به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)،علی کرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)در نخستین همایش ایمنی غذا از مزرعه تا سفره با بیان اینکه امروز در عرصه جنگ نرم حضور داریم اظهار کرد: حفاظت از امنیت ملی و سلامت جامعه و مردم، منابع طبیعی و ذخایر ژنتیکی کشور باید در اولویت قرار بگیرد.
وی افزود: امروز تهدیدات علیه این مرز و بوم تغییر چهره داده و با توجه به ایران در عرصههای مختلف بدست آورده است تهدیدات از سخت به نرم تبدیل شده است این تهدیدات فرهنگی، سایبری، اقتصادی، سیاسی و غذایی شده است.
کرمی ادامه داد: ضربه زدن به زیر ساختهای کشور از طریق تهدیدات کشاورزی و دامی یکی از راههای است که دشمنان برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی انتخاب کردهاند.
وی تشریح کرد: سه واژه در ایمنی غذا وجود دارد بیو تروریسم یعنی تهدید کشور با عوامل بیولوژیک و سمی و اگروترویسم یعنی آلوده کردن مواد غذای و دفاع غذای و محدود کردن دسترسی به غذای سالم برای عموم مردم سه تعریفی است که در حوزه امنیت غذای کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه عواملی موجب شده است که سبک زندگی اسلامی و قرآنی فراموش شود اظهار کرد: این عوامل اختلالاتی را در وضعیت زیست مردم نیز به وجود آوردهاند تغییر سبک زندگی از سنتی به صنعتی ،افزودنیهای ناسالم و افزایش مصرف نوشابهها، چربیها و نمک موجب به خطر افتادن سلامت بسیاری از افراد اجتماع شده است.
این استاد علم ژنتیک اظهار کرد: افزایش فشارهای عصبی، اضطراب و استرس، عدم تحرک و نبود محیطهای آرام برای زندگی، آلودگیهای محیط زیستی مانند آب، هوا، گرد و غبار، فلزات سنگین و مواد شیمیایی تهدیداتی هستند که سبک زندگی اصیل اسلامی و قرآنی را دچار اختلال کردهاند.
وی عنوان کرد: متاسفانه بر خلاف کشورهای غربی مصرف مواد شیمیایی در ایران چه در حوزه غذای و چه دارو و چه مواد آرایشی بسیار زیاد است؛مثلا در آلمان 70 درصد داروها منشاء گیاهی دارند این در حالی است که در ایران تنها 9 درصد منشاء گیاهی دارند.
عضو بسیج جامعه پزشکی تصریح کرد: ورود مدنیته و فرهنگ غرب به ایران بدونه در نظر گرفتن عواقب آن در جامعه سنتی موجب بروز فاجعه شده است تقلب در مواد غذایی کشور فاجعه بار و نظارت بر مواد وارداتی و داخلی بسیار ضعیف است همچنین استفاده بی رویه از سموم شیمیایی و کودها، علف کشها عوارض جبران ناپذیری را تحمیل کردهاند.
وی با اشاره به وجود بیوتروریسم (تروریسم زیستی) اظهار کرد: در این حوزه نیازمند پدافند غیر عامل هستیم صحبتهای از سوی بسیاری از مسئولین میشود که این نوع تروریسم موجب از بین بردن نسل ایرانی شده است. مکملهای غذای و پروتئینها که امروزه در باشگاههای بدنسازی و آرایشگاههای زنان تجویز میشوند یکی از این نمونههاست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله با اشاره رواج محصولات ترا ریخته (تغیر یافته ژنتیکی) اظهار کرد: نگرانیهای در مورد این محصولات برای سلامتی مردم، محیط زیست و منابع طبیعی وجود دارد.
وی افزود: در کشور عدهای بدونه توجه به قانون آن را وارد مزارع کردهاند ما با این فناوری مخالف نیستیم ولی به شرطی که آزمایشات دقیقی بر روی آن انجام شود و مجوز آن از مراجع ذی صلاح اخذ شود همچنین بر واردات آن کنترل شدیدی صورت گیرد.
کرمی با اشاره به سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در رابطه با محیط زیست عنوان کرد: در بند 8 این سیاستها حضرت آیت الله العظمی خامنهای با هوشمندی بر استفاده از محصولات کشاورزی سالم تاکید دارد و میفرمایند محصولات کم کربن، استفاده از انرژیهای پاک، محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک مدیر پسماند و پساب، بهره گیری از ظرفیتهای اقتصادی ، اجتماعی، طبیعی و زیستی باید در اولویت قرار گیرند.
در ادامه ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه نظام سلامت چند قسمتی است گفت: تنها 20 درصد از مسائل مربوط به وزارت بهداشت بوده و میتواند دخالت کند.
وی افزود: وزارت بهداشت میتواند با افزایش نظارت خود امید به زندگی را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: اهمیت امنیت غذایی به حدی است که میتواند تاثیر بسزایی را در جامعه باقی بگذارد شاید یکی از مسائلی که در این حوزه اهمیت دارد مسئله سوء تغذیه و یا چاقی افراد به عنوان عوامل بیماری زا باشد.
وی خاطر نشان کرد: امید میرود این مسائل که در این همایشها مطرح میشود مهم بوده و نتایج آن در دسترس خانوادهها قرار بگیرد.