به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ایرج حریرچی، قائم مقام وزارت بهداشت در نشست خبری خود که صح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد با بیان اینکه حرفهای غیرواقعی در زمینه اختلاف چند صد برابری پزشک و پرستار گفته میشود اظهار کرد: این سخنهای ناصواب سبب تشویش اذهان عمومی میشود و کمترین اختلاف درآمد در این دو حوزه طی دو سال گذشته و پس از اجرای طرح تحول بوده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اختلافات با سازمان نظام پرستاری و برگزاری همزمان دو جشن برای پرستاران عنوان کرد: ریاست این سازمان مصاحبه کرده و گفته بود ما امسال جشن برگزار نمیکنیم، وزارت بهداشت هم تصمیم داشت روز 25 بهمن این جشن را برگزار کند. اینکه در این دو روز یک جشن برگزار شد را باید سازمان نظام پرستاری پاسخ دهد که چرا دقیقا جشنی دیگر را همزمان با وزارت بهداشت برگزار کرد.
قائم مقام وزیر بهداشت همچنین در انتقاد از عنوان کردن «مجسمه پلاستیکی» به جای پرستاران حاضر در جشن وزارت بهداشت تصریح کرد: آیان این توصیف در شأن پرستاران ایثارگر و شهیدی که در آن روز تجلیل شدند بود؟ یا اینکه گفته شود که وزارت بهداشت از این پرستاران 400 هزار تومان گرفته، بر سر شاخه نشستن و بن بریدن است.
حریچی در مورد دعوت از وزیر بهداشت و عدم حضور وی در جشن سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: این سازمان باید کسی را دعوت کنند تا به جای وی گل بگذارند؛ این در حالی است که وزارت بهداشت چنین دعوتنامهای نداشته است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: کسانی هم که در مراسم ما شرکت کردند همه از پرستاران بیمارستانهای ما بودند. ما شاید به مراسمهای مختلف دعوت شویم، اما به مراسمی میرویم که از نظر خود ما متناسبتر است.
وی با تأکید بر کذب بودن اختلافات چند برابری درآمد پزشکان و پرستاران اظهار کرد: هر کسی که اثبات کند پزشک با پرستار اختلاف صد تا سیصد برابری درآمد دارد به آن حق کشف میدهیم و نصف این مال را به وی داده و بخش دیگر را به صندوق دولت باز میگردانیم.
قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: پرستاران اعم از پیمانی، قراردادی و دولتی، حقوق دریافتی مشخص داشته و 60 درصد پرستاران ما نیز بیشتر از پرستاران بخش خصوصی دریافتی دارند.
حریچی با اشاره به مخالفان طرح تحول سلامت عنوان کرد: این مخالفتها از جانب سه دسته افراد مطرح میشود. برخی که پیش از این مسئولیتهایی در وزارت بهداشت داشتهاند با اجرای طرح تحول نظام سلامت مخالفت دارند و استدلالهایی هم در این رابطه مطرح میکنند و حرفهایی که میزنند را کاملا قبول دارند. این نوع مخالفان از سر دلسوزی این کار را میکنند و از سوی دیگر در میان همین افراد برخی نیز حامی دولت هستند، اما به دلیل اینکه در زمان مسئولیت این طرح صورت نگرفته است ناراحت هستند و از نظر ما این موضوع سیاسی به شمار میرود.
وی مخالفان دیگر این طرح را مخالفان دولت برشمرد و عنوان کرد: مخالفت دیگری نیز طرح میشود که از سوی افرادی که با دولت مشکل دارند گفته میشود. پیش از اجرای طرح و در مراحل اولیه آن همه جناحهای سیاسی تمامقد از اجرای این طرح حمایت کردند که اکنون نشانههایی خلاف آن را شاهد هستیم.
به گفته این مقام مسئول، کسانی که منافع غیرقانونی آنها در خطر است نیز این طرح را مورد تهاجم قرار میدهند؛ چرا که سود دلالی و یا ورود تجهیزات دارو توسط آنها که پیش از این برایشان منافع زیادی داشته، حذف شده است.
حریرچی ادامه داد: کسانی که در حال حاضر به ما در رابطه با تعرفه یا زیرمیزی ایراد میگیرند، در زمان تصدی خودشان نیز مشکلاتی وجود داشته و این مسئله جدیدی نیست. آیا ما باید پاسخگو باشیم یا آنها که اقدامات لازم را در زمان تصدی خودشان انجام ندادهاند؟
وی گفت: البته اکثر مخالفان با اجرای طرح، دلسوز و کارشناس بوده و ما نظرشان را میپرسیم، ولی ابایی نداریم که به همه مخالفان صریح جواب دهیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی در رابطه با بازپرداخت بدهی بیمهها اظهار کرد: در مورد پرداختی بیمهها دچار مشکلات عدیدهای هستیم که به همت تأمین اجتماعی، طرحهای معاونت درمان و مشارکت بانکها، معضلات به صورت قابل توجهی کاهش یافته، ولی سازمان بیمه سلامت دچار کسری بوده و با مشکلات شدید مواجه است.
وی افزود: تدابیری را در دستور کار داریم و دوستان بیمه باید تلاش کنند تا حداکثر بودجه ممکن را جذب کرده و همچنین هزینههای مازادشان را حذف کنند.
حریرچی عنوان کرد: با گشایش کارها از لحاظ اقتصادی پس از رفع تحریمها توجه بیشتری به بودجه سازمان بیمه سلامت شود. البته ما پیشنهاداتی در این زمینه همچون قرار دادن مالیات بر کالاهای آسیبرسان همچون سیگار را داشتهایم.
قائم مقام وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش ایکنا اظهار کرد: در مجموع تمامی بیمهها بیش از 8 هزار میلیارد تومان بدهی دارند، امیدواریم با کمکهایی که به بیمه سلامت میشود همچنین اقدامات انجام گرفته توسط تأمین اجتماعی تا اسفندماه شاهد کاهش بدهیها باشیم.
وی افزود: همه بیمهها به ما بدهکار هستند و حتی بیمههای تکمیلی نیز به بیمارستانهای خصوصی بدهی دارند که با واسطهگری بانک رفاه و برخی از اقدامات انجام گرفته تاکنون به طور کلی 150 بیمارستان دانشگاهها بخشی از بدهیشان را دریافت کرده و بقیه نیز به تدریج به این آمار اضافه میشوند.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت در زمان کوتاه اجرا نمیشود، اظهار کرد: بستههایی که آغاز شدهاند را با قوت ادامه داده، اما بستههای جدید ممکن است فعلاً مطرح نشوند، طرح تحول برای رسیدن به هدف غائی که پوشش همگانی سلامت است زمانبر بوده و برخی از کشورها طی دههها توانستهاند این موفقیت را حاصل کنند.
وی عنوان کرد: اجرای سیاستهای کلی سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب هدف نهایی وزارت بهداشت است و براساس قوانین بالادستی و سند چشمانداز نیز حرکت میکنیم. این بستهها بر اساس شرایط دولت و فضای مالی ایجاد شده ارائه میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در ارائه خدمات بستری کارهای زیادی انجام شده عنوان کرد: در حوزه خدمات سرپایی هنوز به فعالیتهای زیادی نیاز داریم. در حال حاضر 82 درصد پرداختی از جیب مردم به حوزه سرپایی اختصاص دارد که این موضوع را حائز اهمیت میکند.
وی ادامه دارد: مخالفان ما هر چند تهمت میزنند، ولی پیشرفتهایی که با اجرای طرح تحول حاصل شده شگفتآور است. پوشش مراقبان سلامت و سایر اقدامات بهداشتی در این دوره بسیار کمسابقه بوده است.
حریرچی در مورد اصلاحات ساختاری وزارت بهداشت نیز یادآور شد: در رابطه با این مسئله نیز مشکلاتی وجود دارد، اما نباید وقت خود را صرف دعواهای ساختاری کنیم و باید کاری را انجام میدهیم که به مردم کمک کند.
پرستار پلاستیکی و آهنی نداریم؛ پرستاران از جنس شرف هستند
محمد میرزابیگی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه در این روزها و نزدیک انتخابات مجلس بنده نگران اظهارنظرهای برخی افراد سیاسی و سوء استفاده از پرستاران هستم، اظهار کرد: یکی از نمایندگان مجلس در آستانه انتخابات مسائلی را در رابطه با وضعیت پرستاران مطرح کرده است. باید بگویم در دوره وزارت ایشان پرستاری در بدترین وضعیت بوده و رنج میبردند، حقوق پرستاران 120 هزار تومان و کارانه 10 تا 20 هزار تومان بود. 40 هزار پرستار بیکار داشتیم و ایشان محکم در مقابل جامعه پرستاری ایستاده بودند.
وی یادآور شد: در طول دوره نمایندگی ایشان در مجلس نیز وی در عمل، با قوانین و لوایحی که به مجلس میبردیم عمدتا مخالفت میکردند و در این زمینه مذاکرات ایشان و ما در کمیسیونهای مجلس موجود است. حال چطور شده این برادر بزرگوار به فکر جامعه پرستاری افتاده و آيا آرای پرستاران را میخواهند یا خود پرستاران را؟
میرزابیگی در خصوص جمله رئیس سازمان نظام پرستاری مبنی بر اینکه 400 هزار تومان به پرستاران دادهاند تا در جشن روز پرستار سازمان شرکت نکنند و این پرستارانی که در مراسم وزارت بهداشت شرکت کردند پلاستیکی هستند، بیان کرد: از کسی که عنوان رئیس کل را با خود حمل میکند بعید است این گونه صحبت کند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: در عین حال قطعا براساس شناخت چند سالهای که از تک تک اعضای شورای عالی و هیئت مدیرههای نظام پرستاری سراسر کشور دارم، باور و یقین داریم این موضع و این ادبیات به هیچ عنوان مواضع و ادبیات اعضا و رؤسای هیئت مدیرهها نیست.
وی تأکید کرد: جنس پرستاری نه پلاستیکی است و نه آهنی، بلکه جنس پرستاری از جنس شرف، انسانیت، مهربانی، هنر و عطوفت است که تحسین بزرگان دین و کشور را بارها برانگیخته.
میرزابیگی بیان کرد: همه پرستاران چه عضو سازمان نظام پرستاری باشند یا نباشند، از کارکنان یکی از سیستمها یا وزارت بهداشت یا بخش غیردولتی و بخشهای ديگر به صورت کلی اعضای نظام سلامت هستند، ما نباید فکر کنیم سازمانی که در آن قرار داریم شامل پرستارانی خارج از دستگاههای موجود در کشور هستند. به همین خاطر اطمینان دارم جامعه پرستاری به خدمت به مردم و همدلی میاندیشد.