مهدی بابایی، مدیر مرکز دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه دارالکتابه آماده همکاری و ارتباط مستمر با تمام کاتبان و محققان خطوط قرآنی خصوصا در حوزههای نسخ و ثلث است، عنوان کرد: از پنج سال پیش با آغاز فعالیت دارالکتابه تهیه بانک اطلاعاتی از کاتبان کشور آغاز شده و اطلاعات، رزومه و نمونه آثار این عزیزان جمعآوری میشود.
بابایی افزود: به دلیل شرایط کاری وظایف متمرکز دارالکتابه پرورش و آموزش هنرجویان و کاتبان ثلث و نسخنویس که خطوط اصلی کتابت قرآن هستند، محور فعالیتهای این مرکز است.
مدیر مرکز دارالکتابه تاکید کرد: امسال در این مرکز 10 کارگاه ماهانه با حضور 130 تا 150 هنرمند کاتب و خوشنویس نسخ و ثلثنویس برگزار شد. شیوه فعالیت به این شکل بود که نیمه هرماه یک متن نسخ و ثلث برای تمرین معرفی میشد تا کاتبان درمدت دو هفته آن را مشق کنند و پایان ماه آن را در حضور اساتید کتابت کنند.
وی گفت: امسال همچنین با مشارکت 244 هنرمند کاتب ایرانی، مصحف جمعی کتابت، و به حرم حضرت ابوالفضل(ع) اهدا شد. همچنین دی ماه امسال دومین جشنواره کتابت نسخ، ثلث، محقق و ریحان در کتابت و قطعهنویسی برگزار شد.
بابایی تصریح کرد: کارگاههای آموزش کتابت ثلث و نسخ دارالکتابه سال آینده نیز با قوت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم استعدادهای برتر کتابت را شناسایی کنیم.
وی گفت: دارالکتابه تلاش دارد محفلی برای گردهمایی اساتید و هنرجویان کتابت باشد و دغدغه اصلی ما ارتقای سطح پژوهش و آموزش در این حوزه است.