کد خبر: 3476065
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

رفتار دولت در نحوه تدوین و ارسال لایحه برنامه ششم بی‌سابقه است

گروه اقتصاد: موسوی‌لارگانی اظهار کرد: مجلس در راستای توجه بیشتر به تحقق اقتصاد مقاومتی باید به اصلاح لوایح برنامه و بودجه که از سوی دولت به مجلس ارائه شده است ورود پیدا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی‌لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت توجه به اقتصاد مقاومتی در لایحه برنامه و بودجه 95 اظهار کرد: متأسفانه علی‌رغم اینکه مسئولان دولتی که سال‌ها در مسند قانونگذاری بوده‌اند و حتی شخص رئیس جمهور به مدت بیست سال در این سمت بوده‌اند، انتظار این بود که کارها بسیار روانتر پیش برود اما این اتفاق رخ نداد.

تأکیدات زبانی بر تحقق اقتصاد مقاومتی

وی ادامه داد: ‌جدای از برنامه‌هایی که قبل از انقلاب تصویب شده‌اند، بعد از انقلاب هم پنج برنامه تصویب شده که هیچکدام به این نحوی که در مورد برنامه ششم اتفاق افتاد نبوده است؛ روندی که تاکنون وجود داشته است اینگونه بوده که برنامه را با همه مواردی که نیازمند تصویب بوده است به مجلس ارسال می‌کردند اما امسال دولت فقط سی حکم را به عنوان برنامه به مجلس ارائه داده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: البته در توجیه این اقدام گفته‌اند که گمان می‌کردیم بقیه این موارد لازم نیست به مجلس بیاید و نکته دیگر که برای ما جای تعجب داشت این بود که علی‌رغم تأکیدات مقام معظم رهبری بر موضوع اقتصاد مقاومتی برای نجات از فشارها و تحریم‌ها و ابلاغ سیاست‌ها اقتصاد مقاومتی، صرفا در حرف تأکید بر این موضوع می‌شود اما در عمل چیزی را مشاهده نمی‌کنیم و رفتار ما به گونه دیگری است.

لزوم تکیه بر نخبگان اقتصادی داخلی

موسوی‌لارگانی ادامه داد: ‌اگر در همین برنامه ششم دقت کنیم با وجود اینکه بنا بود همه مواد مبتنی بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشد توجه چندانی به این موضوع نشده است و متأسفانه هنوز به داشته‌های خودمان و نخبگان اقتصادی داخلی تکیه نکرده‌ایم.
منتخب مردم فلاورجان در خانه ملت اظهار کرد: متأسفانه در واردات برای عده‌ای درآمدهای آنچنانی هست که اجازه توسعه تولیدات داخلی را نمی‌دهند و این امر در تقابل با اقتصاد مقاومتی است در حالیکه براساس اصول اقتصاد مقاومتی باید بر داشته‌ها و امکانات داخلی تکیه کرد.

اهمیت توجه به مسائل فرهنگی در برنامه و بودجه

وی در پاسخ به پرسشی درباره راهکار حل این مشکل اظهار کرد:‌ کاری که باید انجام شود این است که مجلس، هم در اصلاح برنامه و هم بودجه ورود پیدا کند. همچنین نکته‌ای که اکنون بسیار برای کشور مورد نیاز است مباحث فرهنگی است و به دلیل اهمیت این موضوع بود که مقام معظم رهبری در سال 93 موضوع اقتصاد و فرهنگ را به صورت توأمان مطرح کردند.

موسوی‌لارگانی در پایان عنوان کرد: اکنون اگر دقتی در بودجه و برنامه 95 داشته باشیم متوجه خواهیم شد که توجه چندانی به این مسائل نشده است در حالیکه اگر در کشور ما فرهنگ‌سازی شود و بر روی این موارد دقت کنیم از بسیاری از معضلات کنونی اقتصادی و فرهنگی نجات پیدا می‌کنیم.
captcha