فرزانه سادات نیکوبرش، رئیس گروه اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه از سال 89 «گروه اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی» شکل گرفته است، هدف از تشکیل این گروهها در استانها را شناسایی بانوان فرهیخته هر استان که با فرهنگ دینی استان خود آشنا هستند، عنوان کرد و گفت: این بانوان فعالیتهایی را در بخش عرضه دین بر عهده دارند.
وی ادامه داد: این بانوان از گروهها، صنفها و اقشار مختلف که دغدغه کار دینی دارند انتخاب شدند تا با شناختی که از فرهنگ بومی استان خود دارند، آسیبهای دینی جامعه خود را شناسایی کرده و بتوانند فعالیت فرهنگی در جهت رفع این آسیبها انجام دهند.
نیکوبرش با اعلام این مطلب که از سال 89 به صورت میانگین بین 30 تا 50 نفر از بین بانوان شاخص هر استان عضو این گروه شدند، گفت: در حال حاضر از 31 استان کشور 28 استان فعال در این زمینه داریم. این گروهها نیازهایی که در استان خود در خصوص فرهنگ دینی احساس میکردند و آسیبهایی که وجود داشت را شناسایی و کارگروههای تخصصی برای رفع آنها تشکیل داده و طرحهای عملی برای مشکلات موجود ارائه میکنند.
وی با اعلام این مطلب که کارگروههای تحکیم بنیان خانواده، کارگروه فضای مجازی، عفاف و حجاب و آسیبهای اجتماعی کارگروههایی بود که بر اساس چهار مشکل شناسایی شده در همه استانها تشکیل شد، گفت: همه استانها در خصوص این چهار موضوع مشکلاتی را احساس و به تشکیل کارگروههای مربوط به رفع این آسیبها اقدام کردهاند.
رئیس گروه اقشار اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی تشریح کرد: اعضای هر استان طرحها و برنامههایی برای رفع این آسیبها در استان خود ارائه میکنند که با فرهنگ بومی آن استان منطبق باشد و این طرحها به نهادها و سازمانهای مرتبط با طرح مورد نظر از قبیل آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و ... ارائه میشود.
وی در خصوص کارکرد اجرایی گروه بانوان فرهیخته، گفت: هر سازمان معمولاً چند کارشناس در حوزههای مختلف دارد اما وقتی چندین فرهیخته مشکلی را شناسایی و بر اساس فرهنگ و عادات بومی استان خود طرح ویژهای را ارائه میکنند، قدر مسلم سازمانهای مرتبط هم از این طرحها استقبال میکنند.
نیکوبرش ادامه داد: در برخی از استانها این بانوان فرهیخته به عنوان گروه مرجع شناخته شدهاند؛ البته برای خود این بانوان نیز کارگاههای تخصصی برگزار کردیم و خود این بانوان نیز با هدف ارتقای توانمندی بانوان استان خود در زمینههای مختلف کارگاههای تخصصی برای بانوان استان خود برگزار کردهاند.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد این نکته مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه کار بانوان را به بانوان واگذار کنید در این خصوص محقق شده است. تاکنون سازمان تبلیغات اسلامی از این گروه از بانوان حمایت و برنامههایی برای آنها اجرا می کرد اما اکنون به مرحلهای رسیدهایم که میخواهیم کار را حتی بیش از این به خود آنها واگذار کنیم بر همین اساس در هر استانی انتخابات برگزار و نمایندگان بانوان فرهیخته هر استان انتخاب شدند و روز 27 بهمن ماه اولین نشست کشوری رئسای جمعیت فرهیختگان بانوان کشور در تهران برگزار میشود.
وی اعلام کرد: قرار است از بین این افراد یک رئیس و سه عضو هیئت رئیسه انتخاب و این گروه به صورت مستقل اقدامات خود را آغاز کنند.