از طریق برنامه‌های مدون آموزشی پیگیری کنیم تا بتوان پزشکانی متعهد به کار خود و متخلق به اخلاق تربیت کرد.

جعفریان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در طول 37 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است با وجود 16 بیمارستان، 15 هزار پرسنل و 245 برنامه‌ آموزشی توانسته است پنج هزار مقاله علمی تولید کند، اظهار کرد: در حال حاضر 38 رشته تخصصی و 28 رشته فوق تخصصی در این دانشگاه وجود دارد.

تخت خالی در بیمارستان‌های دانشگاه وجود ندارد

وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه چهار هزار تخت بیمارستانی دارد که پس از اجرای طرح تحول سلامت دیگر تختی در این بیمارستان‌ها خالی نیست، همچنین متوسط اقامت در این بیمارستان‌ها 13/4 است که اگر این را با بیمارستان‌هایی که بیماران ارجاعی دارند مقایسه کنیم، عدد خوبی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یک سوم کل پیوند‌های کشور در بیمارستان‌های این دانشگاه صورت می‌پذیرد اظهار کرد: حدود 11 هزار عمل پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می‌پذیرد، که بعضی از این خدمات برای نخستین بار در کشور انجام می‌گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید مردم را به مشارکت در امر پیشگیری دعوت کنیم عنوان کرد: جلوگیری از عوامل اجتماعی بیماری یکی از بهترین شیوه‌های پیشگیری است. باید با استفاده از روش‌های مختلف این کار را انجام داده و مردم را به این حوزه دعوت کنیم.

بار بیماری‌های روانی در کشور قابل توجه است

جعفریان با بیان اینکه در کشور بار بیماری‌های روانی قابل توجه است تصریح کرد: بار بیماری به معنای سال‌هایی است که به علت ناتوانی و مرگ از عمر کاسته می‌شود و افسردگی جدی یکی از پنج علت اول بار بیماری‌ها به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: 20 درصد بیماران روانی در جامعه، خدمت کافی نمی‌گیرند و بخشی از آنان اصلا برای دریافت خدمت درمانی مراجعه نمی‌کنند و شناسایی نمی‌شوند.

جعفریان افزود: افراد بیکار بیشترین آسیب را از بیماری‌های روان می‌بینند چون به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند.

پوشش حرفه‌ای را به وسیله اخلاق ترویجی تغییر می‌دهیم

وی در ادامه به بحث پوشش حرفه‌ای پرداخت و اظهار کرد: بحث پوشش در سطح دانشگاه را باید ذیل بحث تعهد حرفه‌ای و اخلاق در نظر گرفت، در این رابطه بحث الزام وجود ندارد بلکه سعی می‌شود که با اخلاق ترویجی مشکلات خود در این حوزه‌ را تغییر دهیم.

رئیس دانشگاه ‌علوم پزشکی تهران تأکید کرد: ما باید از 100 درصد توان اطلاع رسانی و دیگر ابزار‌های فرهنگی برای این موضوع استفاده کنیم.

میزان مرگ و میر مادران کاهش یافته است

وی به میزان مرگ و میر مادران در کشور نیز اشاره و اظهار کرد: در سال 93 متأسفانه تعداد 13 مورد مرگ مادر وجود داشت که 12 مورد آن تعریف استاندارد مرگ مادر را به خود اختصاص می‌داد.

جعفریان افزود: بیشترین تعداد این مادران از افاغنه‌ای بودند که به خدمات بهداشتی و بیمارستانی دسترسی نداشتند یا اینکه به دلیل عدم بیمه بودن و گرانی خدمات توان مالی حضور در بیمارستان‌ را نداشتند، طبق دستور دانشگاه این موارد در اولویت قرار گرفته و خوشبختانه توانستیم در سال 94 این موارد را به 4 نفر کاهش دهیم.

آب تهران سالم و فاقد هرگون آلودگی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به وضعیت آب تهران اظهار کرد: این آب هم به لحاظ آلودگی میکروبی و هم شیمایی شبانه روز و به صورت محلی رصد می‌شود و می‌توانیم بگوییم که در حال حاضر آب تهران یکی از پاکیزه‌ترین و سالم‌ترین آب‌های جهان است.

جعفریان در رابطه با اینکه چرا برخی از وزرا با وجود اینکه در بیمارستان فعالیت نمی‌کنند ولی کارانه به آنان تعلق می‌گیرد، توضیح داد: از وزرای اسبق بهداشت فقط خانم دستجردی کارانه از این دانشگاه می‌گیرد آن هم به این دلیل است که ایشان همچنان در بیمارستان‌ جامع بانوان آرش به ارائه خدمت می‌پردازد؛ به وزیر بهداشت کنونی یعنی دکتر هاشمی نیز کارانه‌ای تعلق نمی‌گیرد.

مبالغ کارانه پزشکان از 1 تا 70 میلیون تومان

وی در توضیح برخی صحبت‌ها درباره اینکه مبالغ طرح تحول سلامت به کارانه و پرداختی کادرپزشکی تعلق گرفته‌است، عنوان کرد: از روز اول اجرای طرح تحول سلامت تا آذر امسال مبلغ 280 میلیارد تومان از طرح تحول سلامت به این دانشگاه تعلق گرفت که 89 درصد این اعتبار برای کاهش پرداختی بیماران اختصاص داشته و فقط 11 درصد این اعتبارات برای حضور متخصصین مقیم در اورژانس‌ها، ارتقای زمان ویزیت و زایمان طبیعی تعلق گرفته است.

به هیچ عنوان پرداخت کارانه‌های 100 میلیونی درکار نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این دانشگاه ماهانه 74 میلیارد تومان درآمد دارد که فقط 30 درصد آن برای پرداخت کارانه مصرف می‌شود، اذعان کرد: متوسط پرداخته کارانه در کادرپزشکی 11 میلیون تومان است یعنی پزشکان تمام وقت جغرافیایی که مطب ندارند و صبح تا شب فعال هستند، به طور متوسط ماهی 17 میلیون کارانه می‌‌گیرند و غیرجغرافیایی‌ها 7 میلیون تومان بنابراین به هیچ عنوان پرداخت کارانه‌های 100 میلیونی درکار نیست.

جعفریان در ادامه به پرداخت کارانه کادرپزشکی از جمله پرستاران نیز اظهار کرد و گفت: کارانه پرستاران 3 برابر شده است، ولی این کارانه‌ها در بیمارستان‌ها برای پرسنل از 100 هزار تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان است، یعنی متوسط کارانه پرسنل بیمارستانی این دانشگاه با وجود 4 هزار تخت یک میلیون تومان است.

وی افزود: بنابراین از 1100 پزشک، دندانپزشک و متخصص این دانشگاه 400 نفر از آنان به طور متوسط زیر 5 میلیون تومان کارانه می‌گیرند و 56 درصد این تعداد از افراد نیز تا 10 میلیون کارانه می‌گیرند و 30 درصد نیز زیر 20 میلیون تومان به آنان کارانه پرداخت می‌شود و تنها 2.5 درصد یعنی بالغ بر 30 نفر کارانه ماهانه 70 میلیونی دریافت می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص پزشکانی که ماهانه 70 میلیون کارانه دریافت می‌کنند، عنوان کرد: این افراد برای دریافت این کارانه به صورت وحشتناکی کار می‌کنند یعنی از صبح تا شب در اتاق جراحی هستند و در رشته‌های مختلفی از جمله چشم، زنان، رادیولوژی و قلب فعال هستند و مسلما در دریافت این کارانه کار زشتی نمی‌کنند زیرا زحمت بسیاری می‌کشند چون وقتی ماهانه 200 عمل جراحی می‌کنند یعنی 200 بار پذیرش ریسک حقوقی بر گردن‌شان است.

جعفریان اعلام کرد: دستمزد یک عمل جراحی در بخش دولتی 88 هزار تومان است ولی در بخش خصوصی 380 هزار تومان.

وی خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم کسانی در بخش‌های دولتی کارانه‌های آنچنانی می‌گیرند، کار عاقلانه و منطقی نیست ولی با این وجود ما نیز به کادر پزشکی فعال‌مان عنوان کردیم که بیش از سقف 70 میلیون تومان کار نکنند زیرا هم ما مبالغ بیشتری پرداخت نمی‌کنیم و هم آنها به کارهای پژوهشی خود نمی‌توانند بپردازند، ولی با این وجود اتاق‌های جراحی نیاز به آنها دارد که آنها مجبور هستند شبانه‌روز فعالیت کنند.

captcha