به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، این روزنامه انگلیسی در شماره دیروز، 26 بهمن خود با بیان این که عربستان اخیرا مانع پیوستن شهروندانش به گروههای افراطی شده، افزود: سعودیها نگران اقدامات تروریستی شهروندان خود پس از بازگشت (از سوریه) به عربستان هستند.
در این مطلب که به قلم «کاترین فیلیپ» منتشر شد، تصریح شده که عربستان پشتیبان گروه تروریستی احرار الشام در سوریه است که غرب آن را افراطی میداند.
این در حالی است که عربستان با صدور فرمانی پیوستن شهروندانش به گروههای مسلح را به خاطر ترس از اقدامهای ضدملی شان پس از بازگشت به کشور، جرم اعلام کرده است.
تایمز میافزاید: عربستان گروه تروریستی داعش را که در خاک این کشور عملیات تروریستی انجام داده، تهدیدی جدید برای خود میداند.
به نوشته این روزنامه انگلیسی، پارلمان اروپا بر این باور است که وهابیت ـ که ایدئولوژی دینی عربستان است ـ منشأ افراطگرایی در جهان بوده و بسیاری از افراطگرایان بهویژه اعضای القاعده برای توجیه عملیاتهای خود از این ایدئولوژی الهام گرفتهاند.
وهابیت فرقهای استعماری است که محمد بن عبدالوهاب در قرن هجدهم در نجد عربستان بنیان گذاشت و از سال ۱۷۴۴ مورد پذیرش خاندان آلسعود قرار گرفت. استعمار انگلیس تلاش کرد تا در جهان تشیع، فرقۀ بهائیت و در جهان اهل سنت، فرقه وهابیت را ترویج کند تا به تفرقه و درگیریهای مذهبی میان مسلمانان دامن بزند. البته با توجه به ویژگی بدعتستیز مذهب اهل بیت(ع)، بهائیت در جهان تشیع پا نگرفت و به دامان ترویج دهندگان آن در غرب بازگشت و در آغوش رژیم اسرائیل در شهر حیفا جای گرفت؛ اما وهابیت در مقدسترین نقطۀ جهان اسلام یعنی سرزمین حرمین شریفین مستقر شد و از آن زمان تا کنون، جنایات ضدبشری زیادی را بر ضد مذاهب اسلامی سنی و شیعه مرتکب شده است.
وهابیت از نظر ایدئولوژیکی پیرو اعتقادات ابن تیمیه و از نظر فقهی، مدعی پیروی از مذهب حنبلی است. دیدگاه وهابیان، زیارت قبور و بسیاری از آداب اسلامی را نشانهای از شرک میداند.
حمایت عربستان سعودی از گروههای تروریستی مانند داعش در کشورهای منطقه و تلاش برای تخریب و تجزیه خاورمیانه، نمونه بارز اندیشههای افراطی این مذهب جعلی و استعماری است.