مازندران؛ دارای بیشترین درآمد موقوفات مرتبط با دارو، درمان و بستری
گروه سلامت: معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آغاز طرح مهر تندرستی از 25 بهمن ماه گفت: بیشترین درآمد موقوفات مرتبط با دارو و درمان و بستری در استان مازندران و کمترین درآمد موقوفه در این بخش در استان خراسان رضوی است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی با بیان اینکه یکی از رسالتهای خطیر سازمان اوقاف و امور خیریه، نظارت و صیانت بر نحوه اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان خیراندیش و مراقبت لازم از این امانات است، گفت: از آنجا که تاکنون اجرای نیات واقفین در سطح کشور از رویه ای واحد برخوردار نبوده و بعضا با اعمال سلایق مواجه میشود، لذا به جهت رعایت مصلحت و منافع وقف و نیات واقفین و به لحاظ برون رفت از وضعیت کنونی «ویژهبرنامههای اجرای امینانه نیات واقفین» این طرح تهیه شده است تا قابلیت کنترل، نظارت، گزارشگیری، اطلاعرسانی و نهایت بهرهوری از ظرفیت بالقوه و بالفعل موقوفات را در بر داشته باشد.
وی با اعلام اینکه «طرح ملی مهر تندرستی» با هدف اجرای صحیح و امینانه نیات واقفین در موضوعات؛ دارو و درمان و مراکز درمانی و پزشکی، با رویکرد شفافسازی و اطلاع رسانی از آثار و برکات وقف اجرا میشود، افزود: شناسایی افراد مستحق، مطابق نیات واقفین و بهرهمندی از اجرای نیت، ایجاد وحدت رویه در سراسر کشور جهت اجرای امینانه نیات واقفین و نظام مند کردن آن، اطلاعرسانی نسبت به آثار و برکات اجرای نیات وقفین در جامعه، زمینه سازی ایجاد وقف جدید متناسب با نیازهای روز ، ترغیب، تشویق و جذب خیرین در امر کمک به بیماران نیازمند و تامین هزینههای درمانی نیازمندان و گسترش وقف تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی وقفی و خیریه از دیگر اهداف این طرح است.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به اینکه نیاتی که واقفان خیراندیش برای تامین هزینههای بستری، دارو درمان و پیشگیری از بیماری نیازمندان، ایتام، بیسرپرستان و افراد نیازمندان در نظر گرفتهاند، در این طرح هزینه میشود، افزود: در مجموع 1071 موقوفه مرتبط با دارو و درمان و سلامت در کشور موجود است که 6 درصد موقوفات کشور را شامل میشود و این موقوفات دارای 114 هزار و 622 رقبه است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه مجموع نیّات واقفین مرتبط با دارو و درمان و سلامت هزار و 265 نیّت است، تصریح کرد: از موقوفات مرتبط با دارو و درمان و سلامت 713 موقوفه متصرفی، 351 موقوفه غیر متصرفی و 7 موقوفه اشتراک تولیت است که از این تعداد نیز 961 موقوفه منفعتی و 110 موقوفه انتفاعی است.
حجتالاسلام شرفخانی با اشاره به موقوفات مرتبط با کمک به مراکز درمانی که در این طرح نیات آنها اجرایی میشود، افزود: در مجموع 483 موقوفه مرتبط با کمک به مراکز درمانی موجود است که 27 درصد موقوفات کشور را شامل میشود و این تعداد دارای 33 هزار و 186 رقبه است.
579 نوع نیت مرتبط با مراکز درمانی به ثبت رسیده است
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در مجموع 579 نوع نیّت مرتبط با مراکز درمانی به ثبت رسیده است، تصریح کرد: 295 موقوفه مرتبط با کمک به مراکز درمانی متصرفی، 184 موقوفه غیرمتصرفی و 4 موقوفه اشتراک تولیت است که از این تعداد 384 موقوفه منفعتی و 99 موقوفه انتفاعی است.
وی اضافه کرد: از رقابت مرتبط با کمک به مراکز درمانی نیز تعداد 32 هزار و 139 رقبه منفعتی و هزار و 47 رقبه انتفاعی است که از این تعداد 2607 رقبه دارای کاربری تجاری، 17 هزار و 390 رقبه دارای کاربری مسکونی، 5 هزار و 916 رقبه کاربری کشاورزی و 7 هزار و 273 رقبه دارای سایر کاربریهاست.
حجتالاسلام شرفخانی با اشاره به موقوفاتی که با نیت مراکز درمانی و آسایشگاهی هستند، گفت: 552 موقوفه در سراسر کشور مرتبط با مراکز درمانی و آسایشگاهی است که 31 درصد موقوفات کشور را شامل میشود و این موقوفات در مجموع دارای 56 هزار و 66 رقبه هستند.
حجتالاسلام شرفخانی با بیان اینکه جشن ملی «مهر تندرستی» در بقاع متبرکه شاخص و مراکز درمانی موقوفه با حضور واقفان و خیرین برگزار میشود، تصریح کرد: دریافتکنندگان خدمات در این طرح با عنایت به وقفنامه و نیت واقف و پس از آن به ترتیب اولویت عبارتند از: بیماران سرطانی، بیماران خاص و صعب العلاج و بیماران مستمند، ایتام، بیسرپرستان، سادات و ... مددجویان اجتماعی، دانشجویان و طلاب علوم دینی، اصحاب بقاع متبرکه و سایر اقشار نیازمند جامعه هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: بیشترین درآمد موقوفات مرتبط با دارو و درمان و بستری در استان مازندران و کمترین درآمد موقوفه در این بخش در استان خراسان رضوی است و بیشتری درآمد موقوفات مرتبط با کمک به مراکز درمانی در استان فارس و کمترین درآمد این موقوفات در استان مازندران قرار دارد، همچنین بیشترین درآمد موقوفات مرتبط با مراکز درمانی و آسایشگاهی در استان تهران و کمترین درآمد این موقوفات در استان آذربایجان غربی قرار دارد.